BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 13:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 781 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 40  Następna strona

Na jakÂą partiĂŞ oddasz swĂłj gÂłos?
Ankieta wygasła 4 września 2007, 23:09
Krajowa Partia Emerytów i Rencistów (KPEiR) 2%  2%  [ 2 ]
Liga i Samoobrona (LiS) 2%  2%  [ 3 ]
Partia Kobiet (PK) 1%  1%  [ 1 ]
Platforma Obywatelska (PO) 40%  40%  [ 53 ]
Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL) 2%  2%  [ 3 ]
Prawo i Sprawiedliwość (PiS) 23%  23%  [ 31 ]
Prawica Rzeczypospolitej (PR) 0%  0%  [ 0 ]
Lewica i Demokraci (LiD) 11%  11%  [ 15 ]
Inna 2%  2%  [ 3 ]
P******* nie idę 16%  16%  [ 21 ]
Liczba głosów : 132
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 21:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
Bagor napisał(a):
Gdzie napisałem, że Kaczyński ma rację?

Napisałeś, że Prezes TK nie ma racji, wiec dla mnie tym samym przyznałeś racje Kaczyńskiemu.

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 21:14 
Zacna persona forum

PiS to najlepsza partia z tych wszystkich burakow...
PiS na pewno wygra wybory z czego sie mzoemy tylko cieszyc a to co mowia media i gestapowcy z PO to zenada i porazka...
Ja osobiscie powiem jedno mi juz nie zalezy na tym by wygral PiS ale na tym by jedna partia miala wiekszosc bo jesli znowu tak nie bedzie to nastanie powtorka bo 2 partie napewno sie nie dogadaja...

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991
http://www.e12e28.pl

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 22:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
Bagor, akurat polemizowałbym czy wyjazd Fotygi to dobra sprawa dla Polski, myślę, że w interesie Polski jest by ta baba nigdzie publicznie się nie pokazywała, a już broń Boże nie wypowiadała.

Bartpa, jestem przedsiębiorcą prywatnym i zawsze takim jak ja było najlepiej za liberałów (UW czy PO), trochę gorzej za lewicy, a zawsze najgorzej za pseudokatolickiej prawicy

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 22:31 
EniGmatiC napisał(a):
Profesorem zwyczajnym??? Nie
profesorem uczelnianym ??
Chyba nie jest, na jakiej uczelni wykłada i został mianowany przez rektora na profesora uczelni??
Może inaczej, bo chyba nie wiem, więc mnie oswieć. Ma chociaż dr hab.???
Dr. ?? Jaka prace napisał i z czego się doktoryzował, bo to chyba tajemnica???

A Stępień gdzie wykłada? Jakim jest profesorem? Z czego robił doktorat? To chyba nie tejemnica.
Odnośnie wykształcenia Jarosława Kaczyńskiego (skopiowane z wikipedii):
Studiował na Uniwersytecie Warszawskim, gdzie w 1971 na Wydziale Prawa i Administracji uzyskał stopień magistra, a następnie 8 grudnia 1976 r. również na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego obronił pracę doktorską Rola ciał kolegialnych w kierowaniu szkołą wyższą. W latach 1971-1976 był zatrudniony jako pracownik naukowy w Instytucie Polityki Naukowej i Szkolnictwa Wyższego. W latach 1976-1981 pracował jako adiunkt na Uniwersytecie Warszawskim w filii w Białymstoku.
Wystarczy Ci?
Wiele osób śmieje się tutaj z Kaczyńskiego, ale niech mi ktoś wskaże, choć jedną osobę na tym forum z takim wykształceniem i o takich osiągnięciach.
Żartujecie sobie ze wzrostu obecnego Prezydenta, a Kwaśniewski i Wałęsa są tego samego wzrostu!

EniGmatiC napisał(a):
Bagor napisał(a):
Kto miał jechać?

Premier - był on wtedy oficjalnym ministrem - nie Fotyga.

Chyba sam nie wierzysz w to, co piszesz. Fotyga pojechała do Portugalii, a Polaczek do Chin. W jaki sposób premier miał się rozdzielić? Abstrahując od tego, premier nie zna się na wszystkim, jeśli miałby tam jechać, to chyba tylko po to, aby robić za figurkę. Twoja teoria nie ma kompletnie sensu, to jest nierealne, aby pełnić jednocześnie 19 stanowisk. Nawet jeśliby pojechał, to z czasem i tak musiałby powołać nowych ministrów. Co za różnica teraz czy za parę dni?

EniGmatiC napisał(a):
Cel uswieca srodki - ponad PRAWO - NIGDY SIĘ NA TO NIE ZGODZĘ !!!!!!!
W ten sposób wracamy do PRLu :wstyd: :wstyd:

Porównanie do PRLu jest zupełnie nie na miejscu. Oni dla siebie tego nie robią, jak to było za komuny. Równie dobrze Kaczyński mógł nikogo nie mianować na ministrów i nikt by do Portugalii nie pojechał. Zaoszczędziłby sobie kłopotów, ale nie o to tu chodzi. Gdyby panował teraz totalitaryzm, to dawno Tusk by siedział, a TVN zostałby zamknięty.

EniGmatiC napisał(a):
Napisałeś, że Prezes TK nie ma racji, wiec dla mnie tym samym przyznałeś racje Kaczyńskiemu.

Znowu mi coś imputujesz. Czytanie ze zrozumieniem nie boli. Nigdzie nie napisałem, że Stępień nie ma racji. Wyraźnie zaznaczyłem: "Kaczyński jest profesorem prawa, więc jest dla mnie takim samym autorytetem jak Stępień." Sens jest prosty - nikomu nie przyznałem racji.

pawelkrak napisał(a):
jest profesorem i doktorem od tego : jak ukraść KSIĘŻYC :rotfl:

Pochwal się co Ty skończyłeś... Wielu jest prześmiewców, ale niewielu z nich ma podstawy do wyśmiewania innych.

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 22:32 
Kucharz napisał(a):
Bagor, akurat polemizowałbym czy wyjazd Fotygi to dobra sprawa dla Polski, myślę, że w interesie Polski jest by ta baba nigdzie publicznie się nie pokazywała, a już broń Boże nie wypowiadała.

Możesz podać jakieś konkretne powody, dlaczego tak sądzisz?

Kucharz napisał(a):
Bartpa, jestem przedsiębiorcą prywatnym i zawsze takim jak ja było najlepiej za liberałów (UW czy PO), trochę gorzej za lewicy, a zawsze najgorzej za pseudokatolickiej prawicy

Napisz po prostu, że jesteś egoistą i głosujesz na tego, kto Ci "zrobi dobrze".

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 22:47 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Bagor, co do KRUSu - gdyby PiS z takim projektem wystąpił, PO pewnie by ich poparła, w końcu też to postulowali. PiSowi po prostu zabrakło jaj i tyle. Dla swojego dobra (utrzymanie się przy władzy) poświęcili ten projekt i tyle. Wiadomo, że Samogwałt by oponował i skończyło by się tak, jak teraz, tyle że wcześniej. To po 1.
Po 2. Kaczyński nie jest żadnym profesorem prawa, ale ledwie doktorem. Poszukaj sobie w sieci informacji, jaki był temat jego pracy doktorskiej :rotfl: Wiesz, możesz pomyśleć, że doktor to prawie profesor. Tylko że "prawie" robi w tym przypadku wielką różnicę, zapewniam Cię ;) Co do pana Stępnia - jest on pierwszym prezesem TK, który nie posiada tytułu naukowego. Ale zaraz... Kto go powołał na to stanowisko? Pan Prezyydeeent!! :D Widzisz, coś może jednak jest na rzeczy, skoro "ich" człowiek kwestionuje ich decyzje ;)
Po 3 - napisałeś w podpisie "oszukali", więc siłą rzeczy odniosłem to do obietnic przedwyborczych tych osób. No i? W czym nie dotrzymali obietnic? Ja już nie będę wspominał o 3 mln mieszkań, bo się nie kopie leżącego. Zresztą, ktoś już tu ładnie wymienił puste obietnice J. Kaczyńskiego.
Po 4 - głosuję na UPR i ich program, nie na Giertycha. I będę miał czyste sumienie. Nie będę odpowiedzialny za taki burdel, jaki mamy w kraju obecnie.

Prawda jest taka, że ktokolwiek by w tym kraju sprawował władzę, i tak będzie syf. My po prostu chyba nie potrafimy sobą rządzić i tyle. Afera goni aferę, każdy, bez względu na opcję, chce się tylko dopaść do koryta. Z politykami (co prawda szczebla lokalnego) mam do czynienia praktycznie na co dzień i mogę Wam powiedzieć, że to są układy, układziki itp.

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 23:21 
Forumowicz

Dwa filmy z piątkowych obrad sejmu...

http://pl.youtube.com/watch?v=l3NU4jp7Pug

http://pl.youtube.com/watch?v=TQWsQVUhY ... ed&search=

Wicepremier Giertych "zjadł, przeżuł i wypluł" posła Kurskiego....

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=155862#155862

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 23:33 
Zacna persona forum

Bagor napisał(a):
Studiował na Uniwersytecie Warszawskim, gdzie w 1971 na Wydziale Prawa i Administracji uzyskał stopień magistra, a następnie 8 grudnia 1976 r. również na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego obronił pracę doktorską Rola ciał kolegialnych w kierowaniu szkołą wyższą. W latach 1971-1976 był zatrudniony jako pracownik naukowy w Instytucie Polityki Naukowej i Szkolnictwa Wyższego. W latach 1976-1981 pracował jako adiunkt na Uniwersytecie Warszawskim w filii w Białymstoku.

Gdzie tutaj ta profesura??? To zaledwie dr .
Nie porównuj go do sedziego i to Prezesa TK. To żałosne.

Bagor napisał(a):
Chyba sam nie wierzysz w to, co piszesz. Fotyga pojechała do Portugalii, a Polaczek do Chin. W jaki sposób premier miał się rozdzielić? Abstrahując od tego, premier nie zna się na wszystkim, jeśli miałby tam jechać, to chyba tylko po to, aby robić za figurkę. Twoja teoria nie ma kompletnie sensu, to jest nierealne, aby pełnić jednocześnie 19 stanowisk. Nawet jeśliby pojechał, to z czasem i tak musiałby powołać nowych ministrów. Co za różnica teraz czy za parę dni?

To juz nie mo problem, tylko Kaczyńskiego, że wykonuje takie paniczne posunięcia niezgodne z prawem. Nie trzeba było odwoływć ministrów. To nie moja teoria, to prawo - odwołał ministrów wiec objał ich funkcje - a to ze nie był w stanie wykonywac ich obowiazków świdczy o jego durnych posunieciach.

Bagor napisał(a):
Oni dla siebie tego nie robią, jak to było za komuny. Równie dobrze Kaczyński mógł nikogo nie mianować na ministrów i nikt by do Portugalii nie pojechał.

Nie ma zanczenia z jakich pobudek łamie sie prawo. Dla siebie , czy dla kogoś.
Twoje rozumowanie powala mnie na kolana, jest delikatnie mówiac bez sensu:

Napadasz na bank, ale przecież zrobiłeś to dla rodziny, sam nie masz z tego korzyści wiec jest to usprawiedliwione??? Zastanów sie co wypisujesz.

Kaczyński narobił bałganu i nie ma usprawiedliwienia, to jego problem, ale musi operowac w pewnych ramach - prawnych. Równie dobrze mogł zrobic jak piszesz. Nie przemyslał do konca swoich decyzji i teraz płaci za to cene.

Bagor napisał(a):
Znowu mi coś imputujesz. Czytanie ze zrozumieniem nie boli. Nigdzie nie napisałem, że Stępień nie ma racji. Wyraźnie zaznaczyłem: "Kaczyński jest profesorem prawa, więc jest dla mnie takim samym autorytetem jak Stępień." Sens jest prosty - nikomu nie przyznałem racji.

Podważasz autorytet Prezesa TK. Asekurujesz sie od odpowiedzialności. To raz.
Dwa Kaczyński nie jest zadnym profesorem i nigdy nie bedzie.
Nie jest takim samym autorytetem w tej dziedzinie jak Prezes TK.

Skoro czytanie ze zrozumieniem nie boli, to nie bój sie czytać ze zrozumieniem.
Przestań slepo bronic kaczyńskiego, bo zaczynasz przypominac tego Loganowca co udowadnia wyzszość Logan nad BMW.
Wkońcu wysuń jakies sensowne argumenty, bo jedyne co robisz to owijasz w bawełne i lekko odchodzisz od tych watków, których nie jestes w stanie sensownie argumentować.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2007, 00:08 
maaaad napisał(a):
Bagor, co do KRUSu - gdyby PiS z takim projektem wystąpił, PO pewnie by ich poparła, w końcu też to postulowali. PiSowi po prostu zabrakło jaj i tyle. Dla swojego dobra (utrzymanie się przy władzy) poświęcili ten projekt i tyle. Wiadomo, że Samogwałt by oponował i skończyło by się tak, jak teraz, tyle że wcześniej. To po 1.

Dlaczego więc PO nie złożyło tego wniosku? Czym wtedy było zajęte? Zabrakło im jaj? PiS, jak wspomniałeś, miał hamulec w postaci Leppera.

maaaad napisał(a):
Kaczyński nie jest żadnym profesorem prawa, ale ledwie doktorem. Poszukaj sobie w sieci informacji, jaki był temat jego pracy doktorskiej :rotfl:
Ledwie? Ja wiem, że w Polsce jak ktoś jest w czymś lepszy, ma lepszy samochód, większy dom itp. to trzeba jego sukcesy jakoś umniejszyć. Możesz podać Twój temat pracy doktorskiej? ;)

maaaad napisał(a):
Co do pana Stępnia - jest on pierwszym prezesem TK, który nie posiada tytułu naukowego. Ale zaraz... Kto go powołał na to stanowisko? Pan Prezyydeeent!! :D Widzisz, coś może jednak jest na rzeczy, skoro "ich" człowiek kwestionuje ich decyzje ;)

A może świadczy to o tym, że Kaczyńscy nie obstawiają się wszędzie swoimi ludźmi, jak to miało miejsce w przypadku SLD? ;)

maaaad napisał(a):
głosuję na UPR i ich program, nie na Giertycha.

Jednak koalicja LPR i Samoobrony (LiS) nie wystartuje razem w wyborach. LPR wystartuje razem z Prawicą Rzeczypospolitej oraz UPR, pod jakże swojsko brzmiącą nazwą LPR (Liga Prawicy Rzeczypospolitej). Chcąc nie chcąc zagłosujesz na Giertycha :(

maaaad napisał(a):
Prawda jest taka, że ktokolwiek by w tym kraju sprawował władzę, i tak będzie syf. My po prostu chyba nie potrafimy sobą rządzić i tyle. Afera goni aferę, każdy, bez względu na opcję, chce się tylko dopaść do koryta. Z politykami (co prawda szczebla lokalnego) mam do czynienia praktycznie na co dzień i mogę Wam powiedzieć, że to są układy, układziki itp.

Masz zupełną rację, ale zawsze może być mniejszy lub większy syf ;)

EniGmatiC, nie będę komentował Twoich słów, bo widać, że poniosły Cię emocje i brak Ci sensownych argumentów, a dowodem jest to, że powołujesz się na Dacię Logan. Piszesz o jakiś napadach na bank. To jest żałosne. Dalsza wymiana zdań byłaby tylko mową, mową, mową. I przestań ślepo atakować Kaczyńskich, bo przypominasz mi retorykę Giertycha.

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2007, 08:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
....zauważcie, że w większości postów jest napisane "Kaczyńscy"........nie w liczbie pojedynczej.....tak mocno się obaj w Waszych głowach zakorzenili, że jeden bez drugiego też oddychać nie umie.........a przecież mamy jednego rządzącego....Prezydenta.....a nie dwóch takich....

EDIT: Bagor...jaką ocenę miałeś z języka polskiego?;-) Ot taka osobliwa ciekawość kobiety...

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2007, 09:53 
haha, ja bez bicia się przyznaję, że miałem 3, co z resztą czasami widać po składni moich postów. Dodatkowo dobrze, że nie muszę na forum pisać ręcznie, gdyż nikt by mnie nie rozczytał, taką mam dysgrafię (dysortografię też, ale w znacznie mniejszym stopniu)- stwierdzoną przez psychologa i pedagoga, a nie załatwioną przez rodziców :P

EniGmatiC napisał(a):
Przestań slepo bronic kaczyńskiego, bo zaczynasz przypominac tego Loganowca co udowadnia wyzszość Logan nad BMW.

To ciężka sprawa i poważny plus na stronę PiS :cwaniak:

Cytuj:
EniGmatiC, nie będę komentował Twoich słów, bo widać, że poniosły Cię emocje i brak Ci sensownych argumentów, a dowodem jest to, że powołujesz się na Dacię Logan.

Cóż, nie da się podważyć autorytetu Logana :cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2007, 10:44 
Przyjaciel forum

Czarny, ja tylko tak bo jakieś wnioski mi się nasunęły.....

Generalnie, panowie...jestem pod wielkim wrażeniem eposów jakie tutaj wklejacie:-)

Serio serio...wypracowania na 6+...:-) :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2007, 10:54 
Zacna persona forum

Bagor po prostu już nie wiem jak do Ciebie dotrzeć i dlatego daje takie przejaskrawione przykłady. Przykład z bankiem w dziecinny wrecz sposób obala tok rozumowania Kaczyńskich i Twoj - zrobilismy to dla dobra innych, więc jestesmy usprawiedliwieni.
Wszystkie sensowne argumenty sprowadzasz do banału i nie odpisujesz na nie, tylko wyprowadzasz nowe teorie.
Twój problem polega na tym, że nie umiesz sie przyznać do błądu i brniesz dalej w swoim zaślepieniu. To Ty nie odpisujesz na postawione argumenty. Jedyne co robisz to wysmiewasz i sprowadzasz do banłu to co zostało napisane przez innych.
Nie na tym polega rzeczowa dyskusja.

Zupełnie jak Kaczyńscy. Widzę, że masz te same poglady co Kaczyńscy i postepujesz w podobny sposób. Zasady zobowiazują. Zadnymi argumentami nie da sie Ciebie przekonać, wiec tak, jak napisałeś, dalsza dyskusja nie ma sensu.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2007, 11:06 
Przyjaciel forum

EniGmatic....a nie sądzisz że tu nie chodzi o przekonanie do swoich poglądów ale o pokazanie swoich racji....chyba na tym polega ta dyskusja....:-)

Ale mogę się mylić...w końcu jestem jedyną kobietą w tej dyskusji... :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2007, 11:11 
Zacna persona forum

agrafga,
w wyborach chodzi o przekonanie do swoich pogladów i racji, ale w sensowny i racjonalny sposób.
Problem polega na tym, że niektórzy udowadniaja, że Ziemia jest płaska i osadzona na 4 krokodylach. Najgorsze jest to, że sa ludzie, którzy im wierzą.
Załamka.

Ja juz gdzies napisłem (watek o ABW), że w Polsce nie ma n kogo głosować tak na prawdę. Od kilkunastu lat rządzą nami Ci sami ludzie (z nielicznymi wyjatkmi) - zmieniaja oni ugrupowania (przechodza z prtii do partii) i zmieniaj nazwy. to jest największ bolaczka. Jak ktoś sie nie sprawdził, to nich usunie sie ze sceny politycznej, ktos inny być może sprawdzi sie duzo lepiej. Nie przekonamy sie jednak o tym bo wybiermy z tej samej urny i sposród tych samych ludzi.
Jak to się nie zmieni to w polityce zmieni sie niewiele.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2007, 11:21 
Cytuj:
Jak to się nie zmieni to w polityce zmieni sie nie wiele.

Amen

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2007, 11:24 
Przyjaciel forum

EniGmatiC napisał(a):
agrafga,
w wyborach chodzi o przekonanie do swoich pogladów i racji, ale w sensowny i racjonalny sposób.
Problem polega na tym, że niektórzy udowadniaja, że Ziemia jest płaska i osadzona na 4 krokodylach. Najgorsze jest to, że sa ludzie, którzy im wierzą.
Załamka.

Ja juz gdzies napisłem (watek o ABW), że w Polsce nie ma n kogo głosować tak na prawdę. Od kilkunastu lat rządzą nami Ci sami ludzie (z nielicznymi wyjatkmi) - zmieniaja oni ugrupowania (przechodza z prtii do partii) i zmieniaj nazwy. to jest największ bolaczka. Jak ktoś sie nie sprawdził, to nich usunie sie ze sceny politycznej, ktos inny być może sprawdzi sie duzo lepiej. Nie przekonamy sie jednak o tym bo wybiermy z tej samej urny i sposród tych samych ludzi.
Jak to się nie zmieni to w polityce zmieni sie niewiele.

Ja się z Tobą w 100% tutaj zgadzam.......ale nie przekonasz osła żeby wziął udział w Wielkiej Pardubickiej.

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2007, 17:04 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Bagor napisał(a):
Ledwie? Ja wiem, że w Polsce jak ktoś jest w czymś lepszy, ma lepszy samochód, większy dom itp. to trzeba jego sukcesy jakoś umniejszyć. Możesz podać Twój temat pracy doktorskiej? ;)

Mogę podać tytuł pracy mgr.: "Międzynarodowa umowa sprzedaży rzeczy ruchomych". Właśnie kończę aplikację sądową. Nie chcę umniejszać żadnych sukcesów J.K., ale widzisz, tu wychodzi kolejna nasza cecha narodowa - każdy się na wszystkim zna najlepiej; J.K., chociaż ostatnio widział podręcznik od prawa konstytucyjnego pewnie na studiach, w sposób ostentacyjny i chamski zarzuca nieznajomość prawa komuś, kto od lat siedzi w przepisach, i to od tej praktycznej strony.

J.K. oceniam z punktu tego, co mówi i robi, a nie tego, czy jest fajny czy nie. On po prostu w moich oczach jest NIEWIARYGODNY. Gwoli ścisłości, nie wierzę żadnemu politykowi, ale wybieram zło konieczne. PiS praktycznie niczego w naszym kraju przez ten okres nie zrobił. Zamiast rządu fachowców mieliśmy rząd nieudaczników. To, że kraj się rozwija, NIE JEST W ŻADNYM WYPADKU zasługą PiS. Trafili akurat na dobry cykl koniunkturalny oraz na okoliczność, że Polska znalazła się w UE (niezbyt przez PiS zresztą lubianej) i popłynął do niej strumień unijnych pieniędzy (lubianych przez PiS bardzo, ale to bardzo). PiS się nie sprawdził, niczego nie dokonał, nie uprościł systemu podatkowego, nie zlikwidował KRUS, nie ułatwił życia przedsiebiorcom. Po co więc mam głosować na nieudaczników? Ani lustracji nie potrafili porządnie przeprowadzić, ani gospodarką dobrze zająć.

PiS sam sobie wybrał hamulec w postaci Leppera. Nikt na siłę tzw. "umowy kolicyjnej" nie podpisywał.

Prezesa TK powołał prezydent (który wiadomo, jaką opcję preferuje... nie, nie chodzi mi o seksualną ;) ), chociaż miał do wyboru innych kandydatów. I to z tytułami naukowymi. Ale mimo, że pan Stępień pochodził z namaszczenia PiSu, to i on nie mógł znieść tego, co J.K. serwował Polsce (patrz ustawa lustracyjna projektu PiS, której większość przepisów została uznana za niekonstytucyjne). Pomyśl, co to musiał być za bubel, skoro "ich" człowiek nie chciał, aby przepisy te się ostały.

A propos przekrętów, które zarzucasz ich poprzednikom - przekręty robili wszyscy i będą robić. Nawet PiS (choćby peron we Włoszczowej). Moralnie, prawnie i etycznie wątpliwych posunięć PiS było tyle, że nawet nie chce mi się tu już wszystkich wymieniać, bo ich po prostu nie pamiętam.

Więcej już się wypowiadać w tym temacie nie będę. PiS jest dla mnie absolutnie NIEWIARYGODNY, niegodzien zaufania. Może i mieli dobre intencje (serio, rozważałem w poprzednich wyborach możliwość zagłosowania na nich) ale przez ostatnie lata po prostu mnie rozczarowali.
Mimo wszystko pozdrawiam i życzę miłej dyskusji ;)

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2007, 20:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
Bagor pisanie, że Kaczyńscy nie obstawiali się swoimi ludźmi to chyba nazbyt naiwne stwierdzenie, chyba byli od 1989 roku w tym najlepsi, nikt bez namaszczenia bliźniaków nie mógł nawet papieru do drukarki włożyć :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2007, 20:59 
Forumowicz

Ja oczywiście nie wybieram się do głosowania, bo i jaki to ma sens...
A swoją drogą to w tamtym tygodnu J.Kaczyński był w Jaśle i widziałem że chłopcy z BOR-u nieźle grzeją tymi BM-kami. :D

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 781 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 40  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1