I z tego co pamiętm w skarjnych przypadkach mówił jeszcze o niskim ciśnieniu oleju (coś zapchane albo pompa oleju słabo daje), noi o wiązce silnika.
Ja kurat maięłm ten sam błąd, też zaczełęm od czujnika wałka ori BMW bo to mi sie ogólnie stało dzień po podmiance tego czujnika (pożycząłem go kolesiowi, wiec byłem pewny ze to on padł), no ale okazało sie ze to nie to

u koelgi to tez nie było to więc pojechalismy razem do mechanika, ze ma juz dwa auta do roboty hehe, a nie tylko kolegi

U kolegi ustawił rozrząd okazało sie, że ktoś wcześniej źle go właśnie złożył i był "grubo" przestawiony (ale wywalałą błą 68 czyli czujnik wałka). Po ustawieniu rozrządu jego auto rakieta, więc postanowiełm zrobić to samo u siebie noi u mnei był niby lekko rpzestaawiony od żużycia łańcucha (czyli nikt nic nie grzebał) noi ustawił i dalej kicha ;P Więc z 3 opcji kóre mi na początku przedstawił trafiłem na sam koniec czyli uszczelniacze vanosa i błąd 104 mi zniknał. Na szczeście, czujnik wałka był nówka ori ale pożyczył mi go to nie musiałem kasy marnować bo moj sprawny był ;p Super mechanik tylko od BMW wieć moge go w Szczecinei polecić ;P
I nawet w linku na wykresie z INPY widać u ciebie ze OUTLET jest powyżej 6,3 a niby tolerancja jest do 5 u meni po ustawieniu rozrządu pokazuej 3,8-4, a wcześńiej było prawie 7, nie chce mówić, że to napewno rozrząd ale nic innego nie przychodzi mi do głowy, a gościu pracuje w ASO BMW to cos tam sie pewnie zna

i sam ma E46 328i