Boogie napisał(a):
Rozumiem że mandatu nie przyjąłeś, za taki wybryk zagrażający bezpieczeństwu
Niestety przyjąłem, nie byłem pewny ile dokładnie pkt mam(22-23) bo właśnie 10pkt mi się właśnie przedawniało, a poza tym jak już ich minąłem do dałem w palnik na maxa i dopiero po jakiś 2 km mnie doszli. Wypowiedź pana z ITD: "nagraliśmy 121/80 a Pan nam dalej odchodził - a wiedziałem, że jechałem dużo więcej. Najpierw zaczęli mrugać długimi, następnie słyszę syrenę, ale żadnych sygnałów świetlnych, pytam się Żony, że karetka jedzie tylko gdzie... a nagle vectra włączą sygnały jak byli obok mnie. Siedzę w aucie, przychodzi cały czerwony grubas i się pyta kto mi dał prawo jazdy, że tak jeżdżę, a ja do nich to samo i czemu mi zajechali drogę podczas wyprzedania tira, że w lusterka nie patrzą a mogło to się źle skończyć... Pouczenie ani negocjacje nie były możliwe... Jedyne co powiedział zakompleksiony funkcjonariusz to to że, albo przyjmuje 400zł i 8pkt albo sprawa do sądu, a mają niby (bo nie widziałem nagrania) nagrane dużo więcej - tylko czemu wtedy nie dali np. jeszcze mandatu za nie używanie kierunków... Myślicie, że gdybym nie przyjął mandatu zostałbym w ogóle wezwany na sprawę ? Już 2 razy tak zrobiłem i nigdy nie byłem na sprawie tylko dostałem listem pismo z uzasadnieniem i kosztami sprawy. Raczej to się nie opłacało

Jest temat o nieoznakowanych radiowozach na forum ? Po tamtej akcji mam już wszystkie zdjęcia wszystkich aut jeżdżących w woj. pomorskim i kupiłem kamerę która nagrywa wszystko co się dzieje przed mną

Powiem szczerze jak człowiek mieszka trochę poza krajem i przyjeżdża raz na kilka miesięcy a tu takie cyrki to aż nie chcę się wracać do swojej "Ojczyzny".