BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 czerwca 2025, 09:38

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4513 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 226  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Europejskie Puchary - LM, LE - ciekawostki, informacje, typy
PostNapisane: 31 stycznia 2013, 14:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
renoraines napisał(a):
Real- Barca 1:1, jakie wrażenia?

Mecz bardzo ciekawy. Po pierwszej połowie miałem straszny niedosyt z remisu, ale z przebiegu całego meczu 1-1 to nie najgorszy wynik przed rewanżem.
Mam nadzieję że po sezonie do Realu trafi jakiś konkretny napastnik. Bo to co wyczyniają Higuain z Benzemą w ważniejszych meczach już mnie irytuje. El Tigre przybywaj :hyhy: :P
Alvesowi to chyba ktoś powinien te nogi w końcu połamać bo typ przekracza kolejne granice żenady.

binta napisał(a):
Ps. Świetna postawa Varane'a. Pewnie i "czysto" w obronie i podsumowanie dobrego występu strzeloną bramką :)

Zdecydowanie zawodnik meczu. Jak chłopak dalej będzie się tak rozwijał to Ramosa może czekać powrót na bok obrony :)
Taka mała kompilacja z jego wczorajszej gry:

Typer EURO 2016 - I miejsce

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 31 stycznia 2013, 15:47 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116731
Gumiś, Zgadzam się, prawie ze wszystkim co napisałeś. Nie mogę zgodzić się tylko z jedną rzeczą. Alves ma swoje za uszami. Ale u "Was" świętych również nie ma. Spójrz na Pepe, fauluje na potęgę, często są to również bardzo brzydkie faule, ale jak jego ktoś lekko dotknie to wygląda jak duże dziecko w kołysce.

Byłe e46 320d - >>KLIK<<

PostNapisane: 31 stycznia 2013, 15:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Gumiś napisał(a):
binta napisał(a):
Ps. Świetna postawa Varane'a. Pewnie i "czysto" w obronie i podsumowanie dobrego występu strzeloną bramką :)

Zdecydowanie zawodnik meczu. Jak chłopak dalej będzie się tak rozwijał to Ramosa może czekać powrót na bok obrony :)
Taka mała kompilacja z jego wczorajszej gry:

Jak dla mnie, "wyczyszczenie" 100% sytuacji wślizgiem, to była jego najlepsza interwencja w tym meczu. Ale nie ma co się podniecać. Niech teraz potwierdzi swoje możliwości w kolejnych meczach :)

Co do Alvesa, tak jak pisze Szaman, jak dla mnie w Realu jest jeszcze większa patologia (jeśli chodzi o kwestie fauli i udawania), ale wiadomo, swój będzie bronił swego i swoich racji ;) Ja tam nie jestem wielkim fanem ani jednych, ani drugich, a więc patrzę na to z boku :)

Pepe jest jednak bardzo dobrym przykładem. Facet już kilka razy mógł komuś złamać nogę, a w jeszcze gorszym przypadku - zakończyć niejedną karierą, a jak sam zostanie sfaulowany, to płacze jakby nie wiadomo co mu się stało. Takie moje skromne zdanie :)

PostNapisane: 31 stycznia 2013, 16:42 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Jak dla mnie, "wyczyszczenie" 100% sytuacji wślizgiem, to była jego najlepsza interwencja w tym meczu. Ale nie ma co się podniecać. Niech teraz potwierdzi swoje możliwości w kolejnych meczach :)

Potwierdza w zasadzie w każdym meczu w którym występuje. Z tym że do tej pory dostawał szanse w meczach z średniakami. W trudniejszych meczach dostał jak na razie dwie szanse, z City nie zawiódł, wczoraj został bohaterem meczu.

Szaman1990 napisał(a):
Gumiś, Zgadzam się, prawie ze wszystkim co napisałeś. Nie mogę zgodzić się tylko z jedną rzeczą. Alves ma swoje za uszami. Ale u "Was" świętych również nie ma. Spójrz na Pepe, fauluje na potęgę, często są to również bardzo brzydkie faule, ale jak jego ktoś lekko dotknie to wygląda jak duże dziecko w kołysce.

Zgodzę się połowicznie :P
Mnie też wkurzają jego symulki (podobnie jak Di Marii) i to jest fakt. Natomiast nijak nie zgodzę się z tym brutalnym faulowaniem na potęgę. Chyba nawet tu wrzucałem statystyki, gdzie Pepe w był w trójce czy tam w piątce najczyściej grających obrońców w lidze.

binta napisał(a):
Co do Alvesa, tak jak pisze Szaman, jak dla mnie w Realu jest jeszcze większa patologia (jeśli chodzi o kwestie fauli i udawania), ale wiadomo, swój będzie bronił swego i swoich racji ;) Ja tam nie jestem wielkim fanem ani jednych, ani drugich, a więc patrzę na to z boku :)

Tym to przyznam że mnie zaskoczyłeś. I pierwszy raz się z taką opinią spotykam, możesz rozwinąć?

binta napisał(a):
Pepe jest jednak bardzo dobrym przykładem. Facet już kilka razy mógł komuś złamać nogę, a w jeszcze gorszym przypadku - zakończyć niejedną karierą, a jak sam zostanie sfaulowany, to płacze jakby nie wiadomo co mu się stało. Takie moje skromne zdanie :)

Tak na szybko to nie bardzo mogę sobie, poza akcją z Casquero, przypomnieć jakąś mocno brutalną interwencje Pepe.

PostNapisane: 1 lutego 2013, 12:55 
Częsty bywalec

Gumiś napisał(a):
Tak na szybko to nie bardzo mogę sobie, poza akcją z Casquero, przypomnieć jakąś mocno brutalną interwencje Pepe.

No i teraz jak wygląda Pepe gdy jest faulowany (Faul po tym jak stanął messiemu na ręce)

Spójrz na Marcelo, Ramosa i Pepe. Gdy real prowadzi, wszystko jest ok, gdy przegrywa, zamieniają się w zwierzęta.

Byłe e46 320d - >>KLIK<<

PostNapisane: 1 lutego 2013, 13:38 
Przyjaciel forum

Gumiś, tak na szybko to nie przypomnę sobie konkretnych meczów, bo nie jestem wielkim fanem ligi hiszpańskiej i nie mam komputerowej pamięci ;) ale widzę, że Szaman trochę tego powklejał :)

Ja tam nie widzę problemów w męskiej grze, ale niektórzy piłkarze przesadzają, i to bardzo. Chodzi tu zarówno o zawodników Barcelony jak i Realu. Nie mniej jednak, jestem pewien, że ci z Realu dokładają więcej do "gierki". Najlepsze jest to, że poza meczami w których oba te zespoły się spotykają ze sobą, nie widać takich "wybryków" :)

PostNapisane: 1 lutego 2013, 14:13 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Beckham w PSG, Balotelli i Salamon w Milanie.

PostNapisane: 1 lutego 2013, 15:02 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
Beckham w PSG, Balotelli i Salamon w Milanie.

Z ciekawszych jeszcze Cuenca z Barcelony do Ajaxu (do końca sezonu) oraz Gomes z Tottenhamu do Hoffenheim

Ps. Ciekawi mnie fakt jak Salomon sobie poradzi w Milanie. Nie widziałem jeszcze na żywo gry tego zawodnika, tylko tyle co się słyszy / czyta. "Bum" wokół niego jest dość wielkie, chłopak do tej pory grał we Włoszech, a więc problemów z aklimatyzacją mieć nie powinien.

PostNapisane: 1 lutego 2013, 16:37 
Przyjaciel forum

Szaman1990 napisał(a):
Spójrz na Marcelo, Ramosa i Pepe. Gdy real prowadzi, wszystko jest ok, gdy przegrywa, zamieniają się w zwierzęta.

No i się pytam gdzie ta brutalność? Sytuacja z Casquero, i jedna z Lyonem. Mało jak na kompilacje wyzywającą typa od zwierząt.

binta napisał(a):
Nie mniej jednak, jestem pewien, że ci z Realu dokładają więcej do "gierki". Najlepsze jest to, że poza meczami w których oba te zespoły się spotykają ze sobą, nie widać takich "wybryków" :)

To może jednak trochę tej La Liga pooglądaj, bo to co napisałeś nie ma nic wspólnego z rzeczywistością :)

PostNapisane: 2 lutego 2013, 09:56 
Przyjaciel forum

Gumiś napisał(a):
binta napisał(a):
Nie mniej jednak, jestem pewien, że ci z Realu dokładają więcej do "gierki". Najlepsze jest to, że poza meczami w których oba te zespoły się spotykają ze sobą, nie widać takich "wybryków" :)

To może jednak trochę tej La Liga pooglądaj, bo to co napisałeś nie ma nic wspólnego z rzeczywistością :)

Wezmę pod lupę w najbliższym czasie :) Ale tylko wtedy, gdy na innym kanale nie będzie leciała np. liga angielska ;)

PostNapisane: 21 lutego 2013, 09:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
Liga mistrzów:
Valencia - PSG 1-2
Celtic - Juventus 0-3
Szachtar - BvB 2-2
Real - Manchester United 1-1
Porto - Malaga 1-0
Arsenal - Bayern 1-3
Galatasaray - Schalke 1-1
Milan- Barcelona 2-0

Mecze "gigantów" to na pewno duże zaskoczenie porażka Barcy, mądra gra obronna Milanu.
Skuteczność rossonerich i mamy spora niespodziankę.
Mecz Realu z United, duża przewaga królewskich, trochę szczęścia piłkarzy Fergussona i szykuje się ciekawy mecz na Old Trafford.

Polskie akcenty, spora szansa BvB na awans, a Arsenal moim zdaniem za burtą, przyczynił się do tego Szczęsny. Mam nadzieje ze Wenger pójdzie po rozum do głowy

PostNapisane: 21 lutego 2013, 12:00 
Przyjaciel forum

Pawel! napisał(a):
Liga mistrzów:
Valencia - PSG 1-2
Celtic - Juventus 0-3
Szachtar - BvB 2-2
Real - Manchester United 1-1
Porto - Malaga 1-0
Arsenal - Bayern 1-3
Galatasaray - Schalke 1-1
Milan- Barcelona 2-0

Mecze "gigantów" to na pewno duże zaskoczenie porażka Barcy, mądra gra obronna Milanu.
Skuteczność rossonerich i mamy spora niespodziankę.
Mecz Realu z United, duża przewaga królewskich, trochę szczęścia piłkarzy Fergussona i szykuje się ciekawy mecz na Old Trafford.

Polskie akcenty, spora szansa BvB na awans, a Arsenal moim zdaniem za burtą, przyczynił się do tego Szczęsny. Mam nadzieje ze Wenger pójdzie po rozum do głowy

Po pierwszym meczach, stawiałbym tak. Awans: PSG, boję się, że Realu (ale kibicuję oczywiście MU), Porto, Bayernu, chyba Galatasaray i jeśli Milan nie strzeli pierwszy bramki, to Barcelony :)

PostNapisane: 21 lutego 2013, 12:11 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Awans:(...)boję się, że Realu (ale kibicuję oczywiście MU)

heh, to tu mamy całkiem odwrotnie bo ja cholernie boje się że awansuje MU.
Mimo tego co twierdzą bukmacherzy to wg mnie teraz faworytem do awansu jest MU.

Co do wczorajszego meczu to wielkie brawa dla Milanu (chyba Szakir nietrafnie wybrał imię dla syna :hyhy: :P ).

Obawiam się że w ćwierćfinale może zabraknąć drużyn z La Liga :kwasny:

PostNapisane: 21 lutego 2013, 12:48 
Częsty bywalec

Niestety, ale w tym sezonie Barca praktycznie zawsze traci chociaż jedną bramkę, w meczu z Milanem na Camp Nou będzie ciężko grać dobrze w defensywie i w ofensywie..

Byłe e46 320d - >>KLIK<<

PostNapisane: 21 lutego 2013, 15:00 
Przyjaciel forum

Gumiś napisał(a):
binta napisał(a):
Awans:(...)boję się, że Realu (ale kibicuję oczywiście MU)

heh, to tu mamy całkiem odwrotnie bo ja cholernie boje się że awansuje MU.
Mimo tego co twierdzą bukmacherzy to wg mnie teraz faworytem do awansu jest MU.

Co do wczorajszego meczu to wielkie brawa dla Milanu (chyba Szakir nietrafnie wybrał imię dla syna :hyhy: :P ).

Obawiam się że w ćwierćfinale może zabraknąć drużyn z La Liga :kwasny:

Ty kibicujesz Realowi, więc boisz się o niego, ja MU, i pewnie dlatego to tak wygląda ;) Ja się obawiam tego żeby dobrego powrotu na Old Trafford nie zaliczył Ronaldo :)

Zgadza się, Milan wczoraj zagrał bardzo dobrze taktycznie. Liczyłem na Barce, bo Milanu nie lubię, ale co racja to racja :)

PostNapisane: 21 lutego 2013, 16:09 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Trzeba przyznać, że emocji w tych spotkaniach nie brakowało. Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie wczoraj Milan, który rozegrał dobre zawody, strzelając przy tym dwie bramki lecz o awans mimo wszystko będzie ciężko, jednak mam nadzieję, że sobie poradzą. Wracając jeszcze do poprzednich meczów, bardzo ciekawie zapowiada się pojedynek ManU z Realem. Po pierwszym starciu bliżej awansu wydaje się być Manchester, ale myślę, że i Królewscy nie są na straconej pozycji i zdołają awansować :)

PostNapisane: 27 lutego 2013, 15:55 
Forumowy terrorysta

Rewanż półfinałowy o Puchar króla Real-Barca 3:1, awans Realu (w sobote kolejny mecz Real –Barca, tym razem klubowy). Dziś też drugi rewanż pucharowy półfinałowy Sevilla - Atletico Madryt, poprzednio 1:2, także duże prawdopodobieństwo, że puchar zdobędzie druzyna z Madrytu.
Poza tym ciekawy będzie rewanż Ligi Mistrzów 1/8 finału Barca-AC Milan. Tydzień temu Barca przegrała 0:2, wiec żeby awansowac musi wygrać minimum 3:0.

PostNapisane: 27 lutego 2013, 17:24 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
renoraines napisał(a):
Rewanż półfinałowy o Puchar króla Real-Barca 3:1, awans Realu

Wielkie brawa dla Realu za wczorajsze spotkanie :ok: Na prawdę rozegrali świetny mecz, gdzie wręcz całkowicie zdominowali Barcelonę i do tego na ich własnym "podwórku". Teraz pozostaje kwestia z kim Królewscy zmierzą się w finale, ale o tym przekonamy się dzisiaj wieczorem. Tak czy inaczej myślę, że Real w finałowym meczu zdoła sięgnąć po kolejny Puchar Króla :) Mimo wszystko najważniejszym celem pozostaje oczywiście Liga Mistrzów i teraz trzeba się porządnie przygotować do jakże ciężkiego rewanżu na Old Trafford. Jednak uważam, że podopiecznych Mourinho nic innego tak bardzo nie podbuduje, jak wczorajsza wygrana nad Barcą :)

Dodam jeszcze, że dzisiaj o 20:30 rozegrany zostanie jeden z ćwierćfinałów Pucharu Niemiec pomiędzy Bayernem Monachium, a Borussią Dortmund.

PostNapisane: 28 lutego 2013, 15:29 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
Poza tym ciekawy będzie rewanż Ligi Mistrzów 1/8 finału Barca-AC Milan. Tydzień temu Barca przegrała 0:2, wiec żeby awansowac musi wygrać minimum 3:0.

Albo 2:0 i w karnych ;)

Co do finału Pucharu Króla, będę ściskał kciuki za Atletico Madryt. Wczoraj w Pucharze Niemiec, Bayern ograł 1:0 Borussię. Oglądał ktoś mecz ?? Może jakieś małe streszczenie ?? :)

PostNapisane: 28 lutego 2013, 16:09 
Zacna persona forum

Moje BMW: e90 330d +
Kod silnika: m57t2
binta napisał(a):
. Wczoraj w Pucharze Niemiec, Bayern ograł 1:0 Borussię. Oglądał ktoś mecz ?? Może jakieś małe streszczenie ?? :)

Najciekawsze urywki : http://www.meczyki.pl/skroty/23544/baye ... nd_10.html

Z dużej burzy mały deszcz .... Przed meczem dużo mówiło sie o tym pojedynku, o Lewandowskim i itp ale zobaczyliśmy tylko 1 bramkę. Nie oglądałem meczu non stop tylko urywkami, ale nie pamiętam jakiejś 100% okazji do zdobycia gola przez zdobywców pucharu i Mistrzów Niemiec ubiegłego sezonu. Lewandowski praktycznie nie widoczny- może to wina przerwy w występach w oficjalnych meczach, może wina taktyki i ustawienia drużyny borussi. Nie mneij jednak Bayern mógł strzelić więcej goli i tylko dobra postawa Weidefellera sprawiła, że mecz zakończył sie takim rezultatem.

Borussia odpada z pucharu Niemiec, w lidze za plecami ma Bayer ,z którym pewnie będzie walczyć o 2 miejsce. No i pozostaje im Liga Mistrzów. Maja duża szansę wyeliminować Szachtar i w tym typie rozgrywek zajść daleko, a może nawet odegrać się Bawarczykom za porażkę w Pucharze Niemiec ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4513 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 226  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1