BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 08:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Galerie do działu „Projekty zmodyfikowanych BMW - łap szpadyl definiszyn” są przenoszone wg. opinii i zdania moderatorów oraz administratorów forum.

Celem działu jest pokazanie ciekawych projektów BMW na tym forum, których modyfikacje przeprowadzone są na wysokim poziomie i skupiają się głównie na stronie mechanicznej i przy okazji „niestandardowych” zmianach stylistycznych.

Głównym kryterium oceny jest poziom modyfikacji BMW jak np. kompresor, turbo, upgrade-y zawieszenia, układu hamulcowego, układu wydechowego, ciekawsze SWAPy itp.
BMW przygotowane do sportu, amatorskich wyścigów i weekendowych zabaw

Userzy nie mają możliwości zakładania galerii w tym dziale, galerie są tu przenoszone przez moderatorów i administratorów forum.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4566 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 229  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Leo->330Ci->turbo project-> szperka str.70, sprzedam felgi
PostNapisane: 28 stycznia 2013, 19:53 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e91
Kod silnika: 163ps
Leo, będzie kolejny fajny killer we wrocku,
czekam na wiosnę i kreskę z serka e36 jak oboje poskładacie auta

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 28 stycznia 2013, 20:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 330ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=99809
Jones napisał(a):
Co do wypominania kto co komu rodzice kupowali jest dla mnie poprostu zenujące. Jesli ktoś ma inne zdanie albo sadzi inaczej a jezdzi dosc drogim autem to odrazu" a Ty to siedz cicho bo starzy CI cos kupili".. To jest wlasnie zazdrosc i zawistnosc w polskim wykonaniu obcym na zachodzie Europy. Co to kogo interesuje kto co komu dal czy kupil jesli nawet tak jest? za Twoją kase ktos dostal prezent ?:) ( mowie to bezosobowo) niech kazdy patrzy w swoj portfel a nie innych. Mam duzo znajomych W Niemczech Francji , tam malolaci jezdza 335i czy m3 na 18stke i nie jest to zaden wyjatek ( inny standard zycia )..tam dopiero wam gul musialby skakac. Wujekwaldus chyba wytlumaczyl wszystko choc wogole niepotrzebnie to robil bo to jego prywatna sprawa skad ma swoje auto na Boga !

Nie chodzi o to czy ktoś cos kupił czy dostał a powiedzenie prawdy. Mając 20 lat masz 0 na koncie w wieku 22 kupujesz auto za 80tysi nie wydaje ci się to dziwne .? Owszem jest to realne ale na pewno nie w normalnej legalnej pracy. bo średnio w wieku 20 lat musiał byś zarabiać pod 12tyś mieś .Życie kosztuje.Paliwo,imprezy,ubrania jedzenie... ale chyba tego tłumaczyć nie muszę. więc takie pie...dolenie wk...urwia po prostu. Realia są takie w wieku 20 lat studnia,brak doświadczenia,stażu..etc. i zapinamy za niską krajową :D chyba że mamy ogromne plecy i od razu na jakiegoś prezesa startujemy. dobra koniec ot.
Co do auta Leo.Nie sztuką jest kupić grube graty i poskładać.chwalić też się można co się nie robiło i jakie ma się doświadczenie...jak projekt będzie finansowany przez siebie. A nie bez limitu kasy i z przetartymi szlakami.

PostNapisane: 28 stycznia 2013, 20:41 
Forumowicz

Moje BMW: E63 ,e46 Cabrio
Kod silnika: m54B30 Ac Schnitzer
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=129094
Ja pier.... ale wszyscy się czepiają przedmiotów produkcji Chin :suchy:
LUDZIE ZROZUMCIE ,TAM JEST TANIA SIŁA ROBOCZA (dzięki której ceny mamy atrakcyjne) , CO NIE OZNACZA ŻE PRODUKT MUSI BYĆ SŁABEJ JAKOŚCI .
TO WSZYSTKO ZALEŻY OD MATERIAŁÓW Z JAKICH SĄ ZROBIONE OWE PRZEDMIOTY.
WIĘC NAPIS MADE IN CHINA NIE PRZEKREŚLA WSZYSTKICH RZECZY WYKONANYCH TAM .
Leo kończ projekt bo wiosna już wkrótce :)
Mam nadzieję że będę miał kiedyś okazję zobaczyć ten twój projekt ukończony :hyhy:
Powodzenia.

PostNapisane: 28 stycznia 2013, 20:55 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Turbo
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=184
k64, Tak przy okazji, kiedy 10.XX? :D

PostNapisane: 28 stycznia 2013, 21:21 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW
Kod silnika: 007
Garaż: Taki tam stary rupieć.
Nightfox napisał(a):
Jones napisał(a):
Co do wypominania kto co komu rodzice kupowali jest dla mnie poprostu zenujące. Jesli ktoś ma inne zdanie albo sadzi inaczej a jezdzi dosc drogim autem to odrazu" a Ty to siedz cicho bo starzy CI cos kupili".. To jest wlasnie zazdrosc i zawistnosc w polskim wykonaniu obcym na zachodzie Europy. Co to kogo interesuje kto co komu dal czy kupil jesli nawet tak jest? za Twoją kase ktos dostal prezent ?:) ( mowie to bezosobowo) niech kazdy patrzy w swoj portfel a nie innych. Mam duzo znajomych W Niemczech Francji , tam malolaci jezdza 335i czy m3 na 18stke i nie jest to zaden wyjatek ( inny standard zycia )..tam dopiero wam gul musialby skakac. Wujekwaldus chyba wytlumaczyl wszystko choc wogole niepotrzebnie to robil bo to jego prywatna sprawa skad ma swoje auto na Boga !

Nie chodzi o to czy ktoś cos kupił czy dostał a powiedzenie prawdy. Mając 20 lat masz 0 na koncie w wieku 22 kupujesz auto za 80tysi nie wydaje ci się to dziwne .? Owszem jest to realne ale na pewno nie w normalnej legalnej pracy. bo średnio w wieku 20 lat musiał byś zarabiać pod 12tyś mieś .Życie kosztuje.Paliwo,imprezy,ubrania jedzenie... ale chyba tego tłumaczyć nie muszę. więc takie pie...dolenie wk...urwia po prostu. Realia są takie w wieku 20 lat studnia,brak doświadczenia,stażu..etc. i zapinamy za niską krajową :D chyba że mamy ogromne plecy i od razu na jakiegoś prezesa startujemy. dobra koniec ot.
Co do auta Leo.Nie sztuką jest kupić grube graty i poskładać.chwalić też się można co się nie robiło i jakie ma się doświadczenie...jak projekt będzie finansowany przez siebie. A nie bez limitu kasy i z przetartymi szlakami.

A każdy musi wszystko za gotówkę kupować? Są leasingi na auta, a na mieszkania kredyty. Na jakim świecie żyjesz :)?.

Co do chińskich produktów - Chińczycy robią dobre rzeczy, jeśli mają dobrze zrobić. To nie jest tak, że nie potrafią. Chińskie nie zawsze znaczy gorsze ale niestety w większości przypadków każdy importer chce jak najtaniej ściągnąć. Najgorzej, jeśli jest wielu importerów i zła polityka handlowa. Obniżamy ceny, konkurencja też obniża, wymusza to obniżenie kosztów produkcji przez chińskiego producenta, bo importer chce coraz taniej.

Nie znam się na turbinach ale nie szkodzi spróbować, skoro inni jeżdżą i nic się nie dzieje...

Nie wiem po co się spinać i robić z siebie Wujka Dobra Rada (nie nawiązuje do nicka, a do filmu ;) ). Kolega wie w co się pakuje. Jego kasa, jak dla mnie może nawet wrzucić turbo z papieru...

Ostatnio edytowano 28 stycznia 2013, 21:24 przez Bauer, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 28 stycznia 2013, 21:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E92
Kod silnika: 335d
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=56077
na 10,xx bym nie liczyl.

PostNapisane: 28 stycznia 2013, 21:32 
Zacna persona forum

forest napisał(a):
na 10,xx bym nie liczyl.

A ja liczę i myślę, że prędzej czy później padnie.
Nie wiem czy się zrozumieliśmy, więc dla pewności dodam, że nie chodziło mi o furę Leo :)

PostNapisane: 28 stycznia 2013, 21:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: to gokart
Kod silnika: M20B25
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=121082
...a moderatorzy przysneli :oczami:

Temat jest jednym z ciekawszych, a tu bananowcy i ich przeciwnicy, tak samo jak znawcy towarów produkcji wszelakiej sie publicznie onanizują...

Leo rób swoje, a reszta niech czasem odejdzie od kompa.

PostNapisane: 28 stycznia 2013, 21:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E92
Kod silnika: 335d
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=56077
wiem o kogo chodzilo ;) widzialem jak krecil czasy 12.xx a 10.xx to mega roznica
Nawet Stana GTR nie kreci zawsze takich czasow a zobacz jaka jest roznica
http://www.youtube.com/watch?v=VMGU_3u17bM

PostNapisane: 28 stycznia 2013, 21:50 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
A ja bym po prostu poczekał do końca i wtedy ocenił całą pracę :) dla mnie się podoba , w końcu coś innego niż
"jaki kołpak najlepiej pasuje"
"jaka szyszka , na zapach leśny mam uczulenie!"
"co sądzicie o ramkach dragtimes w e60" ( to akurat autentyczne było :D ale usunęli :/ )
i inne rodzynki.

Powodzenia w dążeniu do celu ! :ok:

PostNapisane: 28 stycznia 2013, 22:07 
Zacna persona forum

NANOCSmilosz, teraz na topie jeszcze są czerwone wskazówki od zegarów, gdzieś jest dyskusja na kilka stron :rotfl:
forest napisał(a):
wiem o kogo chodzilo ;) widzialem jak krecil czasy 12.xx a 10.xx to mega roznica

Stana gtr nie robi takich czasów bo to bardziej dupowóz niż dragster ;) E36 jest tylko pod 1/4, tu zrobił 12.9s, obecnie najlepszy czas to chyba 12s, mocy jakoś strasznie dużo w momencie zrobienia tych 12s też raczej nie było, a na pewno nie było tyle ile może być na takim setupie.
Nie musi też trzaskać 10.2 jak PMN ale 10.99 to też 10.xx, miedzy 12s a 10.99 to już tylko (aż) 1s :rotfl: Dobre dragslicki podkręcić boost bo jest sporo zapasu (myślę, że sam zainteresowany potwierdzi) i wg mnie będzie :D

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 04:22 
Forumowicz

Moje BMW: 330Ci
Kod silnika: M54B30
To forum powinno sie chyba nazywać: wrozbici.pl. Przypominam o wykresie :D

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 09:52 
Panowie, jakby co z Leo dogadalismy sie na PW wiec nie ma co tematu dalej drazyc ;)
Nightfox dostal historyjke na priv, moze tez cos w zyciu zrozumie...
a jesli sie uda 450 km to powinno to masakrowac M3 E92 DKG.

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 17:12 
Forumowicz

Moje BMW: e36 turbo
Kod silnika: m50 nv
forest napisał(a):

najlepszy moj czas to z elku 2012 przy 0,6 bara na spalonym sprzegle to 12.015.
W filmie powyzszym auto chodzilo na 5 cyl, bylo na dotarciu przy 0,5 bara.

Adam_94 napisał(a):
forest napisał(a):
na 10,xx bym nie liczyl.

A ja liczę i myślę, że prędzej czy później padnie.
Nie wiem czy się zrozumieliśmy, więc dla pewności dodam, że nie chodziło mi o furę Leo :)

Jaki zrobie to zobaczymy , przygotowania trwają Adamie (wiesz nie moge tutaj za duzo pisac) ;)

forest napisał(a):
Hipek napisał(a):
to ile można ugrać żeby łoiło wszystkie emki ?..300-350ps ?

300-350 to robi sie na kompresorze na doladowaniu 0,6b tu ma byc znacznie wieksze doladowanie.
Jezeli wszystko wyjdziew projekcie touwazam ze m3 e46 nie ma szans , e92 M3 prawdopodobnie tez - chociaz tu moge sie mylic. Jednak co wolnossace konie to wolnossace.

moje 2,5L m50 e36 w 2011r. przy 0,8 bara na zwyklym paliwie na turbinie identycznej co ma Leo -tak naprawde poza wystajaca turbina te auto bylo streetowe vs z e46 m3 ;) kwestia przyzwyczajenia do mocy ale emki to wolnossaki i jednak brakuje im troche do dmuchania.
http://www.youtube.com/watch?v=VziiyLQHLqw

forest napisał(a):

Adam_94 napisał(a):
Stana gtr nie robi takich czasów bo to bardziej dupowóz niż dragster ;) E36 jest tylko pod 1/4, tu zrobił 12.9s, obecnie najlepszy czas to chyba 12s, mocy jakoś strasznie dużo w momencie zrobienia tych 12s też raczej nie było, a na pewno nie było tyle ile może być na takim setupie.
Nie musi też trzaskać 10.2 jak PMN ale 10.99 to też 10.xx, miedzy 12s a 10.99 to już tylko (aż) 1s :rotfl: Dobre dragslicki podkręcić boost bo jest sporo zapasu (myślę, że sam zainteresowany potwierdzi) i wg mnie będzie :D

to nie moj temat nie bede smiecic . ALe potwierdze, celem jest 10 zeby nie było glupiego pisania ze to nie streetowy samochód.

oD Leona powinno pokazac przy 1 barze - 450+ na pb98.
Z pełnym boostem dostępnym od 3500-3800rpm w zależności od dolotu i kolektora wydechowego.

pozdrawiam k64 performance.

Ostatnio edytowano 29 stycznia 2013, 17:25 przez k64, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 17:19 
Specjalista

Moje BMW: e46 330Ci turbo
Kod silnika: m54b30t
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112765&start=80
Nie zasmiecasz Kamilu w żadnym razie :)

Panowie możliwe że będę chciał sprzedać mój kolektor wydechowy (barany z katami) ktoś chętny niech wali propozycje na pw :)

Polub nas na FB BMWexpert Motorsport

Odbudowa silników KLIK

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 18:15 
Zacna persona forum

Moje BMW: 1M
k64 ja rozumiem, że Twoje auto jest szybkie na 3/4 ale do eksploatacji na co dzień to sie raczej taka wydmucha nie nadaje wiec Leo ma chyba inny cel. Jeśli celem jest 400+ to pytanie moje, może głupie, jest takie czy przeniesienie napędu i wogole ten silnik jest to w stanie wytrzymać ?

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 18:27 
Forumowicz

Moje BMW: e36 turbo
Kod silnika: m50 nv
Leo jak pierwszy sklada turbo w kraju na alu bloku z wieksza moca, tloki ma mega mocne, korby nie wiem, ale nie znam silnika ktory by nie zniosl tego slabego 1 bara ... glowica ma potezny flow, walki tez sa lepsze niz w m50/m52 , 400+ bedzie napewno jak pojdzie wszystko ok bo ta turbina napewno takie kreski pokaze , wtryski wieksze i dmuchamy na co czekac :cool:
Oczywiscie sprzeglo padnie jako nr 1 , pewnie strojenia nie przezyje, ale napedy spokojnie, u mnie seryny getrag , dyfer na malej glowie z 20 letniego bmw - o to bym sie poki co nie martwil. Niech najpierw mechanicznie ogarnie, ale o to sie nie martwie jak go znam

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 21:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M5 E39
Kod silnika: S62B50
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=89&t=156497
Ale pitolenie w tym temacie się robi. Ja uważam że wszystkie mody Leo są na tyle przemyślane że nic nie wysra się za 5 dni dlatego czekam na szperkę :padam:

PostNapisane: 30 stycznia 2013, 00:43 
Specjalista

Kamilu sprzęgło nie kleknie bo będzie roztoczony jednomas na 240mm, kewlarowa tarcz i docisk z m57 ;)

Odbudowa silników KLIK

PostNapisane: 30 stycznia 2013, 19:23 
Specjalista

Sa już wtryski bosch 440ccm przy 3,5 bara

Obrazek

Odbudowa silników KLIK

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4566 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 229  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1