BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 20:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] 2001 2,0 diesel 136KM Brak ogrzewania
PostNapisane: 28 stycznia 2013, 01:37 
Forumowicz

Moje BMW: E46 shadow line
Czesc,

Mam do was pytanie, jestem posiadaczem auta z tytulu wiadomosci. Mam pewnie problem z ogrzewaniem wewnatrz samochodu. Auto posiada climatronic. Nie potrafie samochodu nagrzac w srodku, zauwazylem to niedawno, jak sa mrozy. Mimo iz przejezdzam dosc dlugi odcinek drogi np 40km, mam ustawione na climatronic 27stopni C oraz przy muchawach 3 czerwone koleczka z dmuchaw wydobywa sie bardzo letnie powietrze, ktore nie jest w stanie nagrzac kabiny. Co wiecej mam wersje z webasto (dogrzewanie silnika). Jak ustawie na 3 niebieskie kropki powietrze leci znacznie zimniejsze ale nie umie uzyskac efektu by lecialo cieple powietrze. Gddyyby nie podgrzewane fotele to marzne w srodku. Co uleglo uszkodzeniu? Od czego zaczac? Z gory dzieki za odpowiedz. Nie wierze, ze jest to wina zimnego silnika czy niedogrzanego silnika gdyz odcinki na jakich to testowalem sa dosc sporawe. Dodam, ze wskazowka temperatury jest na niebieskim polu, wydaje sie, ze jezeli wogole nie drgnela to poruszyla sie nieznacznie

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] 2001 2,0 diesel 136KM Brak ogrzewania
PostNapisane: 28 stycznia 2013, 08:56 
Forumowicz

Moje BMW: E-46
Kod silnika: M 47
Witam,kolego nic nie masz zepsute tylko masz zapowietrzony układ chłodzenia.Pozdrawiam.

Tytuł: Re: [E46] 2001 2,0 diesel 136KM Brak ogrzewania
PostNapisane: 28 stycznia 2013, 11:01 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 330D
Kod silnika: M57
kolego ale po dłuższej jezdzie wskazówka tez jest na niebieskim polu? jeżeli tak to do wyminay najlepiej oba termostaty. Webasto działa napewno?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1