Kyokushin napisał(a):
Bardzo mnie mierzi nagonka PO na pis i nastawianie ludzi 'przeciw' skoro tak naprawdę nowy rząd trwa zbyt krótko jakoby zmiany mogły być wprowadzone i zauważone.
Czego oczekujecie? Że nagle się drogi załatają albo zarobki wzrosną x2?
A co ten rząd zrobił dotychczas i rządzący PiS ? Nie wprowadził w życie żadnej znaczącej ustawy gospodarczej ,jedyne co robią to starają sie odwrócic uwage opini publicznej zajmując się lustracją i powoływaniem kolejnych niepotrzebnych nikomu komisji.
Kyokushin napisał(a):
Nie mamy czegoś takeigo jak 'przemysł'. Nic nie produkujemy, nic nie sprzedajemy. Jak to się nie zmieni, to nic się nie zmieni.
Nie zgadzam się z tym absolutnie ,to jest jakieś generalizowanie i przedstawianie sytuacji gospodarczej polski w samych czarnych barwach.Produkujemy coraz wiecej i coraz wiecej eksportujemy i to nie za sprawą braci Kaczyńskich
Kyokushin napisał(a):
Niestety teraz mamy Leppera i Giertycha.. choć myśle że to i tak mniejsze zło, trochę śmiechu z nimi jest. Żeby mieć większość Kaczory musiały kogoś wziąć a że nie było z kogo wybierać wzięli co wzięli...
wręcz przeciwnie PiS godząc się na koalicje z tego typu partiami podjął najgorszą decyzje z możliwych ,już mi nie tylko chodzi o to ze wszedł w koalicje z przestępcom i skazanym A.Lepperem robiąc go na dodatek marszałkiem i wicepremierem ,ale chodzi mi też o drugiego koalicjanta LPR ,która jak wiadomo ma poglady skrajnie nacjonalistyczne (powiedziałbym nawet ze neofaszystowskie )i tego typu partie nie powinny byc brane do współrządzenia mimo iz niestety zostały wybrane do parlamentu .

Kyokushin napisał(a):
Tak, ale poprzednie rządy wprowadzały reguły polegające na sprzedaży wszystkiego, łacznie ze strategicznymi rzeczami takimi jak energia.
Nie chodzi o lekki przemysł ale w ogóle o jakikolwiek przemysł, pomijam już myś techniczną. Ogólnie o produkcję czegokolwiek. Narazie produkujemy jedynie głupotę i niszczymy swoją gospodarkę.
Jak widać nie była to dobra droga (dla nich napewno było ok).
A ja uważam że inwestycje zagraniczne są widoczne i dają wiele dobrego Polsce i dobrze by było żeby ich było jak najwiecej .Przykładem jest miedzy innymi branża motoryzacyjna General Motors i ich inwestycje w Gliwicach.Coraz lepiej dzieje się też w branży informatycznej i elektronicznej ,powstaje wiele nowych inwestycji w tych dziedzinach.Jestem za tym ze powinniśmy robic wszystko zeby tego typu firmy chciał u nas inwestować.A znając Kaczyńskich to nie można na to liczyć.