BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 30 kwietnia 2025, 18:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] migające światła pozycyjne
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, 14:25 
Forumowicz

Moje BMW: E46
Witam, od wczoraj mam mały problem ze światłami... problem polega na tym że jak auto jest włączone to lekko mrugają światła pozycyjne i nawet lampeczka w środku auta, xenony i halogeny są w porządku i nie migają, a jak zgasze auto to wszystko jest OK nic nie miga i nie mruga, co to może być? z góry dzięki za POMOC :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, 14:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
Sprawdz jakie jest napiecie na akumulatorze podczas pracy silnika. Mozliwe, ze cos nie tak z regulatorem napiecia w rozruszniku lub jakies zwarcie.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, 14:44 
Forumowicz

kolego miałem to samo, z tym że migały mi ringi :) po prostu akumulator do wymiany

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, 14:45 
Forumowicz

W sumie to możliwe, auto dobrze mi odpala ale nie dawno je kupiłem i bawiłem się często navi i tv i ogólnie to mało teraz jeżdżę więc nie ma kiedy się doładować...

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, 14:59 
Częsty bywalec

Moje BMW: przeróżnie
sprawdz jeszcze mase przy akumulatorze.
Ja mialem inna troche sytuacje jesli chodzi o spadki napiecia, ale okazala sie winna niedokręcona masa.

Tytuł:
PostNapisane: 5 września 2009, 10:39 
Forumowicz

Sprawdzałem napięcie i okazało się że są małe spadki gdy pracuje silnik, zauważyłem że gdy silnik pracuje na wyższych obrotach to pozycyjne bardziej migają :kwasny: masa przy akumulatorze jest dobrze przykręcona a aku też jest raczej dobry bo tam jest takie oczko i jest zielone... A jakiś przekaźnik może być za to odpowiedzialny?? Co teraz mogę zrobić??

Tytuł:
PostNapisane: 5 września 2009, 15:39 
Częsty bywalec

Pozycje masz na diodache LED, czy żarówka?

Tytuł:
PostNapisane: 5 września 2009, 15:59 
Forumowicz

na żarówkach, oryginalnie nic nie zmieniałem...miga jeszcze światełko w środku auta, to kolo lusterka... a może da się jakoś popsikać czymś styki przy alternatorze??

Tytuł:
PostNapisane: 5 września 2009, 17:53 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 320D
Miałem to samo.U mnie masa przy akumulatorze, ta przykręcona do karoserii była zaśniedziała.Wyczyściłem,przykręciłem i wszystko ok :)

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2009, 13:27 
Forumowicz

Odkrecilem mase, przeczyściłem i światła dalej migają :( a jest jeszcze gdzies indziej masa?? np przy alternatorze?? zauważyłem że jak są większe obroty silnika to światła bardziej migają...

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2009, 19:06 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 328xi
Kod silnika: N51B30
Możliwe ze szczotki alternatora się kończą. Sprawdź napiecie ładowania jeżeli poniżej 13.4 to regulator może być uszkodzony.

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2009, 19:40 
Częsty bywalec

Kod silnika: M43TU
daniel1 napisał(a):
kolego miałem to samo, z tym że migały mi ringi :) po prostu akumulator do wymiany

mozesz wyjasnic ta wypowiedz... bo z tego co piszesz wnioskuje ze po zalozeniu ... jak wlaczyc w aucie napiecie (przekreciles kluczyk w stacyjce ) to mrugaly ci ringi ... i po wymianie aku przestaly ? ...bo niewiem co aku mial do mrugania ringów .. co aku jakies dziwne napiecia dawał czy jak ... moze jakies szczególy bo mi czasem tez mrugna i ogolnie narazie niz z tym nie zrobiłem ... wiem ze bankowo zwaracia nie ma ..ringi i kable do nich sam kładłem i napewno to nie w nich twki przyczyna ... tlumaczylem sobie to tak ze przetwornica puszcza / ma delikatne przebicie ... ale ty mas zinna teorie wiec chetnie jej wysłucham :)

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2009, 22:16 
Forumowicz

A więc jadę w czwartek do elektromechanika bo bez wykręcenia alternatora i przeczyszczenia tych wszystkich styków chyba się nie obejdzie :( Jak już będzie zrobione to napisze przyczynę migania światełek

Tytuł:
PostNapisane: 14 września 2009, 12:35 
Forumowicz

Witam ponownie, problem migających świateł w mojej e46 jest już wyeliminowany :) powodem migania był regulator napięcia przy alternatorze, trzeba było wymienić go na nowy...koszt 200zł (oryginalny nowy Valeo). Wielkie dzięki za wszystkie rady, mam nadzieje że w przyszłości komuś się przyda ten temat :D Pozdro :ok:

Tytuł: Re: [E46] migające światła pozycyjne
PostNapisane: 6 marca 2010, 12:03 
Forumowicz

Witam, minelo pol roku i od pewnego czasu mam znowu problem z migajacymi swiatlami jak wczesniej :kwasny: ale nie ma sie co zalamywac bo wszystko da sie naprawic :) a wiec takie sa nowe objawy ktore zaobserwowalem:
1. jak rano zapale silnik to piszczy pasek przez jakis czas i silnik troche nie rowno pracuje i wtedy migaja swiatla...
2. Jak silnik jest cieply swiatla nie migaja i silnik pracuje rowno
3. Akumulator jest na 100% dobry
4. Dzisiaj jak zapalilem silnik to pasek piszczal i obroty falowaly minimalnie ale jak siedzialem w srodku to zaczalem bawic sie panelem od klimatronika i jak 2 razy nasinalem przycisk z obiegiem powietrza co jest w srodku to A to swiatla przestaly migac i silnik zaczal rowno pracowac (chociaz byl zimny jeszcze)
5. nie wiem czy sie to wiaze z tym ale raz jak zapalilem auto to pokazala mi sie spalona pozycyjna z przodu i przy cofaniu wjechalem w mala dziurkę i blad zniknal i z ciekawosci wlaczylem lampke w srodku i nie migala...

Jesli macie jakies pomysly co do rozwiazania tego problemu to prosze o porade :) z gory dzieki :)

PostNapisane: 21 marca 2010, 13:37 
Pierwsze kroki

powiedzcie mi co może być alternator po regeneracji regularor nowy cena 470zł za sam regulator założyłem do auta i pochodziło z 20 min i odnowa regulator spalił się co może bć przyczyną?

Tytuł: Re:
PostNapisane: 14 czerwca 2010, 11:15 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Kod silnika: M43TU
marver napisał(a):
daniel1 napisał(a):

mozesz wyjasnic ta wypowiedz... bo z tego co piszesz wnioskuje ze po zalozeniu ... jak wlaczyc w aucie napiecie (przekreciles kluczyk w stacyjce ) to mrugaly ci ringi ... i po wymianie aku przestaly ? ...bo niewiem co aku mial do mrugania ringów .. co aku jakies dziwne napiecia dawał czy jak ... moze jakies szczególy bo mi czasem tez mrugna i ogolnie narazie niz z tym nie zrobiłem ... wiem ze bankowo zwaracia nie ma ..ringi i kable do nich sam kładłem i napewno to nie w nich twki przyczyna ... tlumaczylem sobie to tak ze przetwornica puszcza / ma delikatne przebicie ... ale ty mas zinna teorie wiec chetnie jej wysłucham :)

Witam,

Z tego co słyszałem i wyczytałem na forum jak masz ringi lub ledy zamiast standardowych żarówek to mrugają bo komp robi co jakiś czas test żarówek. Puszcza napięcie a że ringi i LEDy zapalają się szybciej niż zwykła żarówka jest to zauważalne.

Pozdrawiam

PostNapisane: 30 stycznia 2013, 16:40 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 320d
Kod silnika: m47n
ja u siebie ostatnio zauważyłem migające pozycje jak na wyłączonym silniku włączę kierunek. a wygląda to tak że miga pozycja po przeciwnej stronie :rotfl:
https://vimeo.com/57943543

PostNapisane: 27 maja 2024, 13:38 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e46
'melvin' - mam ten sam problem, pytanie czy udało Ci się dojść do tego co się działo?

dokładniej:
- wyłączony silnik
- wrzucony dowolny kierunek
- świeci odpowiednia postojówka, ale ta po przeciwnej stronie mruga!
czy ktoś się spotkał z takim problemem?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1