Witam, szukam w internecie namiętnie jakiegoś poradnika do korzystania z NCS Expert (parowanie zegarów). Puki co znalazłem rozpiskę wszystkich skrótów w wersji angielskiej:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... z_QG#gid=0oraz poradniki w stylu wciśnij F1 potem F2 etc. właściwie to nie wiem co robię ale mogę jedynie doprowadzić do wyzerowania ustawień auta, czego chce uniknąć. Chciałbym prosić o kilka wskazówek:
1. Jeżeli mógł by ktoś mi powiedzieć na czym polega procedura wgrywania VIN'u do zegarów poprzez NCS Expert i krok po kroku do czego służą kolejne przyciski.
2. Czy to prawda że przez NCS Expert można przeprogramować zegary z wersji angielskiej 4 cylindrowej benzyny w manualu na europejską 6 cylindrową benzynę w manualu? Jeśli tak to jak? Istnieją tematy na forach ale są one pisane slangiem. Bez wgrania VIN'u do zegarów i tak nic z tego nie wyjdzie bo jest brak komunikacji między modułowej, tak że nawet nie wiem czy procedury są poprawne.
3. Może warto było by zrobić taki NCS Expert User Guide w wersji Polskiej na tym forum np. w tym wątku?
Stare zegary zostały zalane, dostałem zegary od angola używane w gratisie do części. Tarcze europejskie przerzuciłem ze starych zegarów, chociaż tyle do przodu.