BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 17:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zadbane poliftowe E46 320d za 22 tys możliwe?
PostNapisane: 6 lutego 2013, 16:49 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E30
Kod silnika: M40B18
Witam, jesteś dosyć świeżym użytkownikiem forum więc z góry przepraszam za błędy. Proszę was o pomoc. Poszukuje polifta w sedanie, liczy się stan. Budżet niestety niewielki ale to i tak już max ile mogę wygrzebać. Może ktoś wie, że ktoś sprzedaje lub może sam przesiada się w coś innego i może mi coś zaoferować...? Napisał bym w dziale giełda ale poniżej 100 postów nie mogę...
Wymagania? Sedan, skrzynia manualna, najlepiej czarny, i nie naganny stan, a no i okolice Podlasia. Oglądałem już parę i niestety albo pół auta to szpachla, albo stan katastroficzny... Może budżet jest naprawdę zbyt niski? Nie wiem, jedyne co aktualnie widziałem to 318d na poziomie, ale jak czytam to jednak ten silnik daje rade ale rewelacji nie ma, i szczerze mówiąc wolałbym te 150... Ścigać się nie mam zamiaru, w chipy bawić się też nie chce, zwyczajnie wyprzedzić coś bez większego problemu... No i czy uważacie że za tą cene warto szukać 320d? Czy darować sobie i brać 318d? A, jeszcze uprzedzam pytania czemu diesel, a nie pb + lpg, mam niewielkie źródełko i w gre wchodzi tylko ON.
Z góry dziękuje za pomoc.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Zadbane poliftowe E46 320d za 22 tys możliwe?
PostNapisane: 6 lutego 2013, 17:18 
Częsty bywalec

Moje BMW: E92 335D
Kod silnika: M57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=156565
Moim zdaniem cos powinienes znalesc, jak nie to mozesz poczekac pol roku i Ci swoj oddam :D

PostNapisane: 6 lutego 2013, 17:25 
Zacna persona forum

Moje BMW: e90 330d +
Kod silnika: m57t2
Najstarsze e46 po lifcie są z 2001 więc jakby nie patrzeć to już 12 letnie auto więc cena nie bedzie jakaś mega.

Oglądaj trochę droższe egzemplarze niż Twoj budżet bo zawsze można trochę potargować. Choć pakiet startowy też trochę pochłonie.

Cięzko o fajne e46 bez żadnych większych przygód nawet w większej dostępnej kwocie.

PostNapisane: 6 lutego 2013, 17:49 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Szukaj po forum może akurat któryś z forumowiczów wystawi niebawem jakieś 320 poliftowe...

szkoda że masz tak bliski obszar poszukiwań...

PostNapisane: 6 lutego 2013, 17:56 
Pierwsze kroki

bezel Twoja jest naprawdę kozak i naprawdę zazdroszczę, ale nawet za pół roku pewnie będziesz chciał za nią dużo więcej niż 22tyś i w sumie nie chcę mi się czekać na tą wymarzoną jeszcze tyle czasu... Jak sądzicie warto szukać w tej cenie 320d? W sumie jestem świeżym kierowcą, w sumie 116 koni to też nie tak mało. Nie wymagam jakiegoś super wypasu, oczywiście fajnie mieć sportsitze, navi 16;9 i tak dalej, ale wiem że w tej cenie to nie wykonalne, Zależy na tym żeby to nie był ulep tak jak wszystkie oglądane przeze mnie.
Więcej kasy się niestety nie znajdzie, no może max 1k w góre, ale to już w wypadku że będzie czarna, z ori lakierem i z jakimś bajerem (multifunkcja czy coś), ale w sumie już prawie straciłem nadzieje na taki egzemplarz...

EDIT: Tak do 150km od Białegostoku, gdybym wiedział że coś jest warte swojej ceny mógłbym jechać dalej, ale żeby nie było tak że przejadę pół kraju, żeby zobaczyć jakiegoś bubla, wydam kasę na paliwo i wrócę z niczym... ; /

PostNapisane: 6 lutego 2013, 18:36 
Częsty bywalec

Ja ok 22-23 bede chcial za swoja :) Choc to nie jest ideal lakierniczy, bo lakieru oryginalnego nie ma na wszystkich elementach, ale nigdy nie miala wypadku. ALe silnik jest w :ok:

Mysle ze lepiej poczekac i poszukac 320d a nie 318d. KOlega mial wczesiej 318d to troche slabo to chodzilo, troche bardzo. A palilo tyle samo.

Tez musisz sie przygotowac ze po zakupie bd musial wlozyc kase w samochod, chyba ze trafisz na uczciwa osobe.

PostNapisane: 6 lutego 2013, 19:06 
Pierwsze kroki

Właśnie biorę to pod uwagę, że na wejściu trzeba olej filtry, odma itd... A zawsze coś tam trzeba naprawić bo ideałów nie ma. Już nie wspominając o kosztach rejestracji i tak dalej... Więc więcej wydłubać nie mogę. Szkoda że malowana, ale to akurat w moim mniemaniu nie dyskwalifikuje auta, raczej to jak duża część była malowana i czy to po prostu jakieś odpryski były malowane, czy pół auta było "szurnięte" i szpachlowane... Wole jednak mniejszy wypas w wyposażeniu a lepszy lakier niż odwrotnie. ; ) Chyba jednak poczekam te kilka miesięcy, może coś się dozbiera... Sam już nie wiem, z drugiej strony jak pomyśle że trzeba rano wstawać i butować na autobus potem przesiadka i tak dalej to jednak wydaje się a kupić cokolwiek aby jeździło...

PostNapisane: 6 lutego 2013, 19:40 
Częsty bywalec

Pamietaj ze kupujac samochod ktory ma 150 mikronow nie musi byc bezwypadkowym. Szpachle sie naklada jezeli element jest malo zniszczony i bardziej oplaca sie zaszpachlowac niz wymieniac na nowy. Bo np po co szpachlowac, skoro mozna kupic za 300zl maske i pomalowac?

Moj znajomy mial e46 ktora byla spawana z przodu, i miala cala po 100 mikronow na mierniku :P

Drzwi sa po 200zl sztuka na allegro, wiec pamitaj, ze mozesz kupic bezwypadkowego a po pol roku dopiero zobaczyc ze to dziad

Z drugiej strony tez patrz na stan nie przebieg...

PostNapisane: 6 lutego 2013, 20:22 
Pierwsze kroki

Dzięki za cenne uwagi, przebiegiem się nie sugeruje, bo niektóre są po prostu śmieszne. Mam nadzieje że może ktoś jednak jeszcze napisze że może akurat coś takiego sprzedaje/widział zadbaną na sprzedaż czy coś... Lekkie poprawki oczywiście mogą być, mówię o tych gdzie malowane jest 3/4 auta.

PostNapisane: 6 lutego 2013, 20:30 
Częsty bywalec

Wez uwage tez na to ze wiekszosc aut jest malowane w calosci, a nie 3/4 samochodu. Maluje sie caly, zeby nie bylo roznicy lakieru. A czesto sie maluje bo sa odrpyski, ryski, optarcia itp.

PostNapisane: 6 lutego 2013, 20:37 
Pierwsze kroki

Wiem, wiem ale nawet nie chodzi tylko o to... Jak lakier jest w miarę, to coś innego nie. Tak jak jedna, ładna niby lekko malowana ale nie jest źle, to okazało się że zanim się rozgrzeje nie wchodziła 3 albo 3 i 4, sam już nie wiem. A gość zamiast uczciwie powiedzieć to próbował to zataić i coś tam ,,ja pierwszy pojadę, a wy wracając" i jedynka but, dwójka but, i na 5 bieg. Od razu wiadome że coś kręci, i tak jak mówiłem okazało się że 3 bieg nie chce wchodzić na początku, do tego szyba pęknięta to też ani w aukcji ani podczas oględzin nie pokazał i wciskał że jak kupywał (z niemiec ściągał) to nawet nie widział bla bla bla...

PostNapisane: 6 lutego 2013, 20:46 

Heh ciężko jest znaleźć fajną sztukę jeszcze nie daleko miejsca zamieszkania... trzeba jeździć i oglądać ja szukając swojej sparzyłem się na takich wyjazdach aż 16 razy w ciągu 3,5 miesiąca ale za 17 nastym razem trafiłem :P

Wrzucaj jakieś interesujące Cię sztuki na allegro może akurat będzie jakiś forumowicz z okolic który mógłby Ci obadać dane autko.

Myślę że w cenie 22 tysie jesteś w stanie znaleźć godnego sedana polifcie. Coś do zrobienia będzie zawsze to już oczywista sprawa :)

PostNapisane: 6 lutego 2013, 20:52 
Częsty bywalec

Ale moim zdaniem kkupowanie auta za 22tys majac w kieszeni 22 mija sie z celem, bo wyjda wydatki i kolega sie zalamie

PostNapisane: 6 lutego 2013, 20:58 

Ja rozumiem to iż 22 tysiączki są na samo autko a jakiś pakiet startowy jest osobno bo jeśli nie to mija się z celem :]
bo jak to świeży kierowca to i samo OC może być już pokaźną sumką :]

PostNapisane: 6 lutego 2013, 21:23 
Pierwsze kroki

Oczywiście mam te 22 + pakiet startowy odliczoną sumkę na opłaty OC, przegląd i ten pakiecik mam...
Co już widziałem?
http://otomoto.pl/bmw-320-2-0-diesel-C27042770.html
http://moto.allegro.pl/piekne-bmw-e46-x ... 84271.html
http://moto.allegro.pl/bmw320d150km-pie ... 54775.html
Nie wiem czy to wypada odradzać zakupu, więc nie będę się nad każdą z nich rozpisywał w każdym bądź razie z pewnością nie są warte zainteresowania, a już zwłaszcza, druga (skrzynia) i trzecia (lakier, ogólny stan). Niestety nie wszystkie które widziałem są na allegro, niektóre były z komisów i nie są wystawione.
Oglądał może ktoś tą http://otomoto.pl/bmw-320-serwis-diesel-C25464457.html ? Szkoda mi jechać 70km żeby znowu wrócić zawiedzionym...

EDIT: Odnośnie ubezpieczenia, głupi nie jestem auto wezmę na tatusia lub mamuś, dobrze wiem jak wyglądają ceny dla młodych kierowców ; P a zniżki jakieś tam na razie mi się zbierają (taki tam śmieszny motorowerek) ; )
http://otomoto.pl/bmw-320-150km-chrom-c ... 42936.html to jest jeszcze piękne, ale daleko ode mnie, jeśli ktoś ją widział to miło by było żeby się podzielił wrażeniami, ze zdjęć i opisu bomba, ale cena aż zbyt piękna jak na sporty itd...

PostNapisane: 6 lutego 2013, 21:45 
Częsty bywalec

W Radomiu sa same igly :D Ze zdjec ciezko cos wywnioskowac. Szkoda Tobie jechac 70km? :O Ja bym sie rekreacyjnie przejechal

PostNapisane: 6 lutego 2013, 21:49 
Pierwsze kroki

Poprzednio jechałem 90km i miałem obejrzałem 5 sztuk, tylko jedna 318 była w miare. Może racja te 70km, to akurat przesadzam można będzie się śmignąć ; )

PostNapisane: 10 lutego 2013, 19:20 
Pierwsze kroki

http://moto.allegro.pl/bmw-320d-sedan-1 ... 71566.html
Oglądał ją ktoś? Drugi koniec polski, stoi już dość długo, więc raczej coś w niej jest, no i cena też aż za niska jak na taką igiełke.. Może ktoś oglądał, albo może podjechać i zerknąć? :( smutno bez autka...

PostNapisane: 10 lutego 2013, 19:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 535d++
Kod silnika: N57S
17tys za 320D z Francji to brzmi podejrzanie... Z Francji często bierze się auta z ubezpieczalni.. tak więc uwarzaj :ok:

Biznes jest taki że kupujesz za 1000Euro, 1500Euro wkładasz i sprzedajesz z zyskiem 5000zł. Handlarze wiedzą że cena jest najważniejsza :) A czy taki czy inny egzemplarz to nieważne :) Robi się dobrą cenę i tyle :) Wystarczy porozmawiac z lakiernikami/blacharzami którzy mają stałych klientów :)

PostNapisane: 11 lutego 2013, 12:23 

Tu masz autko które wystawił jen forumowicz viewtopic.php?f=15&t=126110 no chyba że nie może być kombiak :P

wygląda zachęcająco ale pewnie i przekroczy Twój budżet ale rok 2004 :P

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1