dremp napisał(a):
Panowie i Panie
Pomocy... zamknalem samochod i juz nie moglem go z pilota otworzyc (kluczykiem normalnie ale potem wyl alarm i nie moglem go odpalic)
Jakims cudem udalo mi sie go otworzyc pilotem zeby go odpalic, ale juz zamknac go pilotem nie moge, moge tylko manualnie z kluczyka, pilot jakby zdechl
Czy ktos spotkal sie moze z czyms takim i co mozna z tym zrobic? problem polega na tym ze nie ma mnie w domu i nie mam drugiego kluczyka
Wczoraj stalo sie to samo i zaden z kluczykow nie dzialal, potem nagle zaskoczyly normalnie...
Czy ktos wie o co chodzi? albo ktos zna kogos kto bedzie w stanie sobie z tym poradzic?
bylbym wdzieczny za pomoc
Daniel
Nie wiem na jakiej częstotliwości działają kluczyki w e60 ale kiedyś mieliśmy sytuację, że klientowi nie działały kluczyki bo sąsiad miał zamontowany nadajnik radiowy do alarmu.
Sprawdź w innym miejscu, czy dzieje się to samo. Jeśli nie - w Twoim otoczeniu jest coś, co zakłóca sygnał.
W Warszawie przy np. PKiN-ie bardzo ciężko czasami zamknąć lub otworzyć auto (takie natężenie fal radiowych).
Najlepiej podejść maksymalnie do miejsca, gdzie znajduje się odbiornik - zazwyczaj przy drzwiach kierowcy (zaraz przy błotniku).
mariuszlysy121 napisał(a):
Jestem nowy na forum ale miałem podobny problem jak sie nie uporales do tego czasu daj znac
Teraz dopiero przeczytałem, że to stary post... po co odgrzebałeś temat? A skoro już to zrobiłeś to wypadałoby podać rozwiązanie... ja pierd...