AD/HD napisał(a):
sam wymienialem 7 silniczkow wycieraczek bo kolejno po roznych okresach czasu przestawaly pracowac, jedne wytrzymaly pol roku, nastepne 2 miesiace, kolejne miesiac, kolejne 2 tyg itd
(: to samo miałem w golfie V gdzie padły wycieraczki znikąd, i akumulator zawsze padał po kilku dniach w garażu po wywaleniu przetwornic chińskich spokój.
Chiński zamiennik czasem jest jakościowo podobny do oryginału tylko w 30%..
Pracuje w oświetleniu i prawda o żarówkach z RPC jest bardzo smutna. Taki "philips" d2s kosztuje 1$, a przy kilku kontenerach sporo sporo mniej...
Na necie jest pełno porównań oryginałów do podrób, nikt o zdrowych zmysłach nie sprzeda palnika wartego ponad 160pln za połowę ceny.
Prawda jest taka jak mówi
--==Mały==--, : po założeniu chińczyków za wypalone oryginały różnica jest nie wielka, a po jakimś czasie chińczyki i tak odjeżdżają z barwy 4300k wysoko wyżej po czym spadają lumeny i odwzorowanie barw, jazda w nocy męczy...
Oryginały świecą idealnie biało dzięki czemu droga w nocy wygląda jak oświetlona światłem słonecznym do czego oczy przyzwyczajone są najbardziej.
Przed wyjazdem do Torunia zakupiłem sobie 2 ori nowe osramxenarc, różnica w nocy niesamowita. Poniżej zdjęcie które jak to zwykle nie pokazuje dokładnie ocb ale lewy chińczyk świeci na purpurowo/niebiesko i w deszczu absolutnie nic nie widziałem, gorzej niż w światłach halogenowych

Prawa lampa to nowy ori, pomimo ciepłej barwy idealnie oświetla drogę. chińczyk ma kilka miesięcy...
.JPG)