--==Mały==-- napisał(a):
Vermilion moim zdaniem jeżeli będziesz myślał nad nowymi wzorami poważnie warto pokazać jakieś wstępne projekty na forum wtedy dużo ludzi będzie gotowych pomóc.
Kiedys nawet cos wrzucalem, ale temat zaraz polecial przez hejterow
--==Mały==-- napisał(a):
Np Consilium wygląda nieźle ale mi nie pasuje,że wklęsłość zaczyna się w środkowej części felgi dużo ciekawiej wygląda jak od początku lub jak najwcześniej ramiona wchodzą do środka tak jak ma to VMR,że cała felga jest wklęsła. To jest tylko złudzenie bo u was też cała felga jest wklęsła ale u was jest rant gładki i dopiero zaczyna się wzór felgi tam wykorzystują już rant na nim zaczyna się wzór przez co felga wygląda na większą i bardziej wklęsłą mam nadzieje,że zrozumiesz o co mi chodzi.
Druga rzecz,która mi nie pasuje to mocno wypukły pierścień w środku w który wsadza się dekielek zdecydowanie psuje wygląd i efekt wklęsłości tu też warto coś przeprojektować.
Moim zdaniem felga z mega wklęsłością była by hitem bo widać po forach,że każdy szuka takich wzorów.
Tu dobrze widać ten wypukły pierścień.
Te dwie rzeczy, o ktorych piszesz, to nie jest wynik designu - tylko dopasowania wzoru do roznych modeli aut. Tak felga moglaby byc wklesla zaczynajac juz od krawedzi, ale jest jeden problem - zalozysz ja wtedy tylko do aut z duzymi hamulcami, w tych z mniejszymi ramiona beda przeszkadzaly zaciskom. Podobnie jest z "pierscieniem", ktory Ci sie nie podoba, tutaj akurat jest to wynik dopasowania tej felgi do Mercedesow, gdzie piasta wchodzi dosyc gleboko w felge - takze z "pierscienia" mozna byloby zrezygnowac, ograniczajac tak bardzo wkleslosc. Widzisz tworzac uniwersalne felgi, trzeba brac pod uwage bardzo wiele czynnikow, ktore pozniej maja odzwierciedlenie w wygladzie. Znowu filozofia przy projektowaniu felg jest rozna w roznych miejscach, OEMy projektuje sie inaczej, poszczegolne firmy na rynku takze projektuja felgi inaczej.
W przypadku VMR zastosowano za to inny trick, ktorego pewnie nie zauwazyles, ramiona sa poczatkowo wypukle i wystaja poza krawedz rantu, a dopiero pozniej lamia sie do wewnatrz. Dlatego calosc wyglada na bardziej wklesla niz jest, ale to tylko zludzenie, felga, ktora ma przy 9.5" maksymalne ET50 nigdy nie bedzie tak wklesla jak ta, ktora ma tylko ET40.
--==Mały==-- napisał(a):
A co do TUV faktycznie inwestycja kosmiczna

ciekawe czy jest to opłacalne bo przekonać konserwatywnych Niemców do czegoś nowego ciężko ale myślę,że z czasem produkt się obroni jakością kwestia tylko w co warto na obecny czas zainwestować w którym kierunku pójść.
Oplacac sie oplaca, kwestia czasu w jakim sie to zwroci.
--==Mały==-- napisał(a):
Niemcy lubią jakość a tak jak piszesz w UK większość jeździ na chińskich replikach nie wiem czy warto tam się bić cenowo.
Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie, tak jak widziales, plany sa zawsze bardzo ambitne.