quake222 napisał(a):
I jak bedziesz chcial sie pozbyc felg w normalnej cenie to pisz do mnie ; )
felgi nie będą na sprzedaż, nawet jeśli nabędę styling 37

Z racji tego, że w moim rejonie zloty Bmw bardzo kuleją, to jeżdżę na zloty organizowane przez fanów Subaru

ostatnio napisał do mnie znajomy, że planują zrobić mały, zamknięty zlocik+próby KJSu po płycie lotniska między ustawionymi pachołkami. Niestety wypadła mi impreza rodzinna i powiadomiłem go, że nie uda mi się przyjechać. Dzisiaj rano się dowiedziałem, że biba przesunęła się o kilka godzin, więc stwierdziłem, że żal nie pojechać

spakowałem krzesło turystyczne, drugą połówkę i wio 30km na zlot
na miejscu się trochę zdziwiłem, bo liczyłem na "cywilne" auta. Okazało się, że 3/4 startujących aut to wybebeszone auta do KJSu albo Subaraki AWD
Doooooooooooobra trudno-dostanę lanie

trochę się wszystko przeciągało, a za pasem impreza i w efekcie zdążyłem przejechać odcinek tylko 2 razy na 7 możliwych. Pierwszą przejechałem ze słabym czasem, wynikającym z nieznajomości trasy, bo się spóźniłem na zlot

Drugi przejazd już na 95% możliwości moich i auta. Małe problemy z nadsterownością w 2 zakrętach, w szybkich ciasnych poradziłem sobie wg mnie bardzo dobrze, nie strącałem pachołków i nie jechałem na 100%, bo w przeciwieństwie do kolegów ze zlotu ja śmigam autem na co dzień, a nie na weekend

hamulce dają radę bardzo dobrze, auto powyżej 4tys RPM przy każdym muśnięciu gazu zachowuje się wręcz brutalnie i każdy błąd mógł skończyć się spinem. Trochę z tym miałem problem, bo ile w wyścigach po prostej nie ma z tym kłopotu, a wręcz pomaga, to w zakrętach, slalomach czy nawrotkach trzeba to dobrze czuć, żeby nie skończyć tyłem do kierunku jazdy. V8 mocno gniecie od samego dołu obrotów, a od tych 3-4tys to wariat, hamulec do oporu przed szykaną i gaz do oporu powoduje uderzenia głowy z zagłówek. Ogólnie bardzo zadowolony byłem z siebie i 540i, bo po moja pierwsza przygoda z torem. Przy okazji udowodniłem kilku kolegom z Subaru, że BMW jeździ nie tylko po prostych

zaraz po tym jak się zawinąłem pogoda się zesrała i byłyby nici z szybkiej jazdy, tym bardziej, że mam tylko 5,5mm bieżnka na tyle
wyniki (brany pod uwagę najlepszy czas):
1.Marek - Cinquecento KJS - 1.22.00
2.Wichercat - Impreza WRX vel STI - 1.22,.54
3.Wojtek - BMW E34 540i - 1.22.664.Przemo - BMW E36 2.5 - 1.23.25
5.Kruczek - Seicento KJS - 1.26.00
6.Patryk Epner- Corsa KJS - 1.26.00
7.Jarzyna - BMW 318 - 1.26.56
8.Fabian -Mitsubishi Colt - 1.29.54
9.Hemi - Subaru Impreza- 1.30.17
10.Don Anton - Subaru Legacy -1.32.34
11.Iwo - Subaru Legacy - 1.32.68
12.Krzysiek - VW Passat B4 -1.32.88