Wymienialem u siebie uszczelke pod pokrywa zaworow .BMW E46 320Ci M52B20
Zaczynamy od wyjecia filtra przeciwpylkowego a nastepnie odkrecamy sruby ktore sa przykrecone do sciany grodziowej silnika na torks i przed wyjeciem odpinamy przewody ktore sa na wcisk 2sztuki i wyjmujemy komore do ktorej wklada sie filtr pylkowy.
Nastepnie srubokretem plaskim podwazamy i wyjmujemy zaslepki maskownicy silnika i odkrecamy kluczem nasadowym nr 10 sruby mocujace maskownice.
nastepny krok to odpiecie wtyczek od cewek ,srubokret plaski i lekko podwazamy i wysuwamy wtyczki a pozniej podwazamy lekko listwe z tymi wtyczkami plaskim srubokretem i odpinajac ja odkladamy na bok,odkrecamy wszystkie sruby mocujace cewki kluczem nasadowym nr 10 i mase kluczem nasadowym nr 8 .Wyjmujemy i ukladamy na boku cewki tak zeby pozniej nie pomylic kolejnosci kazda cewka ma wrocic na swoje miejsce. krok nastepny to odkrecenie srub mocujacych pokrywe zaworow i odpinamy odme.Po odkreceniu srub podwazamy srubokretem pokrywe zaworow,najlepiej od przodu samochodu na krawedziach w dwoch miejscach podwazac,u mnie puscila bez wiekszych problemow .Po zdjeciu pokrywy wyjmujemy z rowkow resztki uszczelek i mozemy ja przemyc benzyna ekstrakcyjna ktora szybko odparuje ,rant przy silniku mozemy oczyscic drobnym papierem sciernym i przemyc benzyna ekstrakcyjna,przy czyszczeniu polecam przykryc wnetrze silnika czysta szmatka i przed zlozeniem upewnic sie ze nic tam nie wpadlo.
uszczelke wkladamy w pokrywe zaworow a dokladnie w rowki ktore sie tam znajduja,i w gniazda w ktore pozniej wkladamy cewki ,ja uzylem uszczelki victor reinz wymienilem tez wszystkie uszczelki pod srubami mocujacymi pokrywe zaworow, delikatnie nakladamy pokrywe wraz z uszczelkami i przed przykreceniem sprawdzamy czy uszczelka dobrze sie ulozyla dookola i bardzo wazne sprawdzamy palcem przez otwor w ktorym pozniej wkladamy cewki czy tam uszczelka takze dobrze sie ulozyla,sprawdzamy wszystkie otwory. nastepnie przykrecamy sruby mocujace pokrywe palcami lekko a pozniej stopniowo dokrecamy wszystkie sruby kluczem nr 10 a na koncu dokrecamy je na maksa mozna po przekatnej ,nie ma mozliwosci ukrecenia sruby poniewaz jest wyczuwalny moment w ktorym juz dalej nie dokrecimy sruby.nastepnie wkladamy wszystkie cewki na swoje miejsce i dokrecamy,nie zapominajcie dokrecic masy.mocujemy listwe i wsuwamy wtyczki w cewki i je zabezpieczamy,zakladamy maskownice dokrecamy sruby i montujemy komore w ktrej nastepnie mocujemy filtr pylkowy. zamykamy maske i cieszymy sie z naszych polskich autostrad.
Link z ktorego ja korzystalem podaje ponizej,nic skomplikowanego ,czas to ok 1,5 2godz
http://www.youtube.com/watch?v=Ww8qc3Y4BxA