BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 06:36

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 241 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2007, 19:54 
Uzależniony od forum :)

30-50 tyś za logana? :wstyd: :wstyd: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
za 40tyś mamy ładne A6 TDI :rotfl: powiem jeszcze że bez awaryjne i pali 6 litrów ropy :rotfl:

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, 06:58 
1. logan jest sprzedawany pod marka reno np w rosji a niebawem bedzie np w GB
jako ciekawostka np w meksyku logan jest ze znaczkiem nissana..., gdzieniegdzie jako lokalna marka np indie
wiem wiem ze marka i logo jest wazna dla uzytkownikow teog forum ale obecnie producenci aut wykorzystuja logo na grillu przede wszstkim w celach marketingoeych na danym rynku i segmentacji produktu...
2. poczucie humoru - sami walczycie z stereotypami bmw - dresmen a z drugiej strony identycznie traktujecie innych uzytkownikow drog - logan koles bez gustu i kasy... to nie jest mile zabawne.. szczegolnie jak sie publikuje fotki czyjegos konkretnego auta w watku gdzie takie komentarze sa publikowane
3. co kupic malo smigane a6 czy nowego mcv za 50.000 powiem tak w rodzinnym kraju bmw w tym roku sprzedano 15 tysecy daci a w kolejnym planuja 25 tys w wiekszosci najbogaciej wyposarzonych wersji. Ze nie owiem ze w francji w tym roku ponad 20.000 nowych loganow wyjechalo na drogi... Troche wiecej elastycznosci w mysleniu ludzie moga roznie myslec o motoryzacji i roznymi autami jezdzic.
zreszta kupic tanio to jedno a koszty ekploatacj ito drugie tu wielu swierzo upieczonych uzytkownikow bnw zapomina a potem szukaja taniej instalacj igazowych do sportowego silnika czy najtaniszych zamienikow...
mnie stac na tanie auto stac mnie na przeglady w aso i oryginalne czesci wg zalecen producenta
a co do tego ze rumunskie to tylko kraj montarzu - jak otworzysz maske logana to czesci albo sa reno albo bosch lukas valeo itp czyli to co w calym koncernie... rumunskie to ja mam opony i akumulator... wielu proucentow przenosi produkcjie do taanich krajow ale standardy produkcji maszyny itp sa takie same... zreszta w testach niezawodnosci we francji w 2007 logan wypada bardzo wysoko..
3. test losia pokazany przez was na fotach - widze ze koledzy gdzies cos slyszeli ale nie doslyszeli. ten test to manipulacjia potem byly oficjlne wyjasnienia firmy testujacej itp logan mial uszkodzona prawa opone z peknietym kordem. zreszta te fotki to vr.
co do testow zderzenowych obawiam sie ze bmw z lat 98,96,94 itp nie dostanie wiecej niz 1 gwiazdke...
tak podsumowujac i konczac dyskusje bmw i dacia to dwa zupelnie inne sposoby patrzenai na auta wiem ze ludzie tu piszacy pardzo duza wage przywiazuja do marki prestizu itp - tylko ze nie wyszscy patrza tak jak wy i warto to zrozumiec a nie krytykowac...
wiec pozole sobie zamknac temat i juz wiecej nie pisac na tym forum bo juz mnie ganiaja administratratorzy ze sieje zamet ;)

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, 07:29 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
zamknąc to mozesz się , a nie jakiś temat na tym forum.

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, 07:38 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
kratylos napisał(a):
do testow zderzenowych obawiam sie ze bmw z lat 98,96,94

W Waszym NCAP'ie E39 z 96 czy E38 ma maksymalną liczbę gwiazdek we wszystkim co w tamtych czasach można było dostać. Wtedy auta dostawały po 4 gwiazdki, teraz nieliczne mają 5, testy są te same co teraz... pomijam fakt śmieszności NCAP'u.

LPG? To poprostu paliwo ktoś ma diesla 1.5cdtisdkcia inny ma na gaz. Są dobre instalacje sekwencyjne które dają bardzo dobre efekty.. jak ktoś założy shit to ma shit - jego sprawa. W loganikach też macie LPG i co? Spalanie BMW czy logana będzie podobne, a litr różnicy na niekorzyść bmw w tym przypadku absolutnie nic nie zmieni, jak ktoś chce lpg to założy je nie ważne czy ma logana, malucha, bmw czy mercedesa.
Klasyczne bmw ma nie sportowy silnik ale zwykly silnik którego eksploatacja droga nie jest. Sportowe silniki to są silniki M. Do 3 z lat 90 części są w cenie części do punto a do 5 troche droższe... więc skąd informacje o drogich częściach? Zamienniki? proponuję przejść się do aso skoro macie manię 'nowego i oryginalnego'...będziecie mile zaskoczeni cenami.

Krytyka ma sens ponieważ dla nas to nie jest bez sensu, mamy zdrowo-rozsądkowe argumenty które przytoczyli Bagor na temat bezpieczeństwa oraz Ramirez na temat 'doboru marki'.
Nikt Wam nie wmawia że tylko BMW jest sensowną marką i jest to marka 'dla ludzi' bo nie jest. Auta kosztują ponad 100 000, są to auta luksusowe, dlatego też mimo paru lat są lepsze niż wiele nowych.
Jeżeli chodzi o 'auto dla ludzi' są alternatywy dla logana które i lepiej wyglądają i mają lepsze wyposażenie i wszystko mają lepsze, Fiaty, Ople, Seaty, Skody... na tle tych marek wybór Dacii pozostaje nadal kontrowersyjny.

A że ileśtam Dacii sprzedano tysięcy gdziestam w rosji - to nie jest argument - BMW tyle nie sprzedają bo są kilku krotnie droższe więc czemu się dziwić.. Mercedesów też nie - mercedes więc jest gorszy od Logana? Natomiast paru letnie idą jak świerze bułeczki.
To że są stosunkowo tanie i ileśtam sztuk sprzedano to oznacza że są dobre? Od kiedy niska cena i średni popyt są wyznacznikiem dobrej jakości? Te rzeczy mają się do siebie nijak.

Do BMW nikt was nie zmusza.
Postawcie nowego Logana za 45k z klimą i kołpaczkami obok 2 letniej Vectry D hatchbag - może ten argument trafi.

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, 08:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: M3
Kyokushin napisał(a):
obok 2 letniej Vectry D hatchbag

miales chyba na mysli 2 letnia Vectre C i oczywicie nie hatchbag, tylko hatchback :hyhy:

oczywiscie masz racje, ze Loganik kolo Vectry GTS wygladal by dosyc marnie :rotfl:

ps. ASTRA II Classic 1.4 16v kosztuje teraz: 37.515 zł , zdecydowanie ciekawsza opcja niz Logan :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, 08:46 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
Kod silnika: M40B18
kratylos napisał(a):
3. test losia pokazany przez was na fotach - widze ze koledzy gdzies cos slyszeli ale nie doslyszeli. ten test to manipulacjia potem byly oficjlne wyjasnienia firmy testujacej itp logan mial uszkodzona prawa opone z peknietym kordem. zreszta te fotki to vr.

Z 28 Loganów sprzedawanych na allegro 6 jest rozbitych z czego tylko 1 nie dachował - reszta wygląda jakby im test łosia nie wyszedł - tak jak temu Loganowi na zdjęciach od Bagora.
Ciekawe ile z tych bezwypadkowych jest robionych po takim "incydencie" :zdziwko:
Wnioski sam wyciągnij :]

Jak to auto może być bezpieczne skoro niemożna nim bezpiecznie ominąć przeszkody lub wejść w zakręt? :zdziwko: Podobny problem miały pierwsze Mercedesy A, wycofano z produkcji i poprawiono wadę konstrukcyjną.

A Dacia chwali się gwiazdkami, zwala winę na oponę i po sprawie :zakrecony:

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, 08:47 

Juma, ale to nie ważne że lepsza opcja, to jest miłosć od pierwszego wejrzenia :rotfl:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, 08:52 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
Kod silnika: M40B18
esiue30 napisał(a):
to jest miłosć od pierwszego wejrzenia :rotfl:

Chyba ślepa miłość :zdegustowany:

:rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, 09:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: M3
esiue30 napisał(a):
Juma, ale to nie ważne że lepsza opcja, to jest miłosć od pierwszego wejrzenia

masz racje milosc rzadzi sie swoimi prawami :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 7 września 2007, 12:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: 323i
Kod silnika: M52TuB25
Dacia: wsiadasz, jedziesz, wysiadasz. Tak bym podsumował ten samochód...

Tytuł:
PostNapisane: 7 września 2007, 12:26 

Kubenzy napisał(a):
Dacia: wsiadasz, jedziesz, wysiadasz. Tak bym podsumował ten samochód...
jeszcze dodał bym tylko "spalam sie ze wstydu" :rotfl:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 7 września 2007, 12:46 
Częsty bywalec

dzis dopiero natknalem sie na ten temat.Smieszy mnie ten tuning logan czy cokolwiek z ta marka.rozumie ze ludzie nie maja kasy ze 30-37tys dla nie ktorych to ogromny pieniadz ale za te pieniadze wole kupic naprawde znacznie ciekawsze auto a nie cos takiego.

Za to idzie kupic nie wiem audi A4 z 2002 roku czy astre jeszcze mlodsza.

Gratuluje kalkulacji nowym nabywcom logana

Moj poprzedni COMPACT
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t ... ht=compact

Tytuł:
PostNapisane: 7 września 2007, 13:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
hehe czyli wedlug uzytkownikow loganow nie stac cie na nowy dobry samochod, kupujesz nowy gorszy. To ja juz wiem dlaczego jezdze BMW z '94... nie stac mnie na nowy dobry, nie stac mnie na dobry gorszy (logan) wiec jezdze dobrym uzywanym :D
... strach pomyslec co to jest za samochod z segmentu gorszy uzywany :P

Tytuł:
PostNapisane: 7 września 2007, 18:07 
Forumowicz

kratylos napisał(a):

uwagi o uzytkownikach logana ze to biedni ludzie

Przeczytalem calty temat i wydaje mi sie ze nikt z tego forum tak nie napisal. Malo tego napisano wrecz przeciwnie. Zreszta sam jezdze samochodem za mniej niz 1/4 ceny nowego logana.... bo nie stac mnie. Ale z calym szacunkiem bawia mnie ludzie ktorzy kupuja auto bo jest tanie (nie tylko przy nowych samochodach). Dobre auto musi kosztowac. Popieram osoby ktore napisaly ze lepiej za ta kase kupic 2,3 letnie auto.

Podsumowujac....
Na tym forum sa osoby ktore maja BMW bo chcialy. laczy te osoby wspolna pasja, zauroczenie czy nawet chora milosc do BMW.
Na forum Logana sa osoby ktore kupily auto za te 40-50tys i teraz szukaja jakiegos dziwnego pocieszenia :D No bo skoro to auto do jezdzenia na codzien to po co organizowac spoty, chwalic sie "moj logan" i w koncu po co te forum Logana? Czy uzytkownicy pralek BEKO zakladaja forum? (juz widze te tematy "ile wody na 1 cykl prania pobiera pralka model 123e7qysfs?" ) :D

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2007, 19:07 
Forumowicz

Cytat z forum Logan:
co zrobić, aby przy wyższych predkościach przód auta był dociskany aeodynamicznie ???, Jakiś spojler pod spodem, zmiana zderzaka. Mam już dość dziwnych zachowań auta przy duzym wietrze i poduszki pod nim jak sie tworzy, zwłaszcza jak wieje mu w morde.

Może nie potrzebny jest łoś, żeby dachować tym samchodem...

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2007, 21:45 

Rekinek napisał(a):
co zrobić, aby przy wyższych predkościach przód auta był dociskany aeodynamicznie ???, Jakiś spojler pod spodem, zmiana zderzaka. Mam już dość dziwnych zachowań auta przy duzym wietrze i poduszki pod nim jak sie tworzy, zwłaszcza jak wieje mu w morde.
teraz to już wszysko rozumiem....logan to prtoypowe połączenie samochodu i poduszkowca :rotfl: :rotfl:
Rekinek napisał(a):
wyższych predkościach
cikawe co mają na myśli 80 km/h :niepewny:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2007, 01:29 
Forumowicz

Już rozgryzłem Loganowców. Takim BMW trzeba łamać przepisy albo jechać do Niemiec, a Dacia daje moc wrażeń i skok adrenaliny już powyżej 80km/h :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2007, 01:56 
My to się kiedyś doprosimy za takie objeżdżanie innych. Loganowcy i Ticowcy się zgadają wpadną kiedyś na zlot i nam Buńki przerysują :znudzony:

Ale swoją drogą dać 25 tysi za taki logana to trzeba chyba mieć chorobę psychiczną :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2007, 02:05 
http://www.logan.fora.pl/odebralem-nowy-samochod-t484.html
Mają doła że muszą się auta wstydzić to się chłopaki pocieszają nawzajem :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2007, 09:54 

Fajnie mietka krytykuja i inne niemieckie diesle.Co za desperacja :rotfl: :rotfl:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 241 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1