BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Strajk kolejarzy
PostNapisane: 29 stycznia 2013, 20:12 
Forumowicz

Moje BMW: e34 540i
Kod silnika: m60b40
Nie wiem czy forumowicze jezdza koleja, ja raczej zawsze autem ale w ostatnim czasie mialem kilkukrotnie wyjazd na pol dnia do Krakowa, a ze pogoda jest jaka jest postanowilem jechac pociagiem. No i zaczelo sie opoznienia, zimno i do tego strajk a w zwiazku z nim 2 godzinny postoj.

Szczerze nie moge tego zrozumiec, zyjemy w 22 wieku i gdybym ja nawalil na spotkanie z klientem bo zastrajkowalbym to sadze ze 1-2 razy i po pracy, a Ci takie rzeczy urzadzaja. Znizki dla dzieci, rodzin i kto wie jeszcze kogo z rodziny kolejarzy a pociagi wygladaja jak wygladaja, zimno brudno itp.

Jakie jest Wasze zdanie na ten temat

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Strajk kolejarzy
PostNapisane: 29 stycznia 2013, 20:27 
Uzależniony od forum :)

PKP to panstwo w panstwie, narobilo sie pelno spolek i kazda ciagnie w swoja strone, a raczej ich prezesi do swojej kieszeni. Zwykly pracownik jest nikim i na wszystko nie ma pieniedzy. Kolej wpadla chyba na pomysl, ze swoim nieudolnym zarzadzaniem i brakiem inwestycji w tabor chce skutecznie zniechecic pasazerow a potem na tej podstawie doprowadzic do samounicestwienia. Gdzie tu logika? Pewnie jednostka zarobi na tym kupe szmalu a reszta sie nie liczy. Kolejarze wcale takich super bonusow i znizek nie maja i nie dziw im sie ze strajkuja. Dlaczego poslowie zarabiajac gruba kase (ostatnie premie po 40tys.) moga jezdzic za darmo a taki kolejarz dostajac 1600zl nie? Ludzie ktorzy obwiniaja kolejarzy za strajk powinni puknac sie w czolo albo popracowac z miesiac na kolei to moze by zrozumieli.

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 20:27 
Forumowicz

Moje BMW: Było
Kod silnika: też był
Garaż: Wieśwagen.
I to tylo po to by jezdzic 1 klasa zamiast 2

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 20:30 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Zawsze krzywo patrzyłem na wszystkich strajkujących bo dla mnie to banda pieniaczy. Jak się nie jest zadowolonym ze swojej pracy to się idzie to innej a nie jedzie na Wiejską pod oknami napier.... palić opony czy pociągi wyłączać.

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 20:35 

Bobby z takim podejsciem do sprawy dawno powinienes miec fuche posla. Wtedy na kazdy problem ludzi mogl bys powiedziec jak sie nie podoba to wypier.

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 20:39 

spider napisał(a):
Bobby z takim podejsciem do sprawy dawno powinienes miec fuche posla. Wtedy na kazdy problem ludzi mogl bys powiedziec jak sie nie podoba to wypier.

No ale taka prawda. Jak moja praca w firmie nie jest doceniana to się zwijam gdzieś indziej a nie robię strajk, to mój problem a nie rządu.

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 20:42 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
Bobby Vintage napisał(a):
spider napisał(a):

No ale taka prawda. Jak moja praca w firmie nie jest doceniana to się zwijam gdzieś indziej a nie robię strajk, to mój problem a nie rządu.

Zdajesz sobie sprawę, że w takim toku myślenia, niektóre stanowiska niezbędne do istnienia państwa, jednostki itd przestały by w ogóle istnieć? No bo rozumiem, że nie chciałbyś być kolejarzem, pielengniarkiem, czy nauczycielem?
A z drugiej strony wierzysz, że jak już by wszyscy zrezygnowali ze swoich słabych stanowisk, liczba wolnych dobrych wakatów była by wystarczająca? W Polsce bardzo liczna grupa ludzi musi mieć prze(&^ane. Technicznie nie ma innej możliwości. I to jest problem rządu.

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 20:46 

mroova81 napisał(a):
Zdajesz sobie sprawę, że w takim toku myślenia, niektóre stanowiska niezbędne do istnienia państwa, jednostki itd przestały by w ogóle istnieć? No bo rozumiem, że nie chciałbyś być kolejarzem, pielengniarkiem, czy nauczycielem?

No i to jest problem rządu.

mroova81 napisał(a):
A z drugiej strony wierzysz, że jak już by wszyscy zrezygnowali ze swoich słabych stanowisk, liczba wolnych dobrych wakatów była by wystarczająca? W Polsce bardzo liczna grupa ludzi musi mieć prze(&^ane. Technicznie nie ma innej możliwości.

Nie wiem nie zastanawiałem się nad tym bo to nie moja sprawa ? Muszę się martwić sam o siebie.

mroova81 napisał(a):
I to jest problem rządu.

Nie, to jest problem tych ludzi bo rząd ma to w dupie.

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 20:50 
Forumowicz

mroova81 napisał(a):
No bo rozumiem, że nie chciałbyś być kolejarzem, pielengniarkiem, czy nauczycielem?
A z drugiej strony wierzysz, że jak już by wszyscy zrezygnowali ze swoich słabych stanowisk, liczba wolnych dobrych wakatów była by wystarczająca?

No sory, ale wolnu wybor kazdy decydujac sie na ta posade wiedzial co go czeka niespodziewal sie chyba niewiadomo czego. Slabe stanowiska? Niech odejda jak tak im zle, napewno znajdzie sie 3 na ich miejsce ktorzy beda na tej swojej "slabej" posadce zadowoleni.

Nauczyciele nastepni biedacy - pracuja kilka miesiacy w roku doadtki na to na tamto, ferie i inne takie. Nie mowie tutaj ze slyszalem czy czytalem tylko sam mam 2 nauczycieli w rodzinie i wcale nie narzekaja.

No i wracajac do tematu niech mi ktos wytlumaczy dlaczego niby dziecko kolejarza ma miec znizke na pociag?

Prosze o konkretny argument.

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 20:53 

Bobby nie wiem czy piszesz serio czy robisz sobie jaja, zreszta mam to gdzies. Ale pomysl w obecnych czasach co ma zrobic taki np 55 letni kolejarz ktory ma na utrzymaniu rodzine, jak mu sie nie podoba to ma rzucic wszystko i isc pracowac gdzie indziej, a gdzie i kto go zatrudni? Jak mlodzi po studiach maja problemy znalezc prace. Skoro dla ciebie zamiast walczyc zeby bylo lepiej lepszym rozwiazaniem jest zmienic prace to sorry. A czemu to jest problem rzadu? Bo PKP to nadal panstwowa firma a nie prywatne przedsiebiorstwo.

snieciorz napisał(a):
No i wracajac do tematu niech mi ktos wytlumaczy dlaczego niby dziecko kolejarza ma miec znizke na pociag?Prosze o konkretny argument.

A ty mi podaj konkretny argument dlaczego taki posel moze jezdzic pociagiem za darmo, malo maja przywilejow, maja latwiejsze zycie niz taki nauczyciel ktorych masz w rodzinie a mimo to tez ciagle narzekaja i ciagle im malo. Skoro tak im zle to wypad, po co sie trzymaja koryta?

snieciorz napisał(a):
No sory, ale wolnu wybor kazdy decydujac sie na ta posade wiedzial co go czeka niespodziewal sie chyba niewiadomo czego. Slabe stanowiska? Niech odejda jak tak im zle, napewno znajdzie sie 3 na ich miejsce ktorzy beda na tej swojej "slabej" posadce zadowoleni.

Ja pitole z takim rozumowaniem to nawet za 100 lat nadal bedziemy za murzynami. Typowe durne rozumowanie goscia ktory ma troche lepiej niz inni i ma wszystko i wszystkich do okola w dupie bo sam jest gosciem.

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 21:00 

spider napisał(a):
Bobby nie wiem czy piszesz serio czy robisz sobie jaja, zreszta mam to gdzies. Ale pomysl w obecnych czasach co ma zrobic taki np 55 letni kolejarz ktory ma na utrzymaniu rodzine, jak mu sie nie podoba to ma rzucic wszystko i isc pracowac gdzie indziej, a gdzie i kto go zatrudni?

A co sobie myślał ten 55 latek jak 30 lat temu zaczynał prace na kolei ? Że będzie cudownie jak w bajce ?

spider napisał(a):
Jak mlodzi po studiach maja problemy znalezc prace.

Jak pracodawcy szukają ludzi do pracy to nie mogą nikogo znaleźć bo ci ludzie po studiach to nawet sami sobie palca w oko wsadzić nie potrafią ani gud morning powiedzieć.

spider napisał(a):
Skoro dla ciebie zamiast walczyc zeby bylo lepiej lepszym rozwiazaniem jest zmienic prace to sorry. A czemu to jest problem rzadu? Bo PKP to nadal panstwowa firma a nie prywatne przedsiebiorstwo.

No a dlaczego w prywatnych nie strajkują ? Tam to taka sielanka rozumiem ?

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 21:06 

A co sobie myślał ten 55 latek jak 30 lat temu zaczynał prace na kolei ? Że będzie cudownie jak w bajce ?

No chyba 30 lat temu sytuacja byla z deczko lepsza prawda?
Jak pracodawcy szukający ludzi do pracy to nie mogą nikogo znaleźć bo ci ludzie po studiach to nawet sami sobie palca w oko wsadzić nie potrafią ani gud morning powiedzieć nie potrafią.

Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora
No a dlaczego w prywatnych nie strajkują ? Tam to taka sielanka rozumiem ?

Bo u prywaciarza jest krotka pilka, nie ma dyskusji tylko wypad. W obecnych ciezkich czasach i bezrobociu starzy ludzie sie poprostu boja i pozwalaja soba pomiatac, zeby miec co do gara wrzucic. Naprawde tego nie wiesz i nie widzisz do okola?

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 21:12 
Majsu przesadzasz. Jak ktoś ma na utrzymaniu rodzinę to chciałby mieć pewną pracę, a nie rzucać i szukać innej, bo w tych czasach to do końca życia będzie szukał i nie znajdzie.

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 21:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Dla mnie te wszystkie strajki to czysta głupota.. Każdy wie do jakiej pracy idzie i ile będzie zarabiał. Ale jak już popracuje to później nagle mu mało i strajkuje. Należałoby strajkującym wręczyć wypowiedzenia karne w trybie natychmiastowym i drugiego dnia wszyscy grzecznie zameldowaliby się w pracy. To tylko w budżetówce jest dopuszczalny taki cyrk.. A cierpią ci, którzy przez takich idiotów nie dotrą na czas np. do swojej pracy.

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 21:18 
KF

Moje BMW: E60 w Mpaku
Kod silnika: VIN Diesel
Garaż: Admina
spider napisał(a):

Bobby- mam to samo :D :D płn - płd; płd - płn :D co tam :D :P

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 21:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M52B20
Garaż: Jest: E36 320iC
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=142418&start=0
Było: E36 323i:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=104755&start=0
Nie wiem jak z pracą jest w naszej pięknej i wspaniałej stolicy, ale u mnie, w lubuskiem jest przesrane.

Jeśli już udaje się znaleźć coś sensownego, to większość osób trzyma się tego kurczowo. Tutaj najzwyczajniej w świecie dobrej pracy NIE MA. Bo nie mówię tu o pracy fizycznej za 1100zł/mieś ;)

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 21:19 

spider napisał(a):
No chyba 30 lat temu sytuacja byla z deczko lepsza prawda?

:zdziwko: No 30 lat temu to Polska była krainą mlekiem i miodem płynącą którą zniszczył kapitalizm i zabrał ludziom pieniądze.

spider napisał(a):

Oczywiście że nie, raptem jakieś 70% absolwentów.

spider napisał(a):
Bo u prywaciarza jest krotka pilka, nie ma dyskusji tylko wypad.

Wypad ? O czym ty mówisz ? Prywaciarzowi łatwiej kogoś zwolnić niż w firmie państwowej ? Jakim cudem ?

spider napisał(a):
W obecnych ciezkich czasach i bezrobociu starzy ludzie sie poprostu boja i pozwalaja soba pomiatac, zeby miec co do gara wrzucic. Naprawde tego nie wiesz i nie widzisz do okola?

Oczywiście że widzę i perspektywa tego że mam tyrać do 67 roku życia mnie przeraża ale wiem że nie mam co liczyć na rząd tylko sam muszę coś wykombinować. Trzeba tak kierować swoją karierą żeby później mieć co do garnka włożyć i mieć pracę.

rybik napisał(a):
Majsu przesadzasz. Jak ktoś ma na utrzymaniu rodzinę to chciałby mieć pewną pracę, a nie rzucać i szukać innej, bo w tych czasach to do końca życia będzie szukał i nie znajdzie.

A co to jest pewna praca ? Chętnie się w takiej zatrudnię.

Daniel_85 napisał(a):
To tylko w budżetówce jest dopuszczalny taki cyrk..

Dokładnie...

Bloody napisał(a):
Nie wiem jak z pracą jest w naszej pięknej i wspaniałej stolicy, ale u mnie, w lubuskiem jest przesrane.

Jeśli już udaje się znaleźć coś sensownego, to większość osób trzyma się tego kurczowo. Tutaj najzwyczajniej w świecie dobrej pracy NIE MA. Bo nie mówię tu o pracy fizycznej za 1100zł/mieś ;)

Nie wiem co ma na myśli mówiąc o sensownej pracy w stolicy bo każdy ma inne wymagania.

Ostatnio edytowano 29 stycznia 2013, 21:27 przez MAJSU, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 21:22 
Przyjaciel forum

Daniel_85 napisał(a):
A cierpią ci, którzy przez takich idiotów nie dotrą na czas np. do swojej pracy.

Sami sobie zakladaja petle na szyje, wkurzajac ludzi, ktorzy korzystaja z ich uslug.

spider napisał(a):

Oczywiście że nie, raptem jakieś 70% absolwentów.

Pomijam juz tak malo istotny fakt, ilu absolwentow zarzadzania, marketingu, stosunkow miedzynarodowych czy filozofii moze przyjac rynek.

Ostatnio edytowano 29 stycznia 2013, 21:23 przez Vermilion, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 21:23 
Forumowicz

spider napisał(a):

snieciorz napisał(a):

Ja pitole z takim rozumowaniem to nawet za 100 lat nadal bedziemy za murzynami. Typowe durne rozumowanie goscia ktory ma troche lepiej niz inni i ma wszystko i wszystkich do okola w dupie bo sam jest gosciem.

spider dlaczego durne? Ok mam dobra prace i zyje mi sie dobrze, ale wszystko zawdzieczam sobie od 18 roku zycia zapieprzam na wszystko i sam na wszystko zarobilem. Nie mam wszystkich w dupie nie mam sie tez za niewiadomo kogos, ale nie moge zrozumiec dziwnych przywilejow z PRL-u.

spider napisał(a):

snieciorz napisał(a):
No i wracajac do tematu niech mi ktos wytlumaczy dlaczego niby dziecko kolejarza ma miec znizke na pociag?Prosze o konkretny argument.

A ty mi podaj konkretny argument dlaczego taki posel moze jezdzic pociagiem za darmo, malo maja przywilejow, maja latwiejsze zycie niz taki nauczyciel ktorych masz w rodzinie a mimo to tez ciagle narzekaja i ciagle im malo. Skoro tak im zle to wypad, po co sie trzymaja koryta?

Nie mam i uwazam ze i tym bardziej zabrac darmozjadom wszystkie przywileje, naszej gospodarki nie stac na takie bonusy.

Daniel_85 napisał(a):
Dla mnie te wszystkie strajki to czysta głupota.. Każdy wie do jakiej pracy idzie i ile będzie zarabiał. Ale jak już popracuje to później nagle mu mało i strajkuje. Należałoby strajkującym wręczyć wypowiedzenia karne w trybie natychmiastowym i drugiego dnia wszyscy grzecznie zameldowaliby się w pracy. To tylko w budżetówce jest dopuszczalny taki cyrk.. A cierpią ci, którzy przez takich idiotów nie dotrą na czas np. do swojej pracy.

Dokladnie dostalby jeden z drugim wypowiedzenie i poszukal przez 2 miesiace innej pracy odrazu zaczalby sznowac to co ma.

rybik napisał(a):

Ten ma pracuje w prywatnej firmie nie ma rodziny?Nie chce zyc bezstresowo?

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 21:29 

Daniel_85 napisał(a):
A cierpią ci, którzy przez takich idiotów nie dotrą na czas np. do swojej pracy.

To idac tym tropem, jak masz za daleko do pracy i musisz dojezdzac koleja, to sie zwolnij i poszukaj sobie pracy pod domem albo kup sobie BMW i miej w dupie PKP
Trzeba tak kierować swoją karierą żeby później mieć co do garnka włożyć i mieć pracę.

Bobby chcesz mi powiedziec, ze masz juz pojecie jak w twoim fachu bedzie wygladac sytuacja za jakies 30lat :szok:
A jak nagle sie rypnie a ty bedziesz juz starym dziadem ktorego nikt nigdzie nie bedzie chcial zatrudnic to jaki bedzie wtedy twoj przepis na zycie? Zaczniesz mordowac czy krasc zeby godnie zyc do konca?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1