BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Strajk kolejarzy
PostNapisane: 30 stycznia 2013, 22:09 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Przykład mówi sam za siebie..

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 30 stycznia 2013, 22:09 
Forumowicz

Moje BMW: e34 540i
Kod silnika: m60b40
spider napisał(a):
Daniel_85 napisał(a):
Według mnie wszystkich strajkujących należałoby ukarać przykładnie..

Strzal w tyl glowy, czy krzeslo elektryczne?

Zwolnic w pi..u , 2 dni i chetnych na ich miejsce znajdzie sie kilku, ktorzy beda szanowac prace.

PostNapisane: 30 stycznia 2013, 22:18 
Forumowicz

Cytuj:
Zwolnic w pi..u , 2 dni i chetnych na ich miejsce znajdzie sie kilku, ktorzy beda szanowac prace.

No co ty... byłeś kiedyś na kolei?! Wiesz jak oni ciężko pracują?! Powinni być nietykalni! :kwasny: :rotfl:

PostNapisane: 30 stycznia 2013, 22:20 
Zacna persona forum

snieciorz napisał(a):
spider napisał(a):
Daniel_85 napisał(a):
Według mnie wszystkich strajkujących należałoby ukarać przykładnie..

Strzal w tyl glowy, czy krzeslo elektryczne?

O to właśnie chodzi..
Chociaż spider może mieć niezły pomysł, bo tych strajkujących komunistów - związkowców może się już nie dać sprowadzić na właściwe tory, że się tak wyrażę..

PostNapisane: 30 stycznia 2013, 22:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
inrzynjer napisał(a):
Nie kolego, związki zawodowe to ostoja komunizmu :)

Nie wiem czy sobie robisz jaja, czy po prostu rzeczywiście nie masz pojęcia o tym co piszesz......

PostNapisane: 30 stycznia 2013, 23:04 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Owad napisał(a):
inrzynjer napisał(a):
Nie kolego, związki zawodowe to ostoja komunizmu :)

Nie wiem czy sobie robisz jaja, czy po prostu rzeczywiście nie masz pojęcia o tym co piszesz......

A ty zapewne w budżetówce pracujesz a nie u prywaciarza wyzyskiwacza ?

PostNapisane: 31 stycznia 2013, 07:10 

Ludziom się nie chce pracować i tyle w temacie. Dlaczego ktoś kto sprawdza bilety w pociągu ma zarabiać więcej niż Pani na kasie w spożywczym?

PostNapisane: 31 stycznia 2013, 09:34 

Inrzynjer i snieciorz jesli oczywiscie nie jest to straszna tajemnica, to jakie macie tytuly i gdzie pracujecie? aaa i kolego inrzynjer nie wypowiadaj sie moze o rolnikach i rolnictwie, bo pomijajac fakt, ze samo ich okreslenie jako "wasaaty przyglup" jest chamskie i dziwie sie ze tak wspanialemu i madremu czlowiekowi za jakiego sie pewnie uwazasz przezlo to przez usta to dodatkowo marnie orientujesz sie w sytuacji w rolnictwie i powodzie tych blokad.

PostNapisane: 31 stycznia 2013, 16:33 
Forumowicz

Nie chce mi się odpowiadać na infantylne posty i powtarzać w kółko różnych banałów, dlatego niektóre posty pomijam i ten:

Cytuj:
Inrzynjer i snieciorz jesli oczywiscie nie jest to straszna tajemnica, to jakie macie tytuly i gdzie pracujecie? aaa i kolego inrzynjer nie wypowiadaj się(…)

powinienem skwitować czymś w rodzaju: „tak wiem, gdyby nagle rolnikom odechciało się pracować to umarlibyśmy z głodu, robią to heroicznie dla nas i powinienem całować ich gumofilce, przepraszam”.
No ale będę miły. Jednym z Twoich problemów jest damskie, emocjonalne postrzeganie świata, zamiast logiki i chłodnego racjonalizmu, który jest niezbędny do obiektywnej oceny (pomijając zupełną ignorancję ekonomiczną). Dla Ciebie zawód to coś wchodzącego w definicję danej osoby i dlatego uważasz, że rolnicy czy kolejarze to nadludzie wymagający specjalnego traktowania, bo w ich żyłach płynie rolnicza i kolejarska krew. Natomiast dla mnie to tacy sami ludzie jak ja, którzy włożyli mundur, gumiaki czy obojętnie co innego i tak samo jak sobie samemu nie przyznaję prawa do przeszkadzania w życiu innym swoim tupaniem nóżkami, tak i im. Dla mnie praca to zwyczajny towar i jeśli ja będę na swoim straganie sprzedawał marchewkę, a Ty książki to nie uważam że to nas w jakikolwiek sposób wartościuje. Tak samo jest z towarem (czy też raczej usługami) nazywanymi pracą – ja umawiam się z kimś, że będę przez 8 godzin mu wbijał gwoździe (to tak jakbym mu dał np. skrzynkę marchewki), a on mi później zapłaci w pieniądzach, bo można je na wszystko wymienić, a nie wiem czego będę wtedy potrzebował (ale teoretycznie można by się też rozliczać barterowo), a Ty np. umówisz się z kimś, że będziesz mu robił symulacje mesowskie całymi dniami, a on ci to wymieni na jakąś walutę pod koniec tygodnia, czy miesiąca. I teraz – w Twojej głowie przesiąkniętej marksizmem Ty jesteś lepszy bo należysz do innej klasy społecznej (czy co Wy tam sobie roicie), a dla mnie to bez różnicy - ja na koniec dnia zrzucam drelich, Ty marynarkę i idziemy na piwo. Nie ważne, kto używał jakiego narzędzia. Jest wg mnie przede wszystkim człowiekiem mającym swoje cele, pasje i ideały - pracuje, żeby żyć a nie odwrotnie - dla wielu osób wszyscy jesteśmy ludźmi pracy żyjącymi głównie po to, żeby pracować.
Zauważyłem, że w Polsce ludzie mają podobny stosunek do samochodu - nie jest to na co dzień po prostu narzędzie (pomijam pasjonatów) do przemieszczania się, tylko cała prawda o człowieku i dlatego często kupują auto dla sąsiada, a nie dla siebie.

Cytuj:
kolego inrzynjer nie wypowiadaj sie moze o rolnikach i rolnictwie, bo pomijajac fakt, ze samo ich okreslenie jako "wasaaty przyglup" jest chamskie

Nie określiłem tak rolników, tylko pajacującą bandę – rolnicy to są w gospodarstwie i nie mają czasu ani pieniędzy, żeby bezsensownie spalać paliwo całymi dniami i hałasować.

Cytuj:
dodatkowo marnie orientujesz sie w sytuacji w rolnictwie i powodzie tych blokad

Nie marnie, tylko wcale! Bo zupełnie gó**o mnie to obchodzi, tak samo jak nie interesuje mnie sytuacja kelnerów i hokeistów. Czego by nie chcieli (a i tak na pewno chcą czegoś tylko dla rolników, a nie dla wszystkich) to uprzykrzanie życia zwykłym ludziom nie jest heroizmem, przed którym padnę na kolana, ani nawet nie jest to zbyt inteligentne. Gdyby pojechali tymi maszynami np. zablokować sejm i domagać się, żeby czerwoni celebryci zabrali swoje szafy z teczkami i marnowali powietrze gdzie indziej, to byliby moimi osobistymi bohaterami i wysyłałbym im paczki z jedzeniem, żeby nie przerywali. Tylko, że oni wybrali bezpieczny, tchórzliwy, idiotyczny sposób, żeby egoistycznie domagać się większej ilości zabawek do swojej piaskownicy, szantażując wszystkich głośnym piszczeniem gumową kaczką. W dodatku pod ochroną policji! Demokracja i socjalizm to największa kompromitacja ludzkości. Zresztą socjaliści to najwięksi hipokryci, zawsze pomagający za cudze pieniądze i zachwalający zjawiska ich nie dotyczące. Napisałem Ci – skoro ich tak kochasz, to następny strajk niech będzie w Twoim mieście, spóźnij się do roboty, niech Twoja matka umrze w zablokowanej karetce, niech Ci dziecko ryczy, a dziadkowie całymi dniami słuchają klaksonów pod oknem zamiast odpoczywać na emeryturze. Naprawdę trzeba już nie mieć wstydu.

PostNapisane: 1 lutego 2013, 09:29 

Nie chce mi sie kopiowac czy przepisywac. Jak masz chwilke czasu to zapytaj wujka google o frazy "strajk rolnikow" albo "powod strajku rolnikow" bo nadal smiem twierdzic, ze slabo sie orientujesz w sytuacji a to co napisales wyglada troszke inaczej w realu. I co to znaczy "damskie postrzeganie swiata"? Czy ty masz zapedy w stylu "rasy panow" i kazdy kto ma gorzej i walczy o poprawe bytu jest dla ciebie wrogiem, ktorego trzeba unicestwic.

PostNapisane: 1 lutego 2013, 10:46 

Mam kolegę rolnika i nie narzeka - świetne auta i ładny dom. Mam zanjomych sadowników - Ci to już przesadzają z autami. Nie wiem na czym polegał tamten strajk.

PostNapisane: 1 lutego 2013, 18:07 
Forumowicz

Cytuj:
Nie chce mi sie kopiowac czy przepisywac.

Czytać Ci się też nie chciało, a szkoda.

Cytuj:
Jak masz chwilke czasu to zapytaj wujka google o frazy "strajk rolnikow" albo "powod strajku rolnikow" bo nadal smiem twierdzic, ze slabo sie orientujesz w sytuacji

Ostatni raz piszę: nie interesuje mnie powód ich strajku, bo jaki by nie był - samo wykonanie jest karygodne. Oni chcą czegoś od władzy, czy ode mnie? Bo to mi blokują dojazd do pracy, czy np. dzieciakom w autobusach do szkoły.

Cytuj:
a to co napisales wyglada troszke inaczej w realu

Rozumiem, że Ty śmiesz twierdzić, że wiesz lepiej ode mnie jak to wygląda w realu, bo przeszukałeś google...? :zdziwko: Człowieku, ja tu ku**a mieszkam. Poza tym nie wyglądało, tylko wygląda - dzisiaj ciągnęli się przez Wojska Polskiego spowalniając ruch.

Cytuj:
I co to znaczy "damskie postrzeganie swiata"?

Napisałem w tym samym zdaniu co to znaczy. Damskie znaczy emocjonalne, uczuciowe.
Dlatego kobiety są z reguły socjalistkami i chciałyby państwa opiekuńczego, żeby wszystkim rozdawać nie zastanawiając się, czy w ten sposób się rzeczywiście cokolwiek poprawi, czy pogorszy - ważne, że oni "są tacy biedni i mi ich szkoda", liczy się impuls i zaspokojenie emocji. Gorąca głowa i brak obiektywnego, długofalowego myślenia. Brak zrozumienia jakichkolwiek podstaw ekonomii, a zamiast tego frazesy w stylu "każdy człowiek ma uczucia i trzeba mu pomóc". Wiara w to, że istnieje cokolwiek darmowego, jak "darmowe szkoły"; myślenie, że pieniądze biorą się z nieba.

Cytuj:
Czy ty masz zapedy w stylu "rasy panow"

Gdybyś przeczytał mój poprzedni post, to wiedziałbyś, że dokładnie odwrotnie. To nie moje dzieci mają 80 czy tam 85% zniżki na przejazdy kolejowe. Moje dzieci są więc gorsze? I kto jest teraz Rasą Panów?

Cytuj:
kazdy kto ma gorzej i walczy o poprawe bytu jest dla ciebie wrogiem, ktorego trzeba unicestwic

Po pierwsze - oni mają lepiej ode mnie, a nie gorzej. Płacą mniejsze podatki, mają jakieś dodatkowe przywileje, dotacje i znacznie większy majątek zazwyczaj.
Po drugie tak - każdy, kto walczy o poprawę bytu moim kosztem jest dla mnie wrogiem.
Walczą o poprawę swojego bytu blokując mi przejazd? Czyli traktują mnie jak podrzędne gówno, którego czas i nerwy się nie liczą, a ja mam ich kochać? Nieważne, że utrudniają życie mieszkańcom, ważni jesteśmy tylko MY, ROLNICY! Patrzcie na nas, jak mamy źle! Takim tokiem rozumowania dojdziemy do wniosku, że nie wolno winić Niemców, że chcieli zwiększyć sobie w ubiegłym wieku Lebensraum, bo oni tylko chcieli polepszyć swój byt.

Cytuj:
Mam kolegę rolnika i nie narzeka - świetne auta i ładny dom. Mam zanjomych sadowników - Ci to już przesadzają z autami.

Oczywiście, przecież to nie są żadne biedne żuczki.

Poza tym, na koniec tego OT dodam, żebyście pamiętali o tym, że jak ktoś chce wyszarpać dla siebie jakieś dodatkowe przywileje czy pieniądze (ogólnie, już odbiegając od tego konkretnego strajku) to on domaga się, żeby to jemu zwrócić więcej ze skradzionych nam wszystkim pieniędzy. Jeżeli np. kolejarze jutro wyłudzą tupaniem nóżkami darmowe przejazdy i to nie tylko dla całej rodziny, ale i dla znajomych, to ta strata zostanie dopompowana z budżetu. To trochę tak, jakbyście szli z kilkoma kumplami i nagle napadli by was rabusie i zabrali wam wszystkie pieniądze, a wasi dwaj kumple zaczęliby z nimi negocjować, żeby oddali chociaż część pieniędzy, ale wyłącznie im, reszta grupy się dla nich nie liczy. Byliby później dalej waszymi kolegami? Bo moimi nie.
No i tak należy na to patrzeć. A w ogóle, kto im każe siedzieć na tych wsiach skoro cierpią tam katusze? Niech sprzedadzą swoje pierdylion hektarów ziemi i sprzęt za setki tysięcy złotych i przeprowadzą się do miasta, gdzie jest tak lekko, że pieniądze spadają zamiast deszczu i każdy leży tu przyrodzeniem do góry (szczególnie na takim zadupiu jak Szczecin, w którym bezrobotnych jest więcej niż miejsc w tramwajach). Niech się tym zajmie ktoś, kto umie lepiej i jemu się będzie opłacało.

PostNapisane: 1 lutego 2013, 19:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Dla mnie kolejarze to zakała narodu i im najmniej się należy, takie wnioski po 5 latach dojazdów skm pkp na uczelnię. Poza tym, w ogólności, w pełni popieram kolegę inrzynjer.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 1 lutego 2013, 19:35 
Częsty bywalec

Moje BMW: M5 e39
Kod silnika: S62B50
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=89&t=129566
jiGsaw napisał(a):
Dla mnie kolejarze to zakała narodu i im najmniej się należy, takie wnioski po 5 latach dojazdów skm pkp na uczelnię.

I myslisz ze to ich wina te ciagle opoznienia i jakies dzikie postoje? Nie to ze byl jeden remont za drugim.

PostNapisane: 1 lutego 2013, 20:09 
Przyjaciel forum

Remonty organizują i planują ogrodnicy, czy kolejarze?

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 1 lutego 2013, 22:04 
Zacna persona forum

Jak najbardziej zgadzam się z inrzynjerem. Cała ta sytuacja ze strajkami i w ogóle z dopuszczaniem do strajków jest przynajmniej chora.. Jeśli kolejarze coś wywalczą to może zamiast okradać wszystkich żeby im dołożyć, zrzucą się na nich ci, którzy ten głupi strajk popierają? Bo ja jakoś nie widzę najmniejszego powodu oddawania chociaż grosza więcej na tych pasożytów..

PostNapisane: 1 lutego 2013, 23:34 

TO że kolejarze to Gamonie przez duże G też się przekonałem na własnej skórze. Linia otwocka istnieje prawie 100lat. Od tego czasu albo może tylko od 50 lat kursuje tą samą trasą. Pewnego dnia wsiadłem i ominęła "moją" stację wysiadkową. ZERO info na pociągu o zmianie, zero info w środku. Pytam kierownika a on "Pasażer powinien SIĘ informować" i teksty my nie mamy obowiązku informować. Bileciara na stacji też nie raczyła powiedzieć nic. ZERO info w poczekalni "uwaga zmiany". Jedynym info że część pociagów omijało stację był wydrukowany pełny rozkład - 16 kartek - tabelek zapisanych CAŁYCH czcionką 4mm i rzeczywiście w kilku pociągach na mojej stacji kreseczki. Wg. kolejarzy jako że od 50lat pociag ma tą samą trasę powinienm codziennie czytać cały rozkład bo to za dużo wydrukować kartkę A3 na przedniej szybie "Uwaga zmiana trasy"

PostNapisane: 1 lutego 2013, 23:57 
Forumowicz

jiGsaw napisał(a):
Remonty organizują i planują ogrodnicy, czy kolejarze?

Przecież kolejarze, którzy mają kontakt z pasażerami (konduktorzy, maszyniści albo panie z okienka) nie organizują remontów, więc trudno mieć do nich pretensje. O remontach decydują ludzie na wyższych stanowiskach w PKP, a ponieważ PKP jest państwowa to są oni często z nadania politycznego.

KotSylwester napisał(a):
TO że kolejarze to Gamonie przez duże G też się przekonałem na własnej skórze. Linia otwocka istnieje prawie 100lat. Od tego czasu albo może tylko od 50 lat kursuje tą samą trasą. Pewnego dnia wsiadłem i ominęła "moją" stację wysiadkową. ZERO info na pociągu o zmianie, zero info w środku. Pytam kierownika a on "Pasażer powinien SIĘ informować" i teksty my nie mamy obowiązku informować. Bileciara na stacji też nie raczyła powiedzieć nic. ZERO info w poczekalni "uwaga zmiany". Jedynym info że część pociagów omijało stację był wydrukowany pełny rozkład - 16 kartek - tabelek zapisanych CAŁYCH czcionką 4mm i rzeczywiście w kilku pociągach na mojej stacji kreseczki. Wg. kolejarzy jako że od 50lat pociag ma tą samą trasę powinienm codziennie czytać cały rozkład bo to za dużo wydrukować kartkę A3 na przedniej szybie "Uwaga zmiana trasy"

A nie było w pociągu na monitorze żadnej informacji jakie są następne stacje? Też jeżdżę koleją i nie spotkałem się żeby w informacji, w kasie itp. nie powiedziano mi np. z którego peronu odjeżdża pociąg albo kiedy za darmo można jechać z rowerem. Zmiany rozkładu też są wywieszane w widocznym miejscu i osobiście nigdy nie miałem takich problemów.

PostNapisane: 2 lutego 2013, 10:13 
Przyjaciel forum

Tak, ale wszyscy kolejarze to jedna rodzina i banda. Poza tym do tych z bezpośredniej obsługi też mam wiele uwag.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 2 lutego 2013, 10:57 

PiotrekW napisał(a):
Przecież kolejarze, którzy mają kontakt z pasażerami (konduktorzy, maszyniści albo panie z okienka) nie organizują remontów, więc trudno mieć do nich pretensje. O remontach decydują ludzie na wyższych stanowiskach w PKP, a ponieważ PKP jest państwowa to są oni często z nadania politycznego.

I wlasnie o to chodzi, ze ci najnizej sa najmniej winni a najbardziej dostaja po dupie. Ryba psuje sie od glowy, a strajk to dla nich ostatecznosc zeby ten "beton na gorze" na chwilke pomyslal co robi.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1