BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 07:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Cyfra + dalej NC+
PostNapisane: 23 marca 2013, 22:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Siemano.

Jest tu jakiś ktoś kto trudni się sprzedażą NC+?
Trochę prywatą poleci, ale dostałem dziś ofertę od gościa od którego kupowałem C+ 19 m temu no i... chciałem ją porównać.
Ogólnie do tej pory płaciłem C+ 60zł.. W kwietniu kończy mi się umowa. Dziś byłem w punkcie w którym kupiłem kiedyś C+. Aby zachować canal + sport po wygaśnieńciu umowy pan zaproponował mi w promocji pakiet za 99zł.
Jak ma to wyglądać to w poniedziałek im wypowiem tą umowę.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Cyfra + dalej NC+
PostNapisane: 23 marca 2013, 22:29 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Czytałem, że niezłe jaja są z tą fuzją.
http://pieniadze.gazeta.pl/Kupujemy/1,1 ... #BoxBizTxt
Tak więc ostrożnie ;-)

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 24 marca 2013, 00:57 
Forumowicz

Moje BMW: Laguna III
ja miałem do tej pory n, w tym roku kończy mi się umowa i już nie wiem gdzie w takim przypadku uciekać

PostNapisane: 24 marca 2013, 09:26 
Zacna persona forum

Garaż: było 320d Touring 2004r.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=72312
Internet ma wszystko co trzeba - szkoda kasy na TV.

PostNapisane: 24 marca 2013, 10:27 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: M52
Vis napisał(a):
Internet ma wszystko co trzeba - szkoda kasy na TV.

moze i ma wszystko co potrzeba ale ile gorzej jest bawic sie w szukanie itp na necie

W ogóle, bracie, jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno bardzo fajnie, ale to bardzo fajnie, ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.

PostNapisane: 24 marca 2013, 12:33 
Zacna persona forum

Moje BMW: AR 159
tomasz_wawa_84 napisał(a):
już nie wiem gdzie w takim przypadku uciekać
właśnie gdzie?
Polsat na mój gust jest za cienki, jeśli nie masz dostępu do kablówki to zostaje NC+.
Do tej pory miałem (jeszcze mam) N i nie narzekam, 59zł i mam to co chciałem, po zmianie ma to się nieco zmienić,
dojdą inne HD kanały, ale też zabiorą pojedyncze kanały i bezsensu przerzucają je na cholernie drogie pakiety.

PostNapisane: 24 marca 2013, 12:34 
Zacna persona forum

Moje BMW: F20
Kod silnika: N55B58
SCHNITZER, Dlaczego Polsat jest za cienki? Mam i nie narzekam ;)

Z kabli miałem Vectre i nie było źle, tylko dekoder mnie [cenzura]ł :D

PostNapisane: 24 marca 2013, 12:55 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 320D
Kod silnika: M47
Żeby mieć na stałe canal+ sport w nc+ trzeba wybrać pakiet za min. 120 zł. Kogoś tu chyba poniosło...

PostNapisane: 24 marca 2013, 15:13 
Naczelny złomiarz forum

Moje BMW: 520 e34 i 528 e39
Kod silnika: m20b20 i m52b28
Garaż: Zielona http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=68745
e39 528 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=155826

oraz e36 coupe http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=140644
miałem c+ teraz mam Polsat i według mnie lepszy w mniejszej cenie oczywiście zależy co kto lubi oglądac ja mam multiroom za59zł i jest to co chciałem...

PostNapisane: 24 marca 2013, 15:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e65 & e36
Kod silnika: N62b44 & M52b20
Z tego co widze to pojechali ostro. Ja jako kibic ligi angielskiej i hiszpanskiej praktycznie nie zastanawialem sie nigdy nad inna platforma niz C+ choc wkurzal mnie brak LM. Teraz wydaje sie ze jest bajka bo mozna miec w jednej platformie wszystko co mnie interesuje ale zobaczymy jaka cene mi zaproponuja bo teraz place cos kolo 90 zl i mam to co chce bez HBO ale jak sie okaze ze NC+ z liga mistrzow ma kosztowac 2 razy tyle to sie wku#$%^. I juz widze ze mi zabrali bbc knowledge :cenzura:
Sorki jest bbc knowledge tylko nie w HD.

PostNapisane: 24 marca 2013, 15:41 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39 523iA '98
Kod silnika: m52b25
ciekawe czy Polsat Sport w końcu będzie.

PostNapisane: 24 marca 2013, 16:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Słyszałem że niezłe cyrki odpierdzielają.
Pakiet ze wszystkimi kanałami sportowymi za 119zł dla nowych (20zł rabatu dla migrujących). W dodatku eurosport niegwarantowany. 200zł za dekoder :mur:
Podobno już coś kombinują bo sporo ludzi zagroziło/złożyło wypowiedzenia.

A tak jeszcze właśnie apropo kanałów sportowych, zamawiał ktoś z forum kartę od Al Jazzera Sport?
Bo ich oferta prezentuje się bardzo korzystnie.

Skopiowane z innego forum:
Cytuj:
Teraz kilka słów o Al Jazeera Sport, bo swego czasu sporo czytałem o ich ofercie, nawet chciałem je sprzedawać w Polsce

Ostatnio coś tam miało się zmieniać w kwestii ich kart, ale chyba porzucili pomysł i jest po staremu.

Żeby odbierać Al Jazeera Sport w Polsce należy mieć tuner który ma czytnik kart uniwersalnych lub miejsce na moduł CI, kupujesz moduł VIACCESS + karta Al Jazeera Sport i jazda. Dokładnie nie znam się na sprzęcie, ale na pewno karty będą działać na Ferguson Ariva 202E, koszt to ok. 270 zł (i jest miejsce chyba na jakieś inne karty, więc można sobie dokupić do tego np. Cyfrowy Polsat czy po prostu wpiąć naziemną telewizję (chyba)).

Po kupnie tunera wchodzimy na stronę http://www.jsc-cards.com i wybieramy interesującą nas ofertę.

Dla nowych klientów są dwie opcje:
Kanały od +1 do +8 za 99 euro
Kanały od +1 do +10 oraz HD1 i HD2 za 139 euro

Karta jest ważna przez 1 rok. Po zamówieniu po ok. tygodniu przychodzi pocztą do domu, wtedy pisze się maila i aktywują tę kartę w parę dni.

Po roku można zamówić kolejną kartę czy tam przedłużyć subskrypcję tej obecnej (nie wiem jak to dokładnie wygląda) i ceny są już niższe:
Kanały od +1 do +8 za 66 euro
Kanały od +1 do +10 oraz HD1 i HD2 za 125 euro

Czyli podsumowując koszty, żeby oglądać 8 kanałów sportowych Al Jazeera Sport to ok. 270 zł za dekoder (ale chyba nawet można tańsze kupić) i karta za 99 euro czyli ok 420 zł. Łącznie 690 zł co daje na miesiąc 57,5 zł. Jeśli policzymy to dla dwóch lat, to całość kosztów wyniesie 967 zł co na miesiąc da trochę ponad 40 zł. Im dłużej tym to wychodzi taniej, bo karty są tańsze i koszt dekodera rozkłada się na większy okres.

Jednak nawet cena 57,5 zł moim zdaniem jest atrakcyjna, ze względu na ofertę.

Mianowicie na kanałach Al Jazeera Sport jest możliwość oglądania m. in.
La Liga, Serie A, Ligue 1, ligi portugalskiej, holenderskiej, brazylijskiej, argentyńskiej, meksykańskiej, MLS, rosyjskiej, hiszpańskiej Liga Adelante (II liga), angielskiej Championship (II liga), włoskiej Serie B (II liga), katarskiej, saudyjskiej, japońskiej, francuskiej Ligue 2 (II liga), angielskiej League One (III liga) i pewnie jeszcze jakieś, których teraz nie znalazłem w programie.

Tak więc jeśli chodzi o ligi to z ważniejszych brakuje Premier League, co już wyżej zauważył Alter. Jednak z moich informacji, które znalazłem na forum sat kuriera wynika, że Al Jazeera Sport nabyła prawa do pokazywania Premier League, tylko nie jest jeszcze pewne czy będzie można ją oglądać w Polsce. Rozmawiałem z naszym specjalista od Premier League, on twierdzi że takiej możliwości nie będzie, ja uważam że jednak się uda, czas pokaże.

Brakuje również Bundesligi, ale od przyszłego sezonu mają być po 2 mecze z każdej kolejki. Niby w wykazie jest też liga szkocka, ale nie umiem znaleźć ich spotkań w programie.

Al Jazeera Sport posiada także prawa do pokazywania krajowych pucharów. Mamy więc Puchar Anglii, Carling Cup, Copa del Rey, Coppa Italia, Puchar Francji, Puchar Ligi Francuskiej, Puchar Turcji, Puchar Holandii, Puchar Niemiec (ale z rozpiski wynika że często mecze pucharu Niemiec są na kanała +9 i +10, na szczęście są tez na darmowym ARD), Superpuchar Hiszpanii, chyba Tarcza Dobroczynności.

Z klubowych rozgrywek kontynentalnych mamy oczywiście Ligę Mistrzów UEFA (wszystkie mecze od fazy barażowej eliminacji, większość na kanałach +1 do +8, czasem się zdarza że mało istotny mecz jest na +9 lub +10, mecze takie jak np. Bate - Lille), Ligę Europejską (wszystkie mecze od fazy grupowej, wybrane mecze ostatniej fazy eliminacji), Superpuchar Europy, Copa Libertadores, Copa Sudamericana, Liga Mistrzów Azji, Liga Mistrzów CONCACAF, jakieś odpowiedniki Ligi Europejskiej dla innych kontynentów, Liga Mistrzów Afryki, Klubowe Mistrzostwa Świata i pewnie jeszcze coś.

Do tego mecze i turnieje towarzyskie takie jak Trofeo Bernabeu, Copa Catalunia, sporo spotkań najlepszych klubów w okresie letnim czyli np. Manchester - Malezja, Barcelona - coś tam z Azji itp. Są także wejścia klubowych telewizji, np. Real Madrid TV na +8 czy podobne kanały Liverpoolu, Evertonu, Romy, Juventusu, Bayernu (tyle że większość jednak na +9 i +10).

Musze przyspieszyć, bo tego posta pisze prawie 2 godziny już

Poza meczami klubowymi mamy reprezentacje. Mistrzostwa Świata, eliminacje Mistrzostw Świata, Mistrzostwa Europy (był uruchomiony specjalny kanał, ale nie wiem w którym pakiecie dostępny), Puchar Narodów Afryki, Puchar Azji, Copa America i inne takie. Do tego w cholerę meczów towarzyskich.

To powyżej to tylko sama oferta piłkarska, poza tym jest koszykówka (NBA, Euroliga, liga hiszpańska), lekkoatletyka (Mistrzostwa Świata, Diamentowa Liga itp.), tenis (French Open, US Open, jakieś mniejsze turnieje ATP i WTA), boks (nie znam się to nie wiem czy ciekawe walki), rugby (Puchar Sześciu Narodów, Puchar Heinekena (czyli takie jakby Mistrzostwa Europy), liga angielska), sporty motorowe (MotoGP, Superbike, DTM, Speedcar Series), siatkówka (liga włoska, Liga Światowa, Mistrzostwa Świata), piłka ręczna (niemiecka i chyba francuska).

Pewnie coś pominąłem, ale ilość tych praw mnie osobiście poraża, a cena czyli niecałe 60 zł na miesiąc wydaje się bajeczna. Podoba mi się też to, że AJS ma dobre podejście do klienta, odwrotne do polskich platform. Objawia się to tym, że na kanały +9 i +10 czyli te dodatkowo płatne wrzucają raczej niszowe mecze LM, a wszystkie ciekawsze zostawiają w standardowym pakiecie.

Popatrzyłem na program AJS na najbliższy wtorek. Wygląda to tak, że można zasiąść przed telewizorem o godzinie 8:30 oglądając mecz Australia - Oman, przesiedzieć przed telewizorem cały dzień oglądając różne (do wyboru) spotkania eliminacji MŚ i mamy bez przerwy transmisje piłkarskie na żywo, aż do 3:30 następnego dnia. I to w środku tygodnia, nie ma teraz programu na weekend ligowy, ale tam to musi być już całkiem kosmos.

Podsumowując, tego przydługiego posta, uważam że Al Jazeera Sport jest świetnym wyborem dla każdego kibica Realu czy Barcelony, jest również świetnym wyborem dla osób lubiących po prostu dobrą piłkę nożną. Wątpliwości mogą mieć w zasadzie tylko fani ligi angielskiej i niemieckiej, ale ja liczę że to się zmieni niedługo.

Pewnie jak ktoś to przeczyta to się zastanawia dlaczego, skoro tak to zachwalam to sam jeszcze nie zakupiłem. Czynników jest kilka, po pierwsze stosunkowo mało oglądam telewizji, a po drugie nie mam jeszcze stałego zatrudnienia i szkoda mi kasy na telewizję. Tyle, że jak pisałem tego posta i patrzyłem co oni oferują to bardzo poważnie zastanawiam się nad zakupem dekodera i zamówieniem tej karty. Ale chyba jeszcze trochę poczekam, a może znajdzie się inna osoba, która będzie pionierem na tym forum, bo w Polsce kilkadziesiąt osób odbiera już Al Jazeere Sport i sobie chwalą.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 24 marca 2013, 23:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46 323 coupe
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=300
Pułkownik Zuber napisał(a):
Jest tu jakiś ktoś kto trudni się sprzedażą NC+?

ja sprzedaje to.

fakt polecieli z cenami ostro .

Z oficjalnych źródel wiem , ze ceny maja poleciec w dol . Nie wiadomo jeszcze kiedy ale mówili nam na szkoleniu , ze specjalnie z cenami wyskoczyli w góre, zeby potem było z czego obniżyć :) Taka polityke maja...

PS: Ludzie narzekaja na ceny a i tak robia migracje ofert i przechodza do NC + . POwiem wam , ze bylo u mnie sporo ludzi i malo kto wypowiedzial umowe. Narzekal bo narzekal ale i tak podpisywal aneks..

Zreszta jak sie klientowy nie podoba to moze zostac na swoich warunkach co ma w starej cyfrze badz N.. no ale tylko do tego czasu do kiedy ma umowe. Potem jeszcze nie wiadomo co beda robic z takimi klientami. Nie ma jeszcze oficjalnego stanowiska

viewtopic.php?f=6&t=68497&start=300

Obrazek

PostNapisane: 25 marca 2013, 11:00 
Forumowicz

Moje BMW: Laguna III
no właśnie, oby te ceny spadły jak mi się skończy umowa :P, do tej pory przetestowałem C+, polsat cyfrowy ale najbardziej jestem zadowolony z N. Zobaczymy, czas pokaże, mam jeszcze na szczęście w bloku kablówkę (UPC) ale z tego co kolega mi podpowiadał (on również miał swego czasu N) to tam nędza straszna z kanałami

PostNapisane: 25 marca 2013, 12:33 
Uzależniony od forum :)

Ja mam C+ i było fajnie.

Myślałem o N bo można na więcej dekoderów, w cyfrze MULTI room był możliwy na dwa - czyli nie multi a "dual" albo "bi". A u mnie akurat by się to przydało.

N-ka odpadła z kolejnego powodu - brak kanału DOMO plus, który bardzo lubię z racji zainteresowań - "Wielkie Projekty" i wszelkie inne programy o przebudowach domów :) Lubię też canal plus, hbo miałem ale jest do dupy. Ciągle nadają te same programy a canal plus i kino cośtam nadają ciekawe filmy, kino europejskie. Sport mnie nie interesuje w ogóle :)

Kilka dni się wk.. zdrowo... Całą listę kanałów popier.... Ja nie wiem po co takie ruchy robić, na nr.1 nie ma TVP1, na nr.2 nie ma TVP2 itp itd...

Największą rzeczą jaka wkurza z cyfrą czy polsatem jest właśnie ta rotacja kanałów.

PostNapisane: 25 marca 2013, 12:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e65 & e36
Kod silnika: N62b44 & M52b20
Kocie ale za to TVN turbo jest "bliżej" a nie na 123 ;)

PostNapisane: 25 marca 2013, 13:14 

kri100s, właśnie jakoś nie oglądam. Kiedyś częściej ale od dłuższego czasu jest jakieś nudne, ciągle ta drogówka z durnym lektorem. ;)

PostNapisane: 25 marca 2013, 14:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Póki co trzeba płacić i za C+ i za N tak to sobie wymyślili ;)
Klient nie ma alternatywy taki mały monopolek ;)

PostNapisane: 25 marca 2013, 16:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Przemoo napisał(a):
PS: Ludzie narzekaja na ceny a i tak robia migracje ofert i przechodza do NC + . POwiem wam , ze bylo u mnie sporo ludzi i malo kto wypowiedzial umowe. Narzekal bo narzekal ale i tak podpisywal aneks..

Ja dziś wysłałem poleconym wypowiedzenie.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 25 marca 2013, 17:44 

Pułkownik Zuber, i co weźmiesz Polsat?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1