BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 13:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] dławi sie!!!
PostNapisane: 10 września 2007, 16:49 
Forumowicz

co moze byc powodem dławienia sie na benzynie do temp 90 stopni a jak przełacza mi na gaz przy 40 stopnich to na gazie jest ok(sekwencja) mysle ze lewego powietrza nie łapie!! wczesniej jak miałem przerwe w jezdzeniu na gazie spowodowanym padnieciem reduktora to zauwarzyłem ze spalanie mam o 2 litry wiecej i i mi juz dławiło ale teraz jak jezdze na gazie to spalanie jest ok tylko na benzynie cos daje du.y!!Moze to byc sąda???

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 19:16 
Forumowicz

Moje BMW: juz piąte
moze. ale dlawienie to raczej lewe powietrze lub slabe cisnienie na listwie paliwa (lub zwalony wtryskiwacz benzyny) bo jazda na sekwencji LPG nie zwalnia ECU z poprawnego myslenia do ktorego wszystkie wskazania musza byc w normie.
Sonde sprawdza sie miernikiem. Jesli mnie pamiec nie myli to przy ~2000 obr/min - lambda powinna byc w granicach 0,98-1,03 V

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 20:15 
Forumowicz

Ale jezeli było by lewe powietrze to wydaje mi sie ze na gazie tez by dławiło a tutaj nic i przy 40 stopniach jezdzi ok a na benzynie dławi do 90 stopni!! wczesniej miałem bład na kompie zwiazany z dostosowaniem mieszanki paliwa ale jak załozyli mi reduktor to wykasowali go i nie swieci!!! wlałem dzisiaj stp do czyszczenia wtrysków tak wiec moze cos sie polepszy!!Daniel a mam jeszcze pytanie moze wiesz do których kolorów trzeba podpiać miernik????

Tytuł:
PostNapisane: 12 września 2007, 23:04 
Forumowicz

Moje BMW: juz piąte
w 4-ro kablowej o ile dobrzepamietam miernik podlaczyc miedzy szary a czarny.
Szary to kabel sygnalowy
Czarny to masa.
Wcelach testowych najlepiej gdzies przy wtyczce odsunac oslone i "wbic" przewody od miernika. Nastepnie odpalic woz i patrzec co pokaze miernik... (oczywiscie ktos musi dodac gazu). Jezeli sam majsterkujesz to mozna kabelki poprowadzic bezinwazyjnie pryz galce zmiany biegow i tam sobie nawet w czasie jazdy podpatrywac.
Pamietam ze na grzalkach (2 biale kable) mozna tez sprawdzic rezystancje ale nie mam teraz przy sobie autodaty i nie powiem z glowy jaka ta wartosc itp

Tytuł:
PostNapisane: 13 września 2007, 16:49 
Forumowicz

mój znajomy ostatnio wcodził pod auto i mówił ze sa tam daw białe i daw czarne
to który jest plus i minus od sądy

Tytuł:
PostNapisane: 13 września 2007, 16:50 
Forumowicz

o sorki ty to juz napisałes:)

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2007, 15:15 
Forumowicz

007, danielu sprawdziłem dzisiaj miernikiem na kablu czarnym i szarym na sadzie za katalizatorem i pokazywało mi max 0.45 i to moze byc ze rano mi dławi a jak szybko przegazuje to czasami strzeli ???? a jak sie zagrzeje to jest prawie ok tylko jest słabszy niz na gazie ( na gazie jest ok)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1