BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 11:55

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 577 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 29  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: ITD - czyli gnoić gnojków
PostNapisane: 18 stycznia 2013, 07:49 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
Gumiś napisał(a):
I naprawdę rzadko można ich spotkać przyczajonych za krzakiem na długiej, równej prostej.

Ja ich dalej spotykam jadąc do Nowego Targu. Stoją przed Krościenkiem w krzakach n końcu długiej prostej, na której oczywiście jest podwójna ciągła, a jest to czasem jedyne miejsce gdzie można wyprzedzić kilku wlekących się dziadów - wyprzedzisz a tu halt.

W tamtym roku na obwodnicy miasta na której jest ograniczenie to 60 :padam: wyprzedziłem typa któremu rypało z pod kół kamyczkami po szybie, jeb i halt. Zatrzymali mnie 4pkt i 200zł. To im mówię żeby lepiej jechali do centrum pod szkoły gdzie jeżdżą jak pojebani,a nie tu na obwodnicy łowią bogu ducha winnych ludzi, a typ z szczurzej mordzie i wąsiku jak cztery zapałki w gównie mówi do mnie że pod szkołą nie zarobią......no myślałem że szlag mnie trafi....

EDIT:

tak na czasie :hyhy:
Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 18 stycznia 2013, 08:31 
Pomysłowość idioty, który zielonymi liśćmi zamaskował 'fotoshita' w zimie jest wprost proporcjonalna do jego głupoty. :zdziwko: ..................... :faint: Poza tym ,że dokładnie obrazuje problem -to jest polowanie na kasę ! :cisza:

PostNapisane: 18 stycznia 2013, 08:33 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Forest.maxbimmer napisał(a):
Nigdy nie przekroczyłeś dopuszczalnej prędkości?

Jakbyś czytał moje posty, byś tego pytania nie zadał. Poco ci ten post?

Owad napisał(a):
a typ z szczurzej mordzie i wąsiku jak cztery zapałki w gównie mówi do mnie że pod szkołą nie zarobią......no myślałem że szlag mnie trafi....

Policjant też 'Polaczek'.

PostNapisane: 18 stycznia 2013, 08:42 
Częsty bywalec

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57D30
Kyokushin napisał(a):
Jakbyś czytał moje posty

No własnie nie chce mi się ich czytać bo mdli mnie po każdym...

BYŁE:
E46 M57D30 Orient Express by Forest
viewtopic.php?f=6&t=70227&start=0
Obrazek

PostNapisane: 18 stycznia 2013, 08:49 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
No własnie nie chce mi się ich czytać bo mdli mnie po każdym...

To jak ci sie nie chce bo cie mdli, to idź rzygnij, niech Ci ulga nastanie, i nie zawracaj mi tu dupy.

PostNapisane: 18 stycznia 2013, 09:09 
Częsty bywalec

Co się tak spinasz chłopaku. Jesteś tu niby administratorem a walisz teksty jak dzieciaki z gimnazjum. Trzymaj jakiś poziom :wstyd:

BYŁE:
Obrazek

PostNapisane: 18 stycznia 2013, 09:12 
Administrator

Co się tak spinasz chłopaku. Jesteś tu niby administratorem a walisz teksty jak dzieciaki z gimnazjum. Trzymaj jakiś poziom

Sam zacząłeś :) Poco przyłazisz i zaczepiasz. My tu jakoś rozmawiamy, ty przychodzisz jak filip z konopii, rzucasz teksty o jakiejś Młodzieży katolickiej, że cie mdli etc. Napisz coś merytorycznego, a nie jakieś trele morele z osobistą wycieczką.

Bijesz pianę i nic poza tym :)

PostNapisane: 18 stycznia 2013, 09:55 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m52tub25
Kyokushin, i Forest.maxbimmer, dajcie se po 500zł mandatu bez punktów :cisza:

PostNapisane: 18 stycznia 2013, 10:05 
Częsty bywalec

Dzięki za wystawienie ostrzeżenia. WOW...powiało grozą :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Oto ostrzeżenie wystawione przez moderatora lub administratora forum:
Cytuj:
Zaczepki, zaniżanie poziomu, rozpoczynanie zbędnej dyskusji nie na temat, wylewanie żali, w temacie viewtopic.php?f=10&t=122898&start=200

Pan Moderator się obraził :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

BYŁE:
Obrazek

Ostatnio edytowano 18 stycznia 2013, 10:05 przez DonForesto, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 18 stycznia 2013, 10:05 
Administrator

Dobrze że grozą a nie urlopem ;D Polecam sie na przyszlosc :D

PostNapisane: 18 stycznia 2013, 10:09 
Częsty bywalec

Moje BMW: Z3 Coupe M-Power
Kod silnika: S50B32
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=84460
problem lezy w tym co juz ktos o tym wspomnial; ustawianie fotoradarow w miejscach tylko gdzie mozna zarobic na kierowcach a nie potencjalnie niebezpiecznych.

chodzi o takie miejsca gdzie wlasnie w szczerym polu na dwu pasmowce jest ograniczenie 60 bo jak ja remontowali to nikt tego nie zdjal po skonczonych pracach :wstyd:

PostNapisane: 18 stycznia 2013, 10:36 
Wania napisał(a):
problem lezy w tym co juz ktos o tym wspomnial; ustawianie fotoradarow w miejscach tylko gdzie mozna zarobic na kierowcach a nie potencjalnie niebezpiecznych.

No wlasnie, u mnie na lodowce wisi zdjecia od strazy wiejskiej, 62km/h a jak rozmawialem z pania ze strazy w tej sprawie to powiedziala ze przedzial jest od 61km/h . Wiec przekroczylem o 1 km. Gdzie stal fotoradar? W miescie? Przy szkole? Nie! Fotoradar stal na wlocie do miasta gdzie od jakiegos dluzszego czasu lecisz sobie 90, a przy wlocie zwalniasz bo widzisz znak teren zabudowany no i niestety nie zdazyles zwolnic bo stali 5 centymetrow za znakiem "teren zabudowany". A jak myslicie, bylo tam pelno bydynkow? Dzieci piesi itd? NIE! Nawet jeszcze domow nie bylo bo to dopiero znak teren zabudowany a domy zaczynaly sie dobre kilkaset metrow dalej. No i teraz mimo ze zgadzam sie z Kyo to w przeciwienstwie do niego za takie kur***o zatrzymywal bym sie i napi****l ich po tych zakutych bankach tym radarem calym.

I wiecie co? Mandat sto zlotych i dwa punkty. Jestem za fotoradarami ale tam gdzie maja pilnowac bezpieczenstwa. Jak ja mam utrzymywac bezpieczenstwo na drodze skoro musze patrzec na licznik zeby czasem o 1 km nie przekroczyc predkosci.

Gdybym jechal niecale 60km/h na 50km/h to policjant by suszarki nie podniosl bo on pilnuje bezpieczenstwa ale te darmozjady. Tak tak, jechalem niecale 60 wedlug mojego licznika, a ze jechalem v8 a tam kola 17 czyli duzo wieksze niz fabryczne to widocznie przeklamywalo albo cos. No wiec gdzie jest granica bledu ja sie pytam, mam jezdzic 40 jak jest do 50 zeby czasem nie wyszlo 62?

PostNapisane: 18 stycznia 2013, 10:42 
Administrator

LeSiO napisał(a):
No i teraz mimo ze zgadzam sie z Kyo to w przeciwienstwie do niego za takie kur***o zatrzymywal bym sie i napi****l ich po tych zakutych bankach tym radarem calym.

ja zarobiłem tak kiedyś 500zł i 10 pkt :D. Ale co tam, teraz patrzę bardziej na znaki.
Miejsce idiotyczne, ale zacznijmy od tego że tam być może ograniczenie nie jest po prostu potrzebne.... a wieśniaki ze straży robią łapankę bo wiedzą że ktoś wpadnie.

Czytałem że NIK ma się tym zająć - radarami w miejscach nastawionych na kasiore a nie bezpieczeństwo. Problem tylko taki, że już NIK to kontrolował, wykrył nieprawidłowosci i tyle, nikt z tym nic nie zrobił.
Teraz może to się nieco zmieni, bo 'płemieł' obiecał likwidację znaków etc, może to jedno im się uda.

LeSiO napisał(a):
o 1 km

Nie 1 a 11 ;P

PostNapisane: 18 stycznia 2013, 10:45 
Jak bym jechal 60 to bym nie przekroczyl.

PostNapisane: 18 stycznia 2013, 10:45 
Administrator

No nie do końca, teren zabudowany to 50 (5-23g).
Gdybyś na liczniku utrzymywał 50, to by Cię i straż nie złapała mimo różnych przekłamań etc. Ale chciałeś jechać blisko tego pasma, żeby ugrać +10km/h, zagrałeś przegrałeś.

PostNapisane: 18 stycznia 2013, 10:47 
Częsty bywalec

Moje BMW: Brak
Podobnie na DK nr 8, zlikwidowano fotoradar w miejscu gdzie jest szkoła i przejście dla pieszych, po którym przechodzą dzieci w drodze na przystanek umiejscowiony po drugiej stronie ruchliwej drogi. Zostawiono radar po drugiej stronie miejscowości, oczywiście widzimy go po minięciu lekkiego łuku drogi.
Cytuj:
Teraz może to się nieco zmieni, bo 'płemieł' obiecał likwidację znaków etc, może to jedno im się uda.

Wczoraj był materiał na TVN turbo o jakimś mieście, usuwają znaki, ale to o garbach na drodze itp. Można postawić duże pieniądze, że znaki ograniczeń prędkości zostaną na swoim miejscu.

Ostatnio edytowano 18 stycznia 2013, 10:55 przez mr18, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 18 stycznia 2013, 10:48 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
LeSiO napisał(a):
A jak myslicie, bylo tam pelno bydynkow? Dzieci piesi itd? NIE! Nawet jeszcze domow nie bylo bo to dopiero znak teren zabudowany a domy zaczynaly sie dobre kilkaset metrow dalej.

I właśnie to mnie tak wkur :cenzura: a, bo dobitnie widać, że tym kretynom nie chodzi o żadne bezpieczeństwo, bo to im zwisa, tylko o napitolenie jak najwięcej mandatów. Na tym to polega i każdy to chyba widzi.

LeSiO napisał(a):
za takie kur***o zatrzymywal bym sie i napi****l ich po tych zakutych bankach tym radarem calym.

Ty byś lał radarem, ja statywem :super:

PostNapisane: 18 stycznia 2013, 10:49 
Administrator

mr18 napisał(a):
oczywiście widzimy go po minięciu lekkiego łuku drogi

Tyle że jak jedziesz normalnie, to jest ci to obojętne czy go widzisz czy nie, bo przecież nie zrobi ci wtedy zdjęcia.

Fakt - powinien być tam gdzie był - przy szkole.

Owad napisał(a):
Na tym to polega i każdy to chyba widzi.

Oczywiście że o to. Ale ogólna redukcja prędkości, bo nie będzie wiadomo skąd bat spadnie, przyczyni się do bezpieczeństwa jako skutek uboczny.

PostNapisane: 18 stycznia 2013, 10:57 
Częsty bywalec

Moje BMW: Brak
Cytuj:
Tyle że jak jedziesz normalnie, to jest ci to obojętne czy go widzisz czy nie, bo przecież nie zrobi ci wtedy zdjęcia.

Wcześniej mamy 70 km/h na prostej drodze, ta puszka jest nieczynna bo jest szara i nie ma nawet lampy błyskowej (ktoś popsuł). Zdjęcia więc nie będzie, ale radar powinien być jak napisałeś.

PostNapisane: 18 stycznia 2013, 11:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Kyokushin napisał(a):
Gumiś napisał(a):
Bullshit. Tak to nie działa. Bo jednak trochę dróg jest wyremontowanych i można na nich śmignąć trochę szybciej.

Pytanie znowu to samo. Po choooj? Przeczytaj kilka postów wyżej. Po chooj nadal na zwykłej drodze, mimo że łbem o podsufitkę już się nie wali, jechać szybciej niż te 90? Na świecie ludzie z tym problemu nie mają.

Czytasz całe posty?

Owad napisał(a):
Gumiś napisał(a):
I naprawdę rzadko można ich spotkać przyczajonych za krzakiem na długiej, równej prostej.

Ja ich dalej spotykam jadąc do Nowego Targu. Stoją przed Krościenkiem w krzakach n końcu długiej prostej, na której oczywiście jest podwójna ciągła, a jest to czasem jedyne miejsce gdzie można wyprzedzić kilku wlekących się dziadów - wyprzedzisz a tu halt.

Ja nie twierdzę że tego nie ma. Ale z moich obserwacji wychodzi że wśród policji jest to dużo rzadsze niż jeszcze parę lat wstecz.

Typer EURO 2016 - I miejsce

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 577 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 29  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1