BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 13:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2461 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 124  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: F1 TYPER SEZON 2013 - dyskusja
PostNapisane: 21 kwietnia 2013, 18:15 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Fajny, ciekawy wyścig, zakończony samotnym finiszem przez Vettela ;) Z bardzo dobrej strony zaprezentowali się dzisiaj kierowcy ze stajni Lotusa i należą im się gratulacje :) Poza tym fajny wyścig pojechał też di Resta, zajmując ostatecznie bardzo dobre 4-te miejsce :) Przed nami teraz trzy tygodnie przerwy, a następnie rywalizacja przenosi się do Europy :hyhy:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 21 kwietnia 2013, 18:53 
Forumowy terrorysta

W Hiszpani odbędzie się też 1 runda Porsche Supercup, takze będzie sie działo.

PostNapisane: 21 kwietnia 2013, 19:49 
Częsty bywalec

Moje BMW: E61 / F11
Kod silnika: M57D30 / N57D30
Powiem Wam, że dzisiaj był niesamowity wyścig.

Postawa Rosberga i di Resty. Piękna jazda zwłaszcza momenty, kiedy jechali defensywnie.
Sam osobiście kibicuję Kimi'emu, więc bardzo się ciesze z jego dobrego 2 miejsca
i po cichu z GRO i jego 3 miejsca.

a co powiecie o Hamiltonie ?
Czy jego decyzja o zmianie team'u była dobra ?

PostNapisane: 21 kwietnia 2013, 20:01 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36 318i 96r.
Kod silnika: M52B28TU
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=88829
LU3710M napisał(a):
a co powiecie o Hamiltonie ?
Czy jego decyzja o zmianie team'u była dobra ?

Ciężko powiedzieć o co tam chodziło (pewnie o kasę :)), ale na pewno Hamilton jest dobrym fighterem, tylko potrzebny mu konkurencyjny bolid, ma agresywny styl jazdy, tylko czasem nie panuje nad emocjami, ja tam jestem za Vettelem. To fakt że w dzisiejszej F1 liczy się głównie dobry bolid ale trzeba umieć opanować jego możliwości i użyć go w 101% co bez wątpienia Vettel potrafi. I dziś Vettel (Adrian Newey :P) pokazali dobrą formę. Mimo niskiej prędkości maksymalnej pokazali na co ich stać :ok:

P.S. szkoda,że nie ma Roberta w stawce F1 mogło by być ciekawiej ;)

Obrazek

PostNapisane: 27 kwietnia 2013, 07:15 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Compact
Kod silnika: N42B18
Ehh

Cytuj:
Robert Kubica, jadąc w fatalnych warunkach dachował na trasie 11. OS-u Rajdu Azorów. Polski kierowca wyjaśniając, jak doszło do rolki powiedział, że tuż przed wypadkiem nie jechał szybko, a reakcja auta go zaskoczyła.

Do zdarzenia doszło w prawym zakręcie, kiedy Kubica stracił kontrolę nad swoim Citroenem DS3 RRC. Wypadek kosztował polską załogę przynajmniej cztery minuty, ale na szczęście po dwóch obrotach samochód stanął na koła i Kubicy udało się dowieźć samochód do mety 11. OS-u.

- Najechaliśmy na nasyp, myślałem, że uda nam się wrócić na drogę, ale pociągnęło nas na stronę nasypu i rolowaliśmy - wyjaśnił krakowianin. - Udało się ukończyć odcinek pomimo uszkodzeń przedniego zawieszenia. Próbowaliśmy coś z nim zrobić na mecie, dzięki czemu mogliśmy dojechać na serwis i będziemy mogli sprawdzić na ile poważne są uszkodzenia - dodał.

Według pierwszych doniesień klatka bezpieczeństwa nie ucierpiała na skutek rolowania, więc Kubica będzie mógł się stawić na starcie sobotnich odcinków.

Polak odnosząc się do dachowania przyznał, że zaskoczyła go reakcja samochodu. - Szczerze mówiąc nie cisnąłem, jechałem z normalną prędkością, ale nieszczęśliwie była tam bardzo słaba przyczepność i przez błąd straciłem kontrolę nad autem. Prawie udało nam się uratować z tej sytuacji, ale nasyp był zbyt duży. Klatka bezpieczeństwa wydaje się być w porządku. Podsumowując to był trudny dzień, który zakończył się błędem - stwierdził Kubica.

PostNapisane: 27 kwietnia 2013, 11:50 
Forumowy terrorysta

Kubica powinien przerzucić się na nordic walking, bo jeszcze zabije Bogu ducha winnego pilota.

PostNapisane: 10 maja 2013, 12:15 
Forumowicz

http://www.f1.v10.pl/Punkty,karne,w,F1,zobacz,ile,beda,kosztowac,konkretne,przewinienia,97591.html
Podobał mi się pomysł wprowadzenia punktów karnych dla kierowców w F1, ale jak przeczytałem przewinienia w tabelce i punktację to się przeraziłem. W dodatku kierowcy dalej będą płacić kary finansowe, dostawać kary przejazdu przez aleję oraz kary cofnięcia na starcie. Czyli będzie wielokrotne karanie za to samo wykroczenie. Kierowcy F1 będą mogli się poczuć jakby byli w Polsce.
Przewinienie typu "zyskanie przewagi poprzez opuszczenie toru" albo "wypchnięcie rywala poza tor" są dość tendencyjne i niejasne. Zależą od interpretacji sędziego (wypchnięcie poza tor czy jeszcze jazda swoim torem jazdy, zyskał przewagę czy nie), który jest różny w różnych wyścigach, czyli może być sytuacja, że w 1 wyścigu jest kara, a w drugim nie. Paranoją jest dla mnie, że drastycznie podnieśli kierowcom koszt superlicencji, zachowali grzywny za przekroczenie prędkości w aleji w czasie treningów, a teraz jeszcze mają być punkty karne. Bez sensu żeby dawać punkty karne za takie przewinienie w czasie treningów, co może potem skutkować zawieszeniem kierowcy na wyścig. Tak samo bez sensu "opuszczenie odprawy kierowców bądź spóźnienie się na nią" :dobani: (jaki to ma związek ze ściganiem???), "zignorowanie wezwania na ważenie bolidu", "niebezpieczne opuszczenie pit-stopu" (kierowca nie ma na to wpływu, a są za to kary finansowe i przejazdu przez aleję) albo "falstart" (jest za to kara przejazdu, więc kierowca nie zyskuje przewagi).
Wygląda na to, że FIA chce stworzyć parodię ścigania, skoro kierowcy mają być karani za to, że się ścigają i walczą na torze. :mur:

PostNapisane: 10 maja 2013, 13:00 
Forumowy terrorysta

''Niebezpieczne blokowanie rywala'' oraz ''blokowanie rywala''. Broniąc się przed wyprzedzeniem blokuje się rywala :rotfl: .

PostNapisane: 11 maja 2013, 14:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
Się porobiło :
PP Rosberg
P2 Hamilton

:orany: :luka:

PostNapisane: 11 maja 2013, 14:10 
Forumowicz

Pawel! napisał(a):
Się porobiło :
PP Rosberg
P2 Hamilton

:orany: :luka:

Jutro i tak spadną w dół stawki tak jak zwykle. Tempo kwalifikacyjne mają świetne, ale tempo wyścigowe i wykorzystanie opon mają wyraźnie gorsze niż pozostała najlepsza trójka.
Układ stawki pozostał prawie bez zmian pomimo wielu ulepszeń w każdym zespole. Mercedes, Red Bull, Lotus i Ferrari to zdecydowanie najmocniejsze zespoły. McLaren dalej słabo, Toro Rosso wyjątkowo dobrze na 11-12 miejscu, Sauber słabiutko, tak samo Williams.

PostNapisane: 11 maja 2013, 19:11 
Fan F1

Moje BMW: e36 328i
Kod silnika: M52B28
czyli nic się nie zmianiło, a HAM ponownie poza ROS, zespół postawiłem dobrze ale z kierowcą już nie;P

PostNapisane: 12 maja 2013, 07:05 

Jo.....niby Rosberg ma pole 1.. :rotfl: :rotfl: ale już widzie jak zasypia :spi: :spi: gdy wszyscy mają zileone do stratu.Hamilton odpadnie bo chłopina dostanie zadyszki bo to taryfiarz a one tylko dobrze latją na BUS pasach :rotfl: :rotfl: cudowne dziecko się zamyśli i nawet nie wpadnie na podium.....
Wiadomo dla kogo podium dziś będzie czerwony torador..........Alonso.........usiebie w domu pokaże jak się jeżdzi turystom :ok: :ok: zanim Fin zimny jak Morze Bałtyckie,trzeci wielka niewiadoma :niepewny: :niepewny może Massa :cwaniak: :cwaniak: ale on przesunięty o 3 miejsca w dół ........
Dziś wielkie emocja witamy w Europie, teraz korida :32: :32: .............. póżniej miasto hazadru łajb :34: :34: .....życzę wszystkim :08: :08: :35: :35:

Typer 01/2013-II miejsce...Typer 02/2013-III miejsce...Typer 03/2013-III miejsce...Typer 04/2013-I miejsce..Typer 09/2013-II Miejsce...Typer 12/2013-II miejsce...Typer 03/2014-III miejsce...Typer 05/2014-III Miejsce...Typer 10/2014-II miejsce...Typer 11/2014-II...Typer 12/2014-I..Typer 11 / 2015 - II...Typer 04/2016-III...Typer 08/2016-II..Typer 09/2016-III..Typer 10/2016-III..Typer 05/2017=II...

PostNapisane: 12 maja 2013, 09:54 
Dzieki mistrzu prowadzacy za pw przypominajace :ok:

PostNapisane: 12 maja 2013, 11:02 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
Jeśli Alonso wygra to będzie pierwsze zwycięstwo kogoś kto startuje bodajże poniżej trzeciej pozycji z qwal. w GP Hiszpanii.

PostNapisane: 12 maja 2013, 11:45 
Forumowy terrorysta

Pierwsza runda Porsche Supercup za nami. Giermaziak startował z 2 pola, utrzymał tą pozycje przez cały wyścig, ale na ostatnim okrązeniu jadący z tyłu rywal najechał Giermaziaka. W konsekwencji Giermaziak konczy wyscig na 4 miejscu. Robert Lukas był 5. W wyscigu startował gościnnie Sebastian Loeb i zajął 11 miejsce.

LeSiO napisał(a):
Dzieki mistrzu prowadzacy za pw przypominajace

Do mnie nie dotarło.

PostNapisane: 12 maja 2013, 12:05 
Fan F1

Moje BMW: e36 328i
Kod silnika: M52B28
dziś od samego rana wyścigi: GP3, super bike, porsche, F1 i giro d'italia ;P

PostNapisane: 12 maja 2013, 15:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36 318i 96r.
Kod silnika: M52B28TU
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=88829
Szczerze to miałem wątpliwości czy oglądać dzisiejszy wyścig, który według statystyk miał być długi i monotonny :rotfl:
ale na szczęście czerwone rumaki, Kimmi i Vettel trochę namieszali w statystykach.
Dobra jazda Alonso, no ale moim zwycięzcą tego wyścigu jest jednam nie doceniany do tej pory skryty w cieniu kolegów z zespołu :P Massa :hurra:
Rozczarował mnie Grosjane :kwasny:. Za ten wyścig zdaje się 0 :zdegustowany:

Obrazek

PostNapisane: 12 maja 2013, 15:53 
Forumowicz

Mercedes tak jak się spodziewano cały wyścig spadał w dół stawki nie mając żadnych argumentów do obrony. W kwalifikacjach zajęli pierwszy rząd, a w wyścigu Rosberg tylko 6 ze stratą aż 68 sekund, Hamilton 12 i został zdublowany. Mercedes kompromituje się takimi wynikami. Ze względu na dużą degradację opon i DRS wyprzedzanie nie jest wielkim problemem, ale gdyby było to trudniejsze pewnie byłby już zwrot "pociąg Mercedes" tak jak było w przypadku "pociągu Trullego" (Trulli bardzo dobrze jeździł pojedyncze okrążenia kwalifikacyjne, a potem w wyścigu przetrzymywał innych szybszych kierowców, którzy nie byli wystarczająco szybsi by go wyprzedzić). Ferrari w świetnej formie, Raikkonen w Lotusie również. szkoda pecha Grosjeana, Red Bull miał problemy z oponami i dotrzymaniem tempa liderom, co oczywiście cieszy. Wyścig całkiem ciekawy (szczególnie biorąc pod uwagę wyścigi na tym torze w przeszłości) ze względu na dość duże zużycie opon i różne strategie liderów, w większości na 4 pit-stopy, chociaż Raikkonenowi wystarczyły 3.
LeSiO napisał(a):
Dzieki mistrzu prowadzacy za pw przypominajace :ok:

To chyba jakieś pretensje do mnie, więc jeśli rzeczywiście takie są powinieneś je jasno opisać.

PostNapisane: 24 maja 2013, 14:56 

:hurra: :hurra: :hurra: no mamy jutro mega fajna imprezę :32: :32: polecą znowu miliony ero w bandy czy nie ..moje czerowe byki zaskoczą nas czy sobie pozolą na podium w Canadzie :niepewny: :niepewny: czy Taryfiarze pokażą nam jakie się tam lat po tym ulicznym torze ...albo może cudowne dziecko się obudzi i wszystkich ponownie zaskoczy ...........a więc jutro :08: :08: :35: :35: :35: i czekamy kto co pokaże ..........

kto pocałuje bandę............ :23: :23:

Typer 01/2013-II miejsce...Typer 02/2013-III miejsce...Typer 03/2013-III miejsce...Typer 04/2013-I miejsce..Typer 09/2013-II Miejsce...Typer 12/2013-II miejsce...Typer 03/2014-III miejsce...Typer 05/2014-III Miejsce...Typer 10/2014-II miejsce...Typer 11/2014-II...Typer 12/2014-I..Typer 11 / 2015 - II...Typer 04/2016-III...Typer 08/2016-II..Typer 09/2016-III..Typer 10/2016-III..Typer 05/2017=II...

PostNapisane: 24 maja 2013, 20:11 
aniołki napisał(a):
no mamy jutro mega fajna imprezę

OJ TAAAAK :D:D Jutro mega fajna, a pojutrze UBERuczta każdego, komu w żyłach płynie bezołowiowa :hurra:

Wystarczy wspomnieć, że Fotel, który miał ostatnie miejsce jeśli chodzi o speedtrapa, był 9. po 2. treningu, a Paul i reszta choć speedtrap no .1, to po 2. treningu P10 :hurra:

aniołki napisał(a):
czy Taryfiarze pokażą nam jakie się tam lat po tym ulicznym torze ...

myślę, że nie, tzn. po zapewne dobrych kwalifikacjach tempo wyścigowe marne szanse, żeby utrzymać. Może i racja, że Monte Carlo mocno nie niszczy opon, to jednak tegoroczna mieszanka + tegoroczne W124 +prosta przed Massenet, nawrót Loews, szykana za tunelem itd. = zużycie szybsze, niż opon bieżnikowanych od pana Tadka :super: Mimo, że kibicuję Wałbrzyszaninowi (nie aż tak mocno, ale kibicuję).

aniołki napisał(a):
lbo może cudowne dziecko się obudzi i wszystkich ponownie zaskoczy ..........

czym? bo redtube w tym sezonie, to jedynie dominuje, jeśli chodzi o heretyczne lobbowanie :rotfl:

Dobrze, że FIA się im nie ugięła :padam:

Także... nie mogę się doczekać niedzieli i kolejnych dobrych punktów ALO i Icemana :hurra:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2461 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 124  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1