ded napisał(a):
Slabo widze ten Twoj biznes.
nie jest mój
ded napisał(a):
Najwiekszy koszt to jak ktos juz wspomial kwestia pozbywania sie zanieczyszczen. Druga sprawa to maszyny. Karcher na sile i ciepla wode obowiazkowy.
jest
ded napisał(a):
Odkurzacz przemyslowy,
ded napisał(a):
srylion akcesoriow. Wiadra, rekawice, reczniki, mikrofibry,
jest
jutro odbiór całej reszty tych rzeczy
ded napisał(a):
popytaj za ile znajomi byliby sklonni umyc u Ciebie auto
pytałem,sprawdzałem ceny usług w innych myjniach.
Ceny są podobne do siebie,nie zawyżam specjalnie.
ded napisał(a):
spryskuja auto mocna chemia, ktora zmywa brud razem z woskiem, potem 2 osoby szybko gabkami wcieraja brud w lakier, na koncu splukanie karsherem i szbykie suszenie.
darowałem sobie aktywna piane,chyba że na życzenie klienta jak bardzo zasyfione i jest to marne auto,starszy bus itp.Mycie jest szamponem,gąbkami do mycia auta,gąbki płukane podczas mycia w wiadrze z czysta wodą,Gąbki płukane po każdym myciu.Potem osuszanie/wycieranie ,zminimalizowałem rysowanie lakieru np ziarenkami piasku itp do minimum jesli chodzi o mycie reczne na tej myjni.
Jak ktoś chce to po myciu szamponem i wytarciu spryskujemy/nanosimy płynny wosk i osuszamy/wycieramy mikrofibrą.
Jak ktoś chce polerowanie ręczne wosku, to mycie APC,usuwanie smoły i wosk.. taki zabieg raczej na umówioną godzine.
Polerki ręczne/odświeżanie lakieru od A do Z poza myjnią prywatnie u klienta lub na terenie myjni po jej zamknięciu.
ded napisał(a):
Pamietaj tez, ze wiekszosc chce miec auto umyte szybko, w czasie jak beda jedli hotdoga kupionego za punkty.
wiem już ,dlatego polerki ręczne raczej nie wchodza gre w czasie pracy chyba że na umówiona godzinę pod koniec dnia jako ostatnie auto.
Co do mycia to sie uwijamy ale stawiam na jakość,auto po umyciu stało pod CPN jeszcze chwile i było naprawde ładnie umyte.
ded napisał(a):
Dwa szybkie prysznice na bezdotyku i po wosku nie ma sladu, wiec trwaly wosk nie jest dla klienta priorytetem.
Nie ma sprawy

dostaje mycie wstepne,mycie właściciwe szamponem i za 15 minut odjeżdża w siną dal.
Natomiast klient który bedzie miał zrobioną polerke reczną,wosk,politure itp dostanie na koniec uwage by spłukiwał tylko wodą auto na bezdotyku lub wpadał do mnie na mycie reczne szamponem z neutralnym Ph by efekt mojej pracy trwał kilka miesiecy a tym samym sam właściciel auta miał pieniądze nie wyzucone w błoto.
ded napisał(a):
Mam nadzieje ze dalem Ci troche od przemyslenia.
wszystkie rady i opinie w mojej głowie sa mile widziane
ded napisał(a):
na otwarcie mozesz zrobic troche szumu i np laski myjace samochod w bikini albo cos w tym guscie.
pomysle nad tym
hm...
ded napisał(a):
Czy temat pracownikow masz juz obcykany?
kolega dostał pierwsze wskazówki i dostanie ich jescze wiecej
ded napisał(a):
Dlaczego nie ma juz myjni automatycznej?
sprzet sie zepsuł i były własciciel tego juz nie naprawiał ,myjni automatycznej nie ma
jest myjnia ręczna
ded napisał(a):
lokalizacje przy trasie?
tak właśnie jest