BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 14:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Emblemat tylnej klapy Touring
PostNapisane: 12 lutego 2012, 14:27 
Forumowicz

Moje BMW: E46 320DA; E87 118D
Kod silnika: M47N; N47
Ostatnio zauważyłem że po tych mrozach ze znaczka prawie nic nie zostało. Zlazł cały kolor. Oczywiście o ściąganiu znaczka z maski jest pełno tematów i filmów jak, ale jak zdjąć emblemat z klapy Touringa już gorzej. Znaczek ten jest odstający na takiej podstawie. Rozumiem że ściąga się to wszystko razem. Tylko w którym miejscu to jest zaczepione, bo nie chce pogiąć, porysować blachy. Chce go zdjąć żeby dowiedzieć się co mam kupić nowego. Wydaje mi się ze powinien być taki emblemat: Allegro o numerze 51148240128. Tak przynajmniej jest napisane w realoem i czy przypadkiem nie trzeba tez zamówić tych plastikowych mocowań. A może to nie ten znaczek tylko jakiś przykręcany. Próbowałem podważyć kartą oraz takim plastikowym patyczkiem, żeby nie porysować. Wcisnąć pod się jeszcze dało, ale znaczek nawet nie drgnął.

Jak ktoś wie jak to zrobić niech da znać.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] Emblemat tylnej klapy Touring
PostNapisane: 12 lutego 2012, 14:32 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 Touring
Kod silnika: Klekot M47
Ktoś mógł bezczelnie (po jakiejkolwiek naprawie), przykleić go. Spróbuj dobrać się do niego od środka, chociaż nie pamiętam czy jest dojście ale powinno być.

PostNapisane: 12 lutego 2012, 15:05 
Forumowicz

No od środka będzie ciężko, zdjąłem tą zaślepkę gdzie się światła wymienia, ale to nie wiele dało, bo pod tym jest taki filc wygłuszający, którego nie da się zdjąć dopóki wszystkich plastików z klapy nie zdejmiesz. Dochodzi jeszcze mechanizm wycieraczki, który zasłania wszystko:(

PostNapisane: 13 lutego 2012, 21:28 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 Touring
Kod silnika: Klekot M47
Przy okazji prześledziłem temat, bo mam 2 emblematy klapy w piwnicy i oprócz kołków ustalających jest tam taka gąbka dwustronnie klejąca, więc najprawdopodobniej to ona trzyma tak mocno ten emblemat :)

PostNapisane: 13 lutego 2012, 22:14 
Forumowicz

Dokładnie . To ta gąbka tak trzyma mocno. Dziś wziąłem żyłkę wędkarską i zeszło praktycznie samo. U mnie nie było w ogóle tych plastików mocujących, tylko na tej gąbce się trzymało. Także operacja przeprowadzona pomyślnie. Pozamawiałem części i czekam:)

Thx za pomoc

PostNapisane: 11 marca 2013, 14:50 
Forumowicz

Moje BMW: e60 520i
Z góry sorry za odgrzanego kotleta z przed roku, ale mam pytanko. Orientuje się ktoś , próbował, robił tak, czy da rade zdemontować samą naklejkę tego emblematu z tyłu klapy w e46 touringu? mam fajne emblematy carbonowe cały komplet przód, tył, kierownica i kapsle felg z tym, że ten na tył nie pasuje do touringa, ale są one na taśmie dwu stronnej tak jak na kierownicy, gałce zmiany biegów i zastanawiam się czy ten emblemat (samo logo bez srebrnej obudowy) da rade ściągnąć?

PostNapisane: 30 kwietnia 2013, 15:50 
Forumowicz

Moje BMW: e60 520i
jako, że nikt nie odpowiedział a komuś może się to przydać powiem tak: zdemontowałem tylni emblemat, później z tego emblematu oderwałem samą blaszkę z logo (trzyma się na jakimś kleju). Następnie emblemat carbonowy który miałem był za duży, więc go przypiłowałem do okoła żeby pasował. Później odtłuścić dodać klej i gotowe. Da się??? jasne, że się da, dla chcącego nic trudnego. :hyhy:

PostNapisane: 27 czerwca 2013, 09:07 
Forumowicz

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47 D20TÜ
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=120259
czyli żeby ściągnąć całość trzeba iść od środka klapy tak ?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1