BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 12:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ciekawe, zadziwiające zachowania ludzi w PL
PostNapisane: 20 stycznia 2013, 00:06 
Ostatnio popularna jest reklama Cin & Cin:

Żeby było jasne: nie pochodzę z tegoż miasta, ani tu nie mieszkam, ani nic, tyle, że jest w pobliżu, ale, ale!

Mi się ta reklama wydała trochę taka głupkowata- prostacka i niezbyt wyemancypowana czyt. bez pomysłu - i tylko tyle - że jedna słomka mówi jedno, a druga jakąś głupią ripostę....

jednak słyszałem, że spore kontrowersje wywołała wśród (przynajmniej niektórych) mieszkańców Słupska...

Ciekaw jestem co sobie pomyśleliście w innych rejonach Polski - że reklama jest po prostu mało błyskotliwa, czy obieracie to jako uszczypliwe dla Dupska? tzn. Słupska :wstyd:

Pozytywna promocja miasta, czy szydera? Że nibym słoma itd. w Słupsku, czy coś takiego?

Tytuł: Re: Reklama Cin & Cin - słomki
PostNapisane: 20 stycznia 2013, 00:12 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Fryderyk napisał(a):
Mi się ta reklama wydała trochę taka głupkowata- prostacka

Jak większość obecnie kręconych reklam. Robione są na siłę, bez polotu, pomysłu. Generalnie to mam wrażenie, że są adresowane do klienta-idioty.
Fryderyk napisał(a):
czy obieracie to jako uszczypliwe dla Dupska? tzn. Słupska Pozytywna promocja miasta, czy szydera? Że nibym słoma itd. w Słupsku, czy coś takiego?

Nie, ja tak tego nie odebrałem (też nie mam żadnych związków z tym miastem :D).

One redline a day keeps a mechanic away.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 20 stycznia 2013, 00:21 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M52B20
Garaż: Jest: E36 320iC
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=142418&start=0
Było: E36 323i:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=104755&start=0
Cytuj:
Nie, ja tak tego nie odebrałem (też nie mam żadnych związków z tym miastem ).

Ja też ;) Nawet nie zwróciłem uwagi, że tam coś o Słupsku mówią :rotfl:

PostNapisane: 20 stycznia 2013, 00:31 
maaaad napisał(a):
Jak większość obecnie kręconych reklam. Robione są na siłę, bez polotu, pomysłu. Generalnie to mam wrażenie, że są adresowane do klienta-idioty.

...no właśnie, to nie ma co komentować, reklam, które mają jakieś coś śmiesznego, czy też co jeszcze rzadszego- przemyślanego jest bardzo mało.... nie ma co...

...ale bardziej od istoty reklamy, czy jakkolwiek pojętego marketingu, ciekawi mnie psychologiczna postawa odbiorców.. Mnie ostre reakcje wydawały się przesadzone... Wasze komentarze to potwierdzają, ale zobaczymy co będzie dalej...

W ogóle temat byłby ciekawszy, gdyby dotyczył też innych ciekawych zachowań gdzieś zachowanych w psychice.... dlatego przemianowałem temat.

Np. zauważyłem, że bardzo modne są torebki, koszulki, bluzy etc. z motywem Union Jacka, czyli flagi Wielkiej Brytanii, rzadziej USA.

Wszystko spoko, ale.... dlaczego nie ma toreb/bluzek/bluz z motywem flagi polskiej, czy godła naszego? Nie mówię o koszulkach reprezentacji piłkarskiej, czy siatkarskiej, czy coś, ale zastosowanie w modzie, która nie koresponduje ze sportem, tylko z jakimiś symbolami, które mówią o jakiejś tam narodowości...

Czy to to, że Union Jack jest bardziej Trendy/designerski, niż biało-czerwona płachta??????

Jakie Wy zaobserwowaliście dziwne nasze zachowania, trendy etc?

Tytuł: Re: Ciekawe, zadziwiające zachowania ludzi w PL
PostNapisane: 20 stycznia 2013, 00:40 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Jak 99% reklam, ta jest tak samo nijaka i durna jak reszta. Nie ma o co się spinać. Mieszkałem chwilę w Słupsku.
Zamiast Słupska wstaw dowolne miasto i sens będzie taki sam. Równie dobrze można tam wstawić 'pomidor' i też będzie to samo.

Fryderyk napisał(a):
dlaczego nie ma toreb/bluzek/bluz z motywem flagi polskiej, czy godła naszego?

Są. Pojedź na jakąś wycieczkę zagraniczną z polakami. Im większy kołek tym większa szansa że założy koszulkę POLSKA i będzie kozaczył przed miejscowymi.

PostNapisane: 20 stycznia 2013, 00:48 
Kyokushin napisał(a):
Są. Pojedź na jakąś wycieczkę zagraniczną z polakami. Im większy kołek tym większa szansa że założy koszulkę POLSKA i będzie kozaczył przed miejscowymi.

...ale to na razie zostawmy :D Ogólnie, twierdzę, że każdy naród poza granicami swojego kraju zachowuje się zdecydowanie inaczej, niż u siebie. Mi chodzi co "wewnątrz" jest w tym zakresie.

PostNapisane: 20 stycznia 2013, 01:29 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
Słupsk, słoma, oburzenie, co? Na miejscu słupszczan cieszyłbym się, że ktoś zaprezentował szerokim masom nazwę ich miasta, kojarzącą się z ... niczym? Podobnie jak tysiące innych miast i dziesiątki tych, które przestały być wojewódzkimi jakiś czas temu. To już Schneidemühl, w której mam okazję mieszkać dobre ćwierć wieku, bywa w widziaju tylko z okazji jeleniowego pędzla w herbie.

Kyokushin napisał(a):

Cytuj:
Jak wszyscy Polacy za granicą, w obcym kraju, również ci zachowywali się hałaśliwie, arogancko i demonstracyjnie chamsko, co w ich własnym mniemaniu miało podkreślać status i wysoką pozycję społeczną.

Andrzej Sapkowski "Boży Bojownicy"

Zadziwiające zachowania ludzi w PL? Stękanie, że rządzą durnie i złodzieje, praca zła, pensja jeszcze gorsza, a jedyne, co robi się dla poprawy własnego losu, to odurzanie tanim piwem z promocji w Biedronce.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 20 stycznia 2013, 02:06 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Dla mnie durna reklama. Co do tematu Słupska i oburzenia ich mieszkańców... mam dobrego przyjaciela stamtąd, trochę mi opowiadał jak tam ludzie żyją. Ja sam tylko raz byłem - przejazdem. No i to co zobaczyłem od razu skojarzyło mi się z Wejherowem... także znajomy wiedział o czym mówi zapewne.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 20 stycznia 2013, 02:55 
Forumowicz

Fryderyk napisał(a):
Ostatnio popularna jest reklama Cin & Cin:

Żeby było jasne: nie pochodzę z tegoż miasta, ani tu nie mieszkam, ani nic, tyle, że jest w pobliżu, ale, ale!

Mi się ta reklama wydała trochę taka głupkowata- prostacka i niezbyt wyemancypowana czyt. bez pomysłu - i tylko tyle - że jedna słomka mówi jedno, a druga jakąś głupią ripostę....

jednak słyszałem, że spore kontrowersje wywołała wśród (przynajmniej niektórych) mieszkańców Słupska...

Ciekaw jestem co sobie pomyśleliście w innych rejonach Polski - że reklama jest po prostu mało błyskotliwa, czy obieracie to jako uszczypliwe dla Dupska? tzn. Słupska :wstyd:

Pozytywna promocja miasta, czy szydera? Że nibym słoma itd. w Słupsku, czy coś takiego?

Ja generalnie jestem ze Słupska i mnie ta reklama ani grzeje ani ziębi i o ile wśród znajomych również tak jest, to Słupsk staje się miastem totalnie wymarłym, więc przysłowie rusz gówno a zacznie bardziej śmierdzieć przybiera realnego znaczenia.

PostNapisane: 20 stycznia 2013, 10:10 
jonas napisał(a):
Na miejscu słupszczan cieszyłbym się, że ktoś zaprezentował szerokim masom nazwę ich miasta, kojarzącą się z ... niczym?

Hehe, no właśnie! Jak ktoś nie jest kibicem koszykówki, to w ogóle może nie kojarzyć, że jest takie miasto.

Dlatego też się dziwiłem, dlaczego niektórzy mieszkańcy Małego Paryż Północy tak ostro zareagowali...

PostNapisane: 20 stycznia 2013, 10:54 
E34 lover

Stara zasada, albo robi się głupią reklamę albo wizualnie paskudną.... innych nie zapamiętamy.

PostNapisane: 20 stycznia 2013, 11:04 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Fryderyk napisał(a):
Czy to to, że Union Jack jest bardziej Trendy/designerski, niż biało-czerwona płachta??????

Dokładnie tak, koszulki z polską flagą pewnie by się w ogóle nie sprzedały. Poza tym dochodzi kwestia wizualna, niema co ukrywać że Polska flaga z marketingowego punktu widzenia jest nudna jak flaki z olejem przy Amerykańskiej czy Brytyjskiej.

Kamil_ napisał(a):
Stara zasada, albo robi się głupią reklamę albo wizualnie paskudną.... innych nie zapamiętamy.

Powinieneś dodać stara POLSKA zasada. Są dobre reklamy, jest ich cała masa. Poziom reklamy w Polsce jest dostosowany do odbiorcy. Już od dawna narodem intelektualistów nie jesteśmy...

PostNapisane: 20 stycznia 2013, 11:06 
E34 lover

Bobby Vintage, dokładnie.
Ja jak robiłem na swoich autach firmowych reklamy to zawsze były tak głupio-oczojebne że nie było ludka co by się na ulicy nie oglądał :P
I to działało.

PostNapisane: 20 stycznia 2013, 11:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
Bobby Vintage napisał(a):
Już od dawna narodem intelektualistów nie jesteśmy...

Najlepiej caly narod do jednego worka wrzucic, zaszufladkowac...

Sorki za OT ale wkurza mnie to wszechobecne narzekanie na wzystko co polskie...za to wszystko co "hamerykancke" i "angjelske" jest cacy :wstyd: sami intelektualisci...grubasy, brutasy i nieroby - jesli juz mamy wszystkich wrzucac do jednego worka, szufladkowac :dontgetit: :zdziwko:

Za to reklama jest po prostu nieprzemyslana...pamietam, ze taka reklama leci w tv ale co reklamuje to zupelnie nie pamietam ;)

PostNapisane: 20 stycznia 2013, 11:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Fryderyk napisał(a):
Np. zauważyłem, że bardzo modne są torebki, koszulki, bluzy etc. z motywem Union Jacka, czyli flagi Wielkiej Brytanii, rzadziej USA.

Wszystko spoko, ale.... dlaczego nie ma toreb/bluzek/bluz z motywem flagi polskiej, czy godła naszego? Nie mówię o koszulkach reprezentacji piłkarskiej, czy siatkarskiej, czy coś, ale zastosowanie w modzie, która nie koresponduje ze sportem, tylko z jakimiś symbolami, które mówią o jakiejś tam narodowości...

Jakby jakiś celebryta się w coś takiego ubrał raz czy dwa to zaraz małolaty też by tak ubrały.

Kamil_ napisał(a):

Powinieneś dodać stara POLSKA zasada. Są dobre reklamy, jest ich cała masa. Poziom reklamy w Polsce jest dostosowany do odbiorcy. Już od dawna narodem intelektualistów nie jesteśmy...

Wszędzie 99% reklam to gnioty, nie tylko u nas. W US&A 2/3 reklam wygląda tak samo, wysportowany typ albo silikonowa dziunia wpierdala hamburgera, no szczyt kreatywności. I potem taki grubas myśli że jak zeżre jeszcze 4 zestawy XL to też się "wysportuje".

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 20 stycznia 2013, 11:53 
Uzależniony od forum :)

Ta reklama ze słomkami nic mi nie mówi. Przecież to ta druga mówi że jest ze słupska, ale przypomina mi się dowcip:

Podjeżdża koleś do McDrive-a i mówi:

-Poprosze Shakre i może Loda mi zrobisz?
-A słomkę do shake dać czy soie z butów wyjmiesz?

Natomiast dziwię się reklamie tej:

Mi się kojarzy ze smoleńskiem. Lech bierze na pokład wiele ludzi w końcu zachaczają o coś i się rozbijają :)

Co do reklam to się nie zgodzę że są tak głupie jak wcześniej, coraz więcej jest dobrych :ok:

PostNapisane: 20 stycznia 2013, 11:57 
E34 lover

KotSylwester napisał(a):
Podjeżdża koleś do McDrive-a i mówi:

-Poprosze Shakre i może Loda mi zrobisz?
-A słomkę do shake dać czy soie z butów wyjmiesz?

Wchodzi dwóch gości do MC-a. Podchodzą do kasy i mówią:

- Dwa wieśmaki!
- To widzę, a co podać.

:rotfl:

PostNapisane: 20 stycznia 2013, 12:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
KotSylwester napisał(a):
Mi się kojarzy ze smoleńskiem. Lech bierze na pokład wiele ludzi w końcu zachaczają o coś i się rozbijają

bez przesady, jakaś fobia?

Obrazek

PostNapisane: 20 stycznia 2013, 12:22 
Dokładnie tak, koszulki z polską flagą pewnie by się w ogóle nie sprzedały. Poza tym dochodzi kwestia wizualna, niema co ukrywać że Polska flaga z marketingowego punktu widzenia jest nudna jak flaki z olejem przy Amerykańskiej czy Brytyjskiej.

Sama flaga tak, ale przecież mamy od wuja symboli, np. Orzełek!

Nie jarzę tego... takie ukierunkowanie proanglosaskocośtam, a własnej tożsamości jakbyśmy się wstydzili, albo wielkie firmy odzieżowe do tego dążą? :wstyd:

Druga sprawa - durne napisy na koszulkach - coś tam ą ę since 1976 - co to kurde ma być?

Nawet, jak jest jakiś mądrzejszy napis, który coś wyraża, to i tak w języku angielskim...

Dla mnie to jest dość sprawa jasna - wstydzimy się własnej tożsamości...

bafi napisał(a):
Sorki za OT ale wkurza mnie to wszechobecne narzekanie na wzystko co polskie...za to wszystko co "hamerykancke" i "angjelske" jest cacy

no właśnie....

Gumiś napisał(a):
Wszędzie 99% reklam to gnioty, nie tylko u nas. W US&A 2/3 reklam wygląda tak samo, wysportowany typ albo silikonowa dziunia wpierdala hamburgera, no szczyt kreatywności. I potem taki grubas myśli że jak zeżre jeszcze 4 zestawy XL to też się "wysportuje".

Agree....

Kucharz napisał(a):
KotSylwester napisał(a):
Mi się kojarzy ze smoleńskiem. Lech bierze na pokład wiele ludzi w końcu zachaczają o coś i się rozbijają

bez przesady, jakaś fobia?

Ej, Radek ma rację, obejrzyjcie jeszcze raz - w 56. sekundzie słychać strzały :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 20 stycznia 2013, 12:33 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Fryderyk napisał(a):
Sama flaga tak, ale przecież mamy od wuja symboli, np. Orzełek!

Widziałem kiedyś kumpelę w koszulce z orzełkiem właśnie, ale nie takiej przaśnej, odpustowo-dożynkowej, tylko naprawdę fajnie wykonanej. Do tego skórzana mini, szpile... No robiło to robotę :D

Da się? Moim zdaniem da ;)
Fryderyk napisał(a):
Dla mnie to jest dość sprawa jasna - wstydzimy się własnej tożsamości...

Mnie to osobiście już śmieszy - posłuchaj/poczytaj wypowiedzi młodych ludzi zatrudnionych w "korpo" (najczęściej marketing) - co trzecie słowo to jakiś makaronizm (typu target, risercz itp.). Jakby się zmówili, że język polski jest "passe" :)

One redline a day keeps a mechanic away.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1