BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 07:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pieniądze a giełda samochodowa
PostNapisane: 19 kwietnia 2013, 20:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: e60 f25
Kod silnika: m54b30 n52b30
marcin13800 napisał(a):
wandii napisał(a):
A Ty stałeś i się patrzyłeś

no wiesz.. koles obok co sprzedawal to zaryzykowal i z kosa do niego wyskoczyli i taki byl morał... po za tym jakbys widzial co to za kolesie to sam bys siedzial cicho

Rozumiem Cię, zwłaszcza jak bywasz tam stale. No ale chociaż krzyknąć albo coś? :/

U mnie rumuny w karty chcą grać ale ja ich zawsze omijam szeroko a z kasą bym nigdy na giełdę nie pojechał. Jak ktoś chce auto sprzedać to podjedzie do domu sfinalizować transakcje albo jak ded pisał do bankomatu podjechać.

No i nie wiem jakie wy macie te portfele ale mnie mój zawsze w tylnej kieszeni uwiera i od razu bym poczuł, że go brak :D Chyba... Bo na szczęście mówię to tylko w teorii.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 kwietnia 2013, 20:36 
Forumowicz

Moje BMW: E36 coupe
Kod silnika: M50B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=133519
wandii napisał(a):
Rozumiem Cię, zwłaszcza jak bywasz tam stale. No ale chociaż krzyknąć albo coś?

co ty czlowieku,wole nie myslec co by bylo gdyby przez ciebie stracili duza i latwa kase tym bardziej ze sie jest co tydzien wiec mozliwe ze bys konca gieldy niedoczekal, a mordy to normalnie kryminal z jakimis bliznami i wez tu cos zrob. Nawet przy mnie klijent mi kase placil przy busie za pewna rzecz gdzie ludzie nie wchodza to poczul jak mu kase wyciaga z kieszeni to kieszonkowiec go poklepal po barku i powiedzial "kumaty jestes to masz szczescie" i poszedl se dalej jakby nigdy nic... ale juz nie mydlac tematu to tylko cos wiszacego przy klacie i pod bluza :]

PostNapisane: 22 kwietnia 2013, 09:36 
Częsty bywalec

Kiedyś gdy mój ojciec jeszcze sprzedawał samochody w słomczynie obserwował grupkę złodziejaszków którzy kroją ludzi, po kilku minutach jeden z nich przyszedł do mojego ojca przystawił mu kosę do żeber i powiedział zeby patrzyli się gdzie indziej. Na innej giełdzie widzielismy jak złodzieje wciskają łapówę do kieszeni policjantowi po cywilu. to wszystko jest ustawione, złodzieje są chronieni :)

PostNapisane: 22 kwietnia 2013, 10:45 
Lokalny Ekscentryk

Moje BMW: ????
Kod silnika: ????
Garaż: Brak :(
Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E39 530d Touring: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82514
E46 318i: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132544
E90 320d: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159224
E87 120d
E60 535d
Dokładnie policjanci w Słomczynie udawali że nie widzą tych kieszonkowców, raz wiem że była przez policje zorganizowana akcja ze z kamerami się pochowali w pewnych punktach akurat dziwnym trafem w tych miejscach, tej niedzieli kieszonkowców nie było :zdziwko: :rotfl:

a co reagowania jak się widzi jak kolesia okradają to miałem podobne zdanie co marcin13800, :kwasny: handlowałem tam kilka lat częściami więc dużo widziałem ;) Moi koledzy kilka stoisk dalej raz zwrócili klientowi uwagę że go okradają i pod koniec giełdy mieli nieciekawie, przyszła cała gruba złodziei i była konkretna bitwa, dobrze na tym nie wyszli, więc nikt wolał się nie wychylać z troski o swoje zdrowie i życie :( kiedyś mi jeden z nich powiedział żeby nie utrudniać im pracy bo słabo można na tym wyjść... wolałem nie ryzykować, szczególnie że byłem tam, co niedziele...

PostNapisane: 22 kwietnia 2013, 10:48 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
lukaszek520i napisał(a):
Macie jakieś sprawdzone sposoby na przetrzymywanie, ukrywanie pieniędzy przy sobie w takich sytuacjach?

Pieniądze się trzyma na koncie. Jak dogadasz się co do ceny, jedziesz do banku, wyciągasz kase, piszecie umowę i szerokiej drogi.

PostNapisane: 22 kwietnia 2013, 11:02 
Zacna persona forum

Garaż: E39 523iT, E46 318i, E36 328iA Individual, E61 530xD
dokładnie. pierwsze slysze ze ktos pakuje kase do kieszeni i jedzie na gielde kupywac samochod za np. 20k. jak ktos zglosi na policje ze chodzil z 20 000 zl pochowanymi podpacha to odrazu powiedza ze sam sie prosil o taki problem.

moim zdaniem jest rowniez to, ze najlepszym sposobem jest pojsc zobaczyc przejechac sie i podjechac do bankomatu np i rozliczac sie w domu lub innym bezpiecznym miejscu.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1