temat poszedł w niezły off top ale skoro już tu jesteśmy to porę Małego

Za to czekanie za każdym razem przed kimś, kto płaci kartą płacimy my wszyscy, tak jak Mały słusznie zauważył, całe te operacje i wymogi posiadania terminali to zdzierstwo banksterów a przy okazji jak to już Mały wcześniej pokazał na przykładzie, jak coś się zdupi to jesteśmy goli.
Wyobraźmy sobie sytuację jak na Cyprze, co po tym zdarzeniu wcale nie jest już takie trudne, że zamykają nam banki na 2tyg. a my w kieszeni mamy 5zł..., niech wstrzymają wypłaty, przelewy, cokolwiek, zablokują konta itp.
a w ogóle dlaczego muszę wszystko przelewem robić, po czym zawsze zostaje ślad, a jak nie chce, żeby ktoś miał dostęp do tych informacji bo nikt o wszystkich moich transakcjach nie musi wiedzieć
jedyne co mnie w gotówce irytuje jeszcze to miedziaki, które już powinny dawno wypaść z obiegu, bo jak kolejny raz mam płacić 8,89 i zbierać złom to dostaję wypieków

Ja w ogóle nie wiem Wy wszyscy naprawdę tak często gubicie portfele, że boicie się w nich nosić 200zł? to co tam nosicie? Jak sobie policzycie czas i koszta na wyrobienie wszystkich innych dokumentów to okaże się, że i tak się nie opłaca go zgubić

Edit:
No i jeszcze dla tych co w 20 sek. sprawdzają stan konta - sprawdzajcie czasem regulaminy i aktualizację opłat bankowych, bo któregoś dnia za wypłacenie waszej gotówki z bankomatu naliczą wam opłatę, tak samo jak już teraz w niektórych bankach za sprawdzenie stanu konta

- POZDRO!