BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 11:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Galerie do działu „Projekty zmodyfikowanych BMW - łap szpadyl definiszyn” są przenoszone wg. opinii i zdania moderatorów oraz administratorów forum.

Celem działu jest pokazanie ciekawych projektów BMW na tym forum, których modyfikacje przeprowadzone są na wysokim poziomie i skupiają się głównie na stronie mechanicznej i przy okazji „niestandardowych” zmianach stylistycznych.

Głównym kryterium oceny jest poziom modyfikacji BMW jak np. kompresor, turbo, upgrade-y zawieszenia, układu hamulcowego, układu wydechowego, ciekawsze SWAPy itp.
BMW przygotowane do sportu, amatorskich wyścigów i weekendowych zabaw

Userzy nie mają możliwości zakładania galerii w tym dziale, galerie są tu przenoszone przez moderatorów i administratorów forum.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4566 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 229  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Leo->330Ci->turbo project-> szperka str.70, sprzedam felgi
PostNapisane: 27 stycznia 2013, 15:45 
Forumowicz

Moje BMW: e36 turbo
Kod silnika: m50 nv
Vermilion , wujekwaldus i inni ktorzy maja mega duza wiedze w uturbianiu i pokazują najmocniejsze maszyny w kraju. ;)
- darujcie sobie , macie tyle wspolnego z doladowaniem bmw jak ja dmuchaniem balonów.

Każdy zakup leo był przemyslany i kontaktowal sie ze mna, poczekajcie troche, uspokoicie wasze chormony ok?

Nie znam tak dobrze przemyslanej przerobki m54 w kraju .

Tak sie sklada ze tylko ja sprowadzam te turbiny w kraju (dokladnie ten model z tej fabryki a nie innej) i sprawdza sie znakomicie,
jest sprawdzane, wywazone, i akurat w tym wypadku jest bardzo dobrze!

"nach z Chin nie zmienie, swego czasu pracowalem przy projekcie zamiennikow do diesli dla jednego z polskich hurtownikow i wszystko co mozna bylo kupic, bylo strasznym szmelcem nastawionym jedynie na jak najnizsza cene zakupu A byly to produkty duzych producentow, ktorzy nie oferowali nic lepszej jakosci"

bo pewnie trafiles na model: TURBOCHARGER , ogolnie sam nie sprowadzam turbin innych niz 3 modele ktore oferuje, bo poprostu sie sypia. Wirniczki papierowe :cwaniak:

wiec nie pisz kolego ze miales stycznosc z tym, a napewno nie z ta co oferuje.

CO do zaworu wg 60mm, popytajcie kogos kto buduje najmocniejsze w kraju samochodu co o nich mysli ;)

A jak slysze ze przez uszkodzony blow off od razu mozna sobie silnik rozwalic to mi sie plakac chce :rotfl:

Dla was przypomnienie mojego wykresu , moich filmow... Pamietajcie ze nie wszystko musi miec obieg w sieci :) troche juz tego jezdzi w kraju.

http://youtu.be/tkIGSu5SH1A ohhh to juz prawie 2 rok i z turbina wszystko ok? :rotfl:

p.s. ale co ja tam sie znam :)

Adam94 - o jakim piszesz aucie street? dawida lamika? corsa r32 T? to faktycznie ;)

pozdrawiam k64 garage
http://www.k64.pl

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 27 stycznia 2013, 16:01 
Przyjaciel forum

k64 napisał(a):
Vermilion , wujekwaldus i inni ktorzy maja mega duza wiedze w uturbianiu i pokazują najmocniejsze maszyny w kraju. ;)
- darujcie sobie , macie tyle wspolnego z doladowaniem bmw jak ja dmuchaniem balonów.

Prosze, dwa projekty zlozone przez nas, potrzebujesz wiecej, aby ocenic moj stopien wiedzy na ten temat?

http://www.gtrlife.com/forums/topic/666 ... oject-car/
http://www.gtrlife.com/forums/topic/574 ... 35-poland/

k64 napisał(a):
bo pewnie trafiles na model: TURBOCHARGER , ogolnie sam nie sprowadzam turbin innych niz 3 modele ktore oferuje, bo poprostu sie sypia. Wirniczki papierowe :cwaniak:

wiec nie pisz kolego ze miales stycznosc z tym, a napewno nie z ta co oferuje.

Tak, za pewne :rotfl:

k64 napisał(a):
CO do zaworu wg 60mm, popytajcie kogos kto buduje najmocniejsze w kraju samochodu co o nich mysli ;)

A jak slysze ze przez uszkodzony blow off od razu mozna sobie silnik rozwalic to mi sie plakac chce :rotfl:

Pozwol, ze pozostane przy moim zdaniu na ten temat.

PostNapisane: 27 stycznia 2013, 16:01 
ciekawy projekt, będę obserwował postępy.
powodzenia :ok: :ok:

PostNapisane: 27 stycznia 2013, 16:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46Coupe E63Coupe
Kod silnika: M54B30 M57D30TU
hah zdezenie nissana z lublinem.. sporadyczna roznica w wartosci aut i pijany rodak w lublinku :)

Silver Queen
White Lady

"No Replacement for Displacement... "

PostNapisane: 27 stycznia 2013, 17:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 330CiA Cabrio
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=91115
Vermilion napisał(a):
Zaraz powiesz, ze teraz ja sie Ciebie czepiam, ale poprostu nie masz racji, powtarzasz ten sam argument co kazdy, probujac usprawiedliwic zakup jakies najtanszej pierdoly z Chin.

Wiesz co odroznia Twoje turbo od wszystkich tych produktow, ktore wymieniles? Nadzor nad koncowa jakoscia produktu, a raczej jej brak. Duze koncerny produkujace w Chinach robia to we wlasnych fabrykach, albo u podwykonawcow (ktorym caly czas patrza na rece), a pomimo tego zdarzaja sie mniejsze badz wieksze podkniecia.

Tak jak mowilem Ci wczesniej, duze firmy, jak np. Turbonetics zlecaja w Chinach produkcje poszczegolnych elementow turbosprezarek, ale ich tam nie skladaja, robia to na miejscu w USA. Dlaczego? Bo tylko tak sa w stanie zapewnic niezadownosc i powtarzalna jakosc produktu, ktory firmuja.

tutaj w 100% popre Vermilion'a - prawie wszystko jest obecnie produkowane w chinach, głównaroznica od firmy Philips i Filipens jest taka że w tej pierwszej 1 na 10 produktów przechodzi przez badania kontroli jakości, a w tej drugiej 1 na 1000000 produktów :] ...poza tym jest bardziej rygorystyczny stopien odrzutów serii, jeśli zostanie wykryte ileś tam % wadliwych sprzętów w trakcie kontroli... Jeśli gorsza jest kontrola jakości często też zastosowane zostają gorsze jakościowo materiały (tutaj np można popatrzeć na podróbki felg, czy wycieraczki odpowiedniki Boscha, ktore w ogole nie zbieraja wody, ale sa identycznej konstrukcji)

fakt faktem nie mam nic do tego że stosujesz chińskie części, bo tak jak mówisz, Ty to robisz, robisz to dla siebie, na to Cię stać i w to inwestujesz i liczę na to że zobaczę Twoją furę wkrótce w akcji ;) ...aczkolwiek musiałem sprostować kwestię sprzętu z chin ;) ...bowiem wszystko jest z chin ale jest tam sprzęt lepszy i gorszy, co zalezy od fabryki, kontroli jakosci i zastosowanych materialow ;)

a fakt faktem chiny staja sie do tego coraz drozsze, bo produkty ktore u mnie w firmie sprowadzalo sie z chin jakis czas temu po 300 USD za sztuke, teraz kosztuja 600 USD, a do tego jakość pozostawia sobie wiele do życzenia... z kolei ten sam produkt (w sensie ten sam wzór), produkowany w europie (konkretnie w niemczech), kosztuje 6 000 USD :D ...ale jakość jest też dużo wyższa :] ...ja np ostatnio padłem ofiarą zamienników z chin - bo nie chciałem kupować czujnika poziomu oleju w oryginale za 500 zł, to kupiłem AutoLog Germany, który okazał się chińską podróbą AutLog Germany i po wymianie nawet nie dziala prawidlowo :D ...ale spoko, naprawilem juz blad i zamowilem SWAGa, a tamten zwracam sprzedawcy :]

co do tego turbo to nie znam sie, wiec sie nie wypowiadam, ale jak mowisz ze jest dobre, to moze bedzie i dobre - okaze sie w praktyce ;) ja osobiście z elektroniką i innymi chińczykami dobrych doświadczeń nie mam niestety ;)

PostNapisane: 27 stycznia 2013, 17:23 
Częsty bywalec

Moje BMW: F36 428i xdrive
Kod silnika: N20B20
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=102823
Leo napisał(a):
heh czemu wycieraczki :chytry:

Bo Bokiem bedziesz ciągle jechał :rotfl:

PostNapisane: 27 stycznia 2013, 18:31 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: M62B44
Na moje to kupcie oryginalną turbinę i dajcie ją Adamowi na pewno się nie obrazi.

PostNapisane: 27 stycznia 2013, 19:32 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Wszystko wyjdzie w praniu ;) I oby wyszło OK.

PostNapisane: 27 stycznia 2013, 19:44 
Specjalista

Moje BMW: e46 330Ci turbo
Kod silnika: m54b30t
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112765&start=80
Racja jest jak dupa, każdy ma swoją ;)

Ja trzymam swoje i Kamila stanowisko i tyle, jak ktoś ma inne zdanie to spoko wyrazić nie zaszkodzi. Nie chciał bym zbędnych spinek w temacie tylko :)

Polub nas na FB BMWexpert Motorsport

Odbudowa silników KLIK

PostNapisane: 28 stycznia 2013, 03:16 
Forumowicz

co tydzien dzwonia do mnie ludziska ze maja dosc garretta ktory wysral sie po pol roku, a juz z podziekowaniem za replike gt35 z mojej oferty ktora lata i lata :looka:

tak sie przyjelo ze w chinczyki pare lat temu sie wywalaly bo klient nawet nie widzial jaki restryktor oleju dac do nich itd itd
komus zostala łopata w dolocie , i idzie flama na cały kraj że złe.

Vermilion - zdanie mozesz miec jakie chcesz,ale nie ciagnij za soba wszystkich produktow bo to smieszne jest.
Jesli faktycznie cos miales doczynienia z samochodem stana (swoja droga stałem z nim na kresce w 2012 ;) )
to powinienes znac projekty lamika, moje i wielu innych ktorzy są bardzo zadowoleni.

PostNapisane: 28 stycznia 2013, 07:21 
Zacna persona forum

Moje BMW: 1M
projekt fajny, wszystko ładnie poskładane itd, buda zadbana...tylko ja sie pytam po co turbo w tym aucie ? czy ma startować na kresce w zawodach ?..czy poprostu tak żeby było fajnie ?

PostNapisane: 28 stycznia 2013, 07:52 
Specjalista

Moje BMW: e46 330Ci turbo
Kod silnika: m54b30t
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112765&start=80
Żeby było, żeby cieszyło i dawało mnóstwo radochy ;)

Polub nas na FB BMWexpert Motorsport

Odbudowa silników KLIK

PostNapisane: 28 stycznia 2013, 12:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46Coupe E63Coupe
Kod silnika: M54B30 M57D30TU
Nie sztuka jest miec zaplecze finansowe warsztat etc i kupic najlepsze podzespoly i kozaczyc na forum. Sztuka jest zrobic cos z niczego ... A miamowicie mniejszym nakladem finansowym umiejetnosciami uzyskac dosc dobry efekt i wtedy mozna byc z tego dumnym .... Ja podziwiam takich ludzi co sami robia i chca cos zdzialac. Zlecajac cos komus i placac to zero satysfakcji. Ja teez moglem zaplacic za swap i odebrac auto na gotowo. Ubabrany w smarze itp ogarnalem wszystko sam i teraz mige cos powiedziec teraz na temat swapu silnika hah . Kilka e46 pare tys euro satysfakcja bezcenna.

Hipek napisał(a):
projekt fajny, wszystko ładnie poskładane itd, buda zadbana...tylko ja sie pytam po co turbo w tym aucie ? czy ma startować na kresce w zawodach ?..czy poprostu tak żeby było fajnie ?

Tu tez wchodzi w gre niedosyt mocy. Ja sie przesiadlem z 318 118 bhp na 140 bhp potem na 230 bhp i do tego sie juz przyzwyczailem. Ostatnio posmigalem znajomego m3 manual e46 i wracajac swoja 330 mialem mula hehe

Silver Queen
White Lady

"No Replacement for Displacement... "

PostNapisane: 28 stycznia 2013, 17:21 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 330Ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 92&start=0
Leo napisał(a):
Żeby było, żeby cieszyło i dawało mnóstwo radochy ;)

I tak ma być.Grubo z wyglądu i pod maską. :padam:
Ja tam kibicuje projektowi.
Leo rób swoje i nie patrz na niektóre komentarze bo nie warto.

Hamuj auto i wiesz co dalej :hyhy:
Pozdr

PostNapisane: 28 stycznia 2013, 17:38 
Forumowicz

Hipek napisał(a):

pewnie dlatego zeby poprostu latało , loilo wszystkie emki , a dodatkowo leo ma serwis tak? ma ambicje, nie idzie przetartymi szlakami ! to jest modyfikacja bmw.

PostNapisane: 28 stycznia 2013, 17:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: 320i
projekt fajny. Widac, że znasz sie na mechanice i robisz to z dużą starannoscią. Także bede musiał sie podpisać, pod zdziwniem dlaczego akurat chinski produkt przy takiej zabawnce jaka chcesz zrobić. Nie bede oceniał tego bo napewno znasz sie odemnie 10 razy bardziej ale też mam dużo do czynienia z handlem i to w róznych dziedzinach. Produkty z Chin charakteryzują sie slabą jakoscią i wykonaniem oraz wytrzymałoscią wzgledem konkurencji z Europy czy USA. To jest niekiedy przepasc i sadze, ze na rynku motoryzacyjnym nie jest inaczej. Skoro tak zadecydowales to pewno brales jakies plusy takiego rozwiazania, typu cena albo uzycie takiego turbo i w innym projekcie ktory sie sprawdzil . OK, zobaczymy co z tego bedzie dalej.

Co do wypominania kto co komu rodzice kupowali jest dla mnie poprostu zenujące. Jesli ktoś ma inne zdanie albo sadzi inaczej a jezdzi dosc drogim autem to odrazu" a Ty to siedz cicho bo starzy CI cos kupili".. To jest wlasnie zazdrosc i zawistnosc w polskim wykonaniu obcym na zachodzie Europy. Co to kogo interesuje kto co komu dal czy kupil jesli nawet tak jest? za Twoją kase ktos dostal prezent ?:) ( mowie to bezosobowo) niech kazdy patrzy w swoj portfel a nie innych. Mam duzo znajomych W Niemczech Francji , tam malolaci jezdza 335i czy m3 na 18stke i nie jest to zaden wyjatek ( inny standard zycia )..tam dopiero wam gul musialby skakac. Wujekwaldus chyba wytlumaczyl wszystko choc wogole niepotrzebnie to robil bo to jego prywatna sprawa skad ma swoje auto na Boga !

druga czesc tego postu tyczy sie tylko tych co wychodza z tekstami tego typu i tym co bardziej zajmuja sie rozliczaniem kto co komu kupil niz ocenianiem auta i poczynan wlasciciela nad nim.

PostNapisane: 28 stycznia 2013, 19:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: 1M
k64 napisał(a):
Hipek napisał(a):

pewnie dlatego zeby poprostu latało , loilo wszystkie emki , a dodatkowo leo ma serwis tak? ma ambicje, nie idzie przetartymi szlakami ! to jest modyfikacja bmw.

to ile można ugrać żeby łoiło wszystkie emki ?..300-350ps ?

PostNapisane: 28 stycznia 2013, 19:05 
Zacna persona forum

Hipek, koni ma być koło 450, a raczej takie są założenia.

PostNapisane: 28 stycznia 2013, 19:16 
Forumowicz

Moje BMW: e46 325coupe
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=120
zobaczymy w praniu co pokaże ta turbina ...

PostNapisane: 28 stycznia 2013, 19:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E92
Kod silnika: 335d
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=56077
Hipek napisał(a):
to ile można ugrać żeby łoiło wszystkie emki ?..300-350ps ?

300-350 to robi sie na kompresorze na doladowaniu 0,6b tu ma byc znacznie wieksze doladowanie.
Jezeli wszystko wyjdziew projekcie touwazam ze m3 e46 nie ma szans , e92 M3 prawdopodobnie tez - chociaz tu moge sie mylic. Jednak co wolnossace konie to wolnossace.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4566 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 229  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1