Tytuł: Re: Ciekawe, zadziwiające zachowania ludzi w PL
Napisane: 20 stycznia 2013, 12:58
maaaad napisał(a):
Widziałem kiedyś kumpelę w koszulce z orzełkiem właśnie, ale nie takiej przaśnej, odpustowo-dożynkowej, tylko naprawdę fajnie wykonanej. Do tego skórzana mini, szpile... No robiło to robotę
Da się? Moim zdaniem da
No właśnie, ale to jest raczej rzadkość
maaaad napisał(a):
Mnie to osobiście już śmieszy - posłuchaj/poczytaj wypowiedzi młodych ludzi zatrudnionych w "korpo" (najczęściej marketing) - co trzecie słowo to jakiś makaronizm (typu target, risercz itp.). Jakby się zmówili, że język polski jest "passe"
To to ja wiem. To jest kolejny dowód na problemy z tożsamością... Staram się nie zwracać na to uwagi, ale i na forum często to się zdarza
Ciekawy temat. Sam mam podobne odczucia co do reklam, że są co raz głupsze. Mam kilku znajomych co tworzą lub współtworzą akcje promocyjne, reklamy i niestety to co oni mówią to jest straszne. Wynika, że głównymi odbiorcami reklam w Polsce są ludzie młodzi 12-25 Lat oraz ludzie w wieku produkcyjnym ale ze słabszym wykształceniem, ostatnią grupą są emeryci czyli wszyscy Ci, którzy mają czas na oglądanie TV i są skłonni to pochopnych decyzji. Jeśli są reklamy z przesłaniem, a takie też się zdarzają to są robione sporadycznie, a szkoda
Napisane: 20 stycznia 2013, 14:34
Specjalista
Posty: 4257 Lokalizacja: Warszawa Moje BMW: M6 Kod silnika: S85 S62 M60 Garaż: było: M5e39 '01, e34 540i '94
godzio napisał(a):
Mam kilku znajomych co tworzą lub współtworzą akcje promocyjne, reklamy i niestety to co oni mówią to jest straszne. Wynika, że głównymi odbiorcami reklam w Polsce są ludzie młodzi 12-25 Lat oraz ludzie w wieku produkcyjnym ale ze słabszym wykształceniem
Jeszcze za komunizmu, jeden mój wujek, podróżujący dużo po całym świecie, pamietam jak mówił po swoich wizytach w USA, że telewizje (ramówkę) robi się dla bezrobotnych. Wtedy brzmiało to niedorzecznie...
Pozytywna promocja miasta, czy szydera? Że nibym słoma itd. w Słupsku, czy coś takiego?
chyba nie zrozumiales, to po prostu gra slow- są ze SŁomy a tamta jest ze SŁupska- moze nazwa zadnego innego miasta nie byla tak podobnej do slomy nazwy- ja to tak odebralem
spojrzcie na nowy trend w tv- zenujace seriale typu dlaczego ja- kazdy kanal ma juz przynajmniej jeden program tego typu spojrzcie na czym wychowuje sie teraz mlodziez- wlaczcie MTV ktore kiedys kreowalo trendy, zobaczcie co teraz propaguje- pedalstwo, kurest** i zachowania traktowane jeszcze 15 lat temu jako nie etyczne teraz wpaja sie, ze to co kiedys bylo nazywane rozwiazloscia teraz jest normalne.
obejrzyjcie sobie film IDIOKRACJA- ja uwazam, ze film niestety ale jest przepowiednia
Napisane: 20 stycznia 2013, 15:29
Zacna persona forum
Wiek: 41 Posty: 2290 Lokalizacja: Poznan Moje BMW: C400 4matic
Dziwne,u mnie np 50procent osob chodzacych na silownie nosi czerwona koszulke z napisem POLSKA,a pod spodem jest orzel(wlasciciel silowni rozprowadza te koszulki)takze nie widze tego problemu.Druga sprawa wlasnie,ze moda sie zrobila na bluzy dla maloatow i faszystow-amatorow z motywami typu HUSARIA,POLISH POWER,BOG HONOR OJCZYZNA a pod spodem HERB,orzel itp u siebie w Poznaniu ten motyw na odziezy wsrod mlodych jest bardzo popularny.
Napisane: 20 stycznia 2013, 16:50
Forumowicz
Posty: 366 Lokalizacja: ...::: PL :::... Moje BMW: BMW 330d Kod silnika: m57
Reklama głupia ale jak widać się o niej mówi.
D omki w Sł upsku ===>>> Sł omki w D upsku
Gra słów i tyle.
_________________ "Cóż za smutna epoka, w której łatwiej jest rozbić atom niż zniszczyć przesąd, może dlatego. że idiota z dyplomem to taki sam idiota, jak przedtem – tylko z pretensjami."
Napisane: 20 stycznia 2013, 16:51
Forumowicz
Ja napiszę od trochę innej strony, która mi się skojarzyła z reklamami.
Cytuj:
W US&A 2/3 reklam wygląda tak samo, wysportowany typ albo silikonowa dziunia wpierdala hamburgera, no szczyt kreatywności.
W USA jest też inna ciekawa moda reklamowa - rasizm przeciwko białym ludziom i odwracanie rzeczywistości. Biali są przedstawiani w reklamach jako nieporadne fajtłapy, błazny, rasiści, nieudacznicy, flejtuchy, którym nie-biali pomagają odnaleźć się w życiu i rozwiązać nawet najbanalniejsze problemy; nie mówiąc już o agresywnym, nachalnym promowaniu w reklamach związków międzyrasowych (głównie biała kobieta z czarnym mężczyzną).
obejrzyjcie sobie film IDIOKRACJA- ja uwazam, ze film niestety ale jest przepowiednia
To jest przepowiednia, ale przekłamana ze względu na polityczną poprawność. Na tablicy pokazującej w filmie drzewo genealogiczne kolejnych zidiociałych pokoleń byli sami biali ludzie, kiedy rzeczywistość pokazuje że będzie dokładnie odwrotnie - nie będzie białych ludzi i to przyniesie efekty pokazane później w filmie. Mieliśmy już niejedną próbkę tego w mikroskali, np. Detroit w USA. Tu pewien bystry gość zebrał wiele danych w jeden wątek, żeby były bardziej przejrzyste:
95,1% ofiar wszelkiego rodzaju morderstw oraz 95,9% ofiar strzelanin w Nowym Jorku ma pochodzenie latynoskie lub reprezentuje rasę czarną. 90,2% aresztowanych pod zarzutem morderstwa i 96,7% aresztowanych pod zarzutem postrzału ma pochodzenie latynoskie lub reprezentuje rasę czarną.
Cytuj:
Atlanta (Georgia) - miasto zamieszkuje łącznie 420 tysięcy ludzi, z czego 54% populacji stanowią czarni [link].
Od kwietnia 2011 do kwietnia 2012 (specjalnie zaokrągliłem, żeby wyszedł pełny rok) czarni popełnili w Atlancie: - 100% zabójstw; - 95% gwałtów; - brali udział w 95% napadów rabunkowych; - odpowiadają za 93% włamań; - dokonali 84% napaści z bronią w ręku;
Oczywiście większość ludzi jest zbyt tępa, żeby zauważyć takie oczywistości i będą oni do śmierci wierzyli w nielogiczne bzdury wciskane im przez ruchy lewicowe, jak bieda i niewolnictwo. To nie OT, bo oprócz odniesienia się do postu o Idiokracji, chciałem zwrócić uwagę jak reklamy wpływają na kreowanie alternatywnej rzeczywistości w mózgach ludzi i postrzeganie przez nich otaczającej rzeczywistości.
Cytuj:
i faszystow-amatorow z motywami typu HUSARIA,POLISH POWER,BOG HONOR OJCZYZNA
To są symbole faszystowskie? Ja bym powiedział że patriotyczne, no ale ja nie oglądam telewizji więc nie wiem co teraz trzeba o tym myśleć. To jest właśnie świetny przykład dziwnych zachowań - samodestrukcja, jakby człowiek wrogo nastawiony do dumy ze swojej kultury, cywilizacji, państwa, tożsamości czy czegokolwiek myślał, że tam "na zewnątrz" są jacyś jego sojusznicy i on się z nimi identyfikuje.
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...
Napisane: 20 stycznia 2013, 17:12
Zacna persona forum
Wiek: 41 Posty: 2290 Lokalizacja: Poznan Moje BMW: C400 4matic
inrzynjer, moze zle to sformulowalem(jednego moze bym tak nazwal "faszysta-amator" bo mial bluze z napisem white power i orzelka pod spodem)notabene byl to szczawik ale jakies tam poglady musial miec.Znajomy ma dziare Husarza na koniu na plecach i niemam jakis negatywnych skojarzen,wrecz przeciwnie.
Kyokushin napisał(a): Są. Pojedź na jakąś wycieczkę zagraniczną z polakami. Im większy kołek tym większa szansa że założy koszulkę POLSKA i będzie kozaczył przed miejscowymi.
Cytuj: Jak wszyscy Polacy za granicą, w obcym kraju, również ci zachowywali się hałaśliwie, arogancko i demonstracyjnie chamsko, co w ich własnym mniemaniu miało podkreślać status i wysoką pozycję społeczną.
Andrzej Sapkowski "Boży Bojownicy"
Ha, trafiłem w samo sedno. Sad but true.
maaaad napisał(a):
posłuchaj/poczytaj wypowiedzi młodych ludzi zatrudnionych w "korpo" (najczęściej marketing) - co trzecie słowo to jakiś makaronizm (typu target, risercz itp.
i koniecznie, 'ficzer' jeżeil pójdziemy do 'ajti', inaczej nie jesteś 'trendy' i nie znasz 'noł hał'.
Są terminy których nie ma co spolszczać na siłę, bo brzmi to idiotycznie. Ale równie idiotycznie brzmi wciskanie na siłę angielskich wyrazów i zgrywnie mądrali. Efekt, jest wprost przeciwny, od razu debila można rozpoznać, może to i dobrze.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 26 gości