BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 12:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Auto z Komisu
PostNapisane: 11 stycznia 2013, 14:58 
Forumowicz

Moje BMW: BMW e36 2.0
Garaż: było: seiko 1.1 . volvo v40 1.9td, e36 318i, e36 320i, vectra b 2.5, e36 coupe 1.6. Honda Accord 2.0. Audi a4 1.8, Volvo 440 1.8.
Jest : VW Passat 1.9
Witam! chciałbym spytać czy ktoś z Was orientuje sie co mi potrzebne do tego żeby wziąć samochód z komisu na raty.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Auto z Komisu
PostNapisane: 11 stycznia 2013, 15:16 
Forumowicz

Moje BMW: e36
Kod silnika: w oczekiwaniu na M3
Proponuje skoczyć do najbliższego komisu i się zapytać, napewno udzielą ci wszystkie potrzebne informacje :ok:

PostNapisane: 11 stycznia 2013, 15:23 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 320d
Kod silnika: M62B44
hmmm. zależe jakie masz zdolnosci kredytowe. napewno bd potrzebował zaswiadczenia od pracodawcy o zarobkach min z 3 ostatnich miesiecy.

PostNapisane: 11 stycznia 2013, 15:36 
Uzależniony od forum :)

A nie lepiej wziac gotówkowy kredyt? Np. w BNP Paribas? Ew. samochodowy ale w banku? Jak będziesz chciał sprzedać auto to bujasz sie z zastawami itp. Zależy jeszcze od kwoty i ilości rat...

PostNapisane: 11 stycznia 2013, 15:51 
Forumowicz

Garaż: było: seiko 1.1 . volvo v40 1.9td, e36 318i, e36 320i, vectra b 2.5, e36 coupe 1.6. Honda Accord 2.0. Audi a4 1.8, Volvo 440 1.8.
Chodzi o to że przeczytałem gdzieś że nie potrzeba żadnego zaświadczenia o zarobkach wystarcza 2 dokumenty potwierdzające tożsamość. Samochód chciał zakupić mój ojciec ale nie pracuje nigdzie, ma zasiłek dla bezrobotnych. Czy na podstawie takiego dokumentu można to zrobić?

PostNapisane: 11 stycznia 2013, 15:57 
Forumowy terrorysta

Kredyt od noname, na dowód bez zaświadczeń, w stylu chwilówka, może być mina.

PostNapisane: 11 stycznia 2013, 16:17 
505 017 347 - zadzwoń pod ten nr, współpracuje z tym człowiekiem od kilku lat, posiada oferty różnych banków.

PostNapisane: 11 stycznia 2013, 16:51 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Perese36 napisał(a):
Chodzi o to że przeczytałem gdzieś że nie potrzeba żadnego zaświadczenia o zarobkach wystarcza 2 dokumenty potwierdzające tożsamość. Samochód chciał zakupić mój ojciec ale nie pracuje nigdzie, ma zasiłek dla bezrobotnych. Czy na podstawie takiego dokumentu można to zrobić?

Wszystko zależy do jakiej kwoty i jaką ma historię kredytową ew. czy w ogóle ma.
Jeżeli jest "wiarygodnym" człowiekiem to jest szansa że dostanie. Wysokość jest zależna od wykazywanych dochodów.
W tym przypadku nie liczyłbym na nic wielkiego.

Komisy mają podpisane umowy z bankami i weryfikują klientów na podstawie zarobków czy też zaświadczeń o zarobkach z trzech ostatnich miesięcy, przy czym niezbędna jest umowa o pracę (najlepiej na czas nieokreślony lub własna działalność gospodarcza). Jeżeli jest bezrobotnym to są nikłe szanse na zakup auta.
Chyba że w granicach 4k.

PostNapisane: 11 stycznia 2013, 17:03 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Według mnie lepiej wziąć kredyt gotówkowy i poszukać auta wszędzie indziej, byle nie w komisie..

PostNapisane: 12 stycznia 2013, 22:50 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
Weź kredyt w banku bezpośrednie, bo Cię skroją podwójnie. W BNP Paribas będziesz miał teraz najtaniej.

PostNapisane: 12 stycznia 2013, 23:06 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e38
Kod silnika: m60
Ja polecił bym Sygma Bank łatwe formalności a zdolność kredytową ocenią przez telefon.

PostNapisane: 12 stycznia 2013, 23:16 
E34 lover

Podstawowe pytanie, to czy ojciec brał wcześniej kredyty i spłacał je na czas? Jeśli tak, to jest szansa że taki kredyt w komisie dostaniecie. Tylko pytanie czy to się będzie opłacać bo jak znam życie auto będzie kosztować 10 tysi a wy spłacicie 20.

PostNapisane: 13 stycznia 2013, 09:14 

A kto powiedział że fakt że ktoś jest na zasiłku oznacza że nie ma dochodów? Albo że nie potrzebuje auta żeby móc pracować? Ludzie...

PostNapisane: 13 stycznia 2013, 10:30 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
No to albo jest bezrobotnym na zasiłku, albo ma dochody bo pracuje. Chyba, że dochody ma na czarno, co popieram, bo okradanie państwa socjalistycznego zawsze jest dobre. Gorzej tylko z udowodnieniem takich dochodów w sytuacjach jak w temacie.

A może wystarczą rachunki za prąd, gaz czy telefon z kilku ostatnich miesięcy? Nie wiem jak kredyty gotówkowe, ale sieci komórkowe wymagały czegoś takiego dla potwierdzenia stałych dochodów.

greg27 napisał(a):
Boli Cię to? czy co?

Tak, bardzo zazdroszczę komuś, że musi brać kredyt na używane auto i jest bezrobotnym na zasiłku, czyli, jeśli się nie mylę, otrzymuje 500 zł miesięcznie przez pół roku, a potem nic. Bezbłędna dedukcja, Sherlocku, brawo.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 13 stycznia 2013, 10:53 

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Mysle ze rozmowa o sytuacji ojca kolegi nie jest tu potrzebna. Z mojego doswiadczenia, to wszyscy znajomi, ktorzy wzieli uzywane auto na raty chcieli je sprzedac zanim te raty splacili. Do tego jeden za to co wzial za auto przy sprzedazy, nie byl w stanie splacic pozostalych rat...

Jesli ojciec jest bezrobotnym, to watpie czy dostanie kredyt w prawdziwym banku. Rozne grupy kapitalowe maja prostsze formalnosci i wieksza "tolerancje", ale tez gola nieporownywalnie wiecej z klienta. Tyle ze jak dostanie odmowe w kilku znaczacych bankach, to oni to robia dla jego dobra- warto miec taka swiadomosc. Raty sa wygodne ale drogie. Domyslam sie, ze ojciec ma dochody nieoficjalnie, bo w koncu za te 500zl to niektorych aut nie zaleje sie do pelna a co dopiero o placeniu rat myslec. W sytuacji gdzie praca jest na czarno czyli bardzo niepewna wolalbym kupic jakies mozliwe czinkłoczento i zarobic na docelowy samochod. Ustrzymanie tanie i odsprzeda za rok bez straty.

PostNapisane: 13 stycznia 2013, 11:21 
Forumowicz

Moje BMW: E91 LCI Mpakiet
Kod silnika: N47
Najpierw znajdź bank, lub inną instytucję która udzieli kredytu bez udokumentowanego dochodu , bo kredyt "na dowód" to nie tylko pokazanie plastiku ale podanie informacji o pracodawcy, wysokości dochodu, daty zawarcia umowy o pracę.

PostNapisane: 13 stycznia 2013, 12:11 
Forumowicz

Dla Panów których interesuje moja sytuacja domowa a nie odpowiedz na zadanie pytanie :
Tak mojego ojca bedzie stać na utrzymanie samochodu ponieważ jest na zasiłku , czeka na rente a przy okazji pracuje w pewnym miejscu.
Dzieki za odpowiedz byłem w komisie i wszystko wiem :) musi czekać na takie zaświadczenie o tym na ile ma to przyznane, bo na dniach oczekuje na decyzje w sprawie renty na ile bedzie miał przyznane.
I wtedy może wziąć sobie auto na kredyt na czas określony taki w którym bedzie miał przyznaną rente.

PostNapisane: 13 stycznia 2013, 12:20 
Taka już natura ludzi, że zamiast zaglądać do swojej kieszeni to interesują się kieszenią innych. :dobani:

PostNapisane: 13 stycznia 2013, 12:35 
Forumowicz

jonas napisał(a):

greg27 napisał(a):
Boli Cię to? czy co?

Tak, bardzo zazdroszczę komuś, że musi brać kredyt na używane auto i jest bezrobotnym na zasiłku, czyli, jeśli się nie mylę, otrzymuje 500 zł miesięcznie przez pół roku, a potem nic. Bezbłędna dedukcja, Sherlocku, brawo.

Jednak sie mylisz bo otrzymuje 890 zł :)

PostNapisane: 13 stycznia 2013, 19:32 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
Perese36 napisał(a):
Jednak sie mylisz bo otrzymuje 890 zł :)

Tak czy inaczej wydaje mi się to skromną kwotą na utrzymanie samochodu. Coś przecież trzeba jeść i gdzieś spać. No ale skoro człowiek podoła, to nic mi do tego.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1