BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 16:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [NAVI] Tania,dobra,Nawigacja
PostNapisane: 17 czerwca 2013, 08:23 
Pierwsze kroki

Helmudo napisał(a):
Prędkość nie powala i sesja wygasająca co godzinę też nie cieszy...
Pytanie tylko czy nie zrywa co kwadrans a speeda nie trzeba podzielić na 2 czy 4...

Używał ktoś?

Ze zrywaniem nie powinieneś mieć problemów. Generalnie sieć pokrywa spory obszar kraju. (no chyba, że wjedziesz akurat w strefę "ciszy").

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 17 czerwca 2013, 20:46 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 318i
klunej napisał(a):
Helmudo napisał(a):
Prędkość nie powala i sesja wygasająca co godzinę też nie cieszy...
Pytanie tylko czy nie zrywa co kwadrans a speeda nie trzeba podzielić na 2 czy 4...

Używał ktoś?

Ze zrywaniem nie powinieneś mieć problemów. Generalnie sieć pokrywa spory obszar kraju. (no chyba, że wjedziesz akurat w strefę "ciszy").

żeby nie okazało się, że połowa kraju to strefa ciszy ;-)

PostNapisane: 18 czerwca 2013, 12:22 
Pierwsze kroki

Helmudo napisał(a):
klunej napisał(a):

żeby nie okazało się, że połowa kraju to strefa ciszy ;-)

Aż tak źle nie jest:) zerknij sobie tu: http://jdtech.pl/2011/11/aero2-jak-spra ... egu-2.html

są to dane z roku 2012, a sieć podobno cały czas zwiększa zasięg.

PostNapisane: 18 czerwca 2013, 19:41 
Pierwsze kroki

OK, dzięki. Chyba spróbuję tego rozwiązania. Jak będę już po tesgtach to dam znać.

PostNapisane: 19 czerwca 2013, 18:34 
Zacna persona forum

Panowie, koledzy, przyjaciele, bracia... :] szukam nawigacji, najwazniejsze zeby sie nie zawieszala i nie zmieniala decyzji co chwile , najlepiej z 7", mapa europy(fajnie jakby miala darmowe aktualizacje), nie potrzebuje zadnych bajerow typu filmy muzyka itp itd ma sluzyc tylko za nawigacje. Bedzie uzywana w 90% w ciezarowce. Co doradzacie? :]

PostNapisane: 19 czerwca 2013, 21:09 
Pierwsze kroki

wojtasWLK napisał(a):
Panowie, koledzy, przyjaciele, bracia... :] szukam nawigacji, najwazniejsze zeby sie nie zawieszala i nie zmieniala decyzji co chwile , najlepiej z 7", mapa europy(fajnie jakby miala darmowe aktualizacje), nie potrzebuje zadnych bajerow typu filmy muzyka itp itd ma sluzyc tylko za nawigacje. Bedzie uzywana w 90% w ciezarowce. Co doradzacie? :]

Pytanie stare jak świat i pewnie jedno z podstawowych- Twój budżet...

PostNapisane: 20 czerwca 2013, 06:47 
Zacna persona forum

budzetu nie pisalem bo nie ograniczam sie do jakiejs kwoty, za dobry sprzet moge zaplacic wiecej, aczkolwiek przeplacac tez nie chce bez sensu, bo czy warto wywalic 1000zl czy za 500 bedzie to samo?

PostNapisane: 20 czerwca 2013, 13:31 
Pierwsze kroki

wojtasWLK napisał(a):

Wcześniej korzystałem z Garmina, ale nie polecam. Sam przestawiłem się na peinga - co prawda mam 7007, który to model ma funkcje, na których Ci nie zależy, ale chyba inne modele z serii 700x mogły by ci podpasować.

PostNapisane: 21 czerwca 2013, 06:50 
Pierwsze kroki

wojtasWLK napisał(a):
aczkolwiek przeplacac tez nie chce bez sensu, bo czy warto wywalic 1000zl czy za 500 bedzie to samo?

też polecam peiyinga z modelem 7007. Kilku znajomych z nią jeździ i sobie chwalą.
No i nie wywalasz wtedy połowy ceny za markę.

PostNapisane: 21 czerwca 2013, 18:09 
Zacna persona forum

hmm to taki widze tablet z navi. Ale jak narazie nikt nic innego nie poleca :]

PostNapisane: 21 czerwca 2013, 20:01 
Pierwsze kroki

Wszyscy na wakacje pojechali- lato się zaczęło ;-)

PostNapisane: 21 czerwca 2013, 20:30 
Pierwsze kroki

Helmudo napisał(a):
AERO...Ciekawe...
Nigdy nie próbowałem.

Słyszałem coś ostatnio o tym darmowym necie ale bez szczegółów...

sam proces zakupu nie jest może jakoś bardzo skomplikowany ale za to rozbudowany. Rejestracja na www, potem przelew 20 zł, potem czekanie na maila i kolejny przelew na 7 zł....

bez sensu...

PostNapisane: 27 czerwca 2013, 22:15 
Pierwsze kroki

Helmudo napisał(a):
Helmudo napisał(a):
AERO...Ciekawe...
Nigdy nie próbowałem.

Słyszałem coś ostatnio o tym darmowym necie ale bez szczegółów...

sam proces zakupu nie jest może jakoś bardzo skomplikowany ale za to rozbudowany. Rejestracja na www, potem przelew 20 zł, potem czekanie na maila i kolejny przelew na 7 zł....

bez sensu...

Może i trochę jest bez sensu, ale net za free masz :) (no nie licząc tych trzech dych)

PostNapisane: 28 czerwca 2013, 07:18 
Forumowicz

Moje BMW: 5
Kod silnika: m52b28
wojtasWLK napisał(a):

Nikt nie poleca nic innego bo to stoi na androidzie,a to system otwarty :)proces ściąganie i wgrywania jest prosty,na andka masz każdą nawigacje od am po tt.
pomyśl na jakimś tabletem,który ma kamerkę z przodu(mozna używać jako rejestrator trasy)i wejście na kartę sim(kupujesz aero albo zwykła kartę i masz neta)
np takie coś Samsung Galaxy Tab 2 P3110 8GB WiFi Czarny (GT-P3110TSAXEO)
na "|cokupić" masz test ;) wiec sam stwierdź czy warto:)no i najlepiej przejdź sie do media weź go w łapy i zobacz czy Ci odpowiada :)
Obrazek

reszta stoi na win ce 5 lub 6. i albo trzeba odblokować albo sie meczyć z tym co jest wgrane

PostNapisane: 3 lipca 2013, 21:31 
Pierwsze kroki

adijazda napisał(a):
wojtasWLK napisał(a):

Nikt nie poleca nic innego bo to stoi na androidzie,a to system otwarty :)proces ściąganie i wgrywania jest prosty,na andka masz każdą nawigacje od am po tt.
reszta stoi na win ce 5 lub 6. i albo trzeba odblokować albo sie meczyć z tym co jest wgrane

dokładnie. Nie tylko zakup jest ważny bo przystępność w procesie eksploatacji jest jeszcze ważniejsza!

PostNapisane: 4 sierpnia 2013, 22:44 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 316i
Kod silnika: M43B16
Ja mam do sprzedania nową nawigację Lark FreeBird 50.9 PL Proszę o priva, jakby ktoś chciał. Kupiona w czerwcu. Sprzedaję, bo zagapiłam się i nie zauważyłam, że obejmuje tylko mapę Polski, a nie chcę już wgrywać automapy.
Cena 180zł.

PostNapisane: 29 sierpnia 2013, 14:47 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36
Ja nie ufam nawigacjom w smartfonach i tabletach. Jeśli coś jest stworzone do wszystkiego, to tak naprawdę jest do niczego. No chyba, że to elektroniczny kombajn i kosztuje 7 tysięcy złotych. W każdym razie uważam, że lepiej kupić zwykłą nawigację, która jest dokładna, działa szybko i ma dużo dodatkowych funkcji, niż męczyć się z tabletem. Ja mam TomTom Go 600 i sprawdza się świetnie w dłuższej trasie po Europie. Można też darmowo aktualizować mapy, co było jednym z Twoich warunków.

PostNapisane: 30 sierpnia 2013, 16:00 
Forumowicz

Moje BMW: 5
Kod silnika: m52b28
bocian napisał(a):
Ja nie ufam nawigacjom w smartfonach i tabletach. Jeśli coś jest stworzone do wszystkiego, to tak naprawdę jest do niczego. No chyba, że to elektroniczny kombajn i kosztuje 7 tysięcy złotych. W każdym razie uważam, że lepiej kupić zwykłą nawigację, która jest dokładna, działa szybko i ma dużo dodatkowych funkcji, niż męczyć się z tabletem. Ja mam TomTom Go 600 i sprawdza się świetnie w dłuższej trasie po Europie. Można też darmowo aktualizować mapy, co było jednym z Twoich warunków.

w tabletach i smartfonach nawigacje lepiej działa,spójrz jakie procki mają zwykłe nawigacje a jakie tablety i smarty? :)
oczywiście zależy dla kogo:
jeśli jesteś normalnym kierowcą tzn:nie zawodowym to tablet lub smartfon jest dobry bo
-używasz navi sporadycznie
-masz neta w telefonie(traffic itd)
-nie musisz mieć przy sobie aparatu(rejestracja trasy itd)
-każdy ma teraz telefon przy sobie i w każdej chwili klikasz i masz mapę :P i daje rade.
-jeśli latasz zawodowo to typowa navi jak najbardziej:
-masz navi zazwyczaj na stałe
-nie musisz się motać jak ci ktoś zadzwoni na tel.kiedy akurat masz włączona mapę
-jest twoim narzędziem pracy
-lepsza optymalizacja
ale nie lepiej kupic mocnego tableta i mieć tv, internet mapy ,muzę w 1 urządzeniu.a zazwyczaj każdy kierownik tira ma tv,ma radio ,ma lapka,a tablet to krok do przodu ,idziesz do mc odpalasz wifi i gadasz na skypie z rodzinką,jedziesz odpalasz navi,odpoczywasz oglądasz filmy lub muza i to wszystko :D

PostNapisane: 30 sierpnia 2013, 16:18 
Uzależniony od forum :)

Ja czekam na wymianę telefonu i w końcu się przekonałem do smartfona. Nawi mam peyinga + AutoMapa. Neźle działa, ale mam też Automapę w tablecie i w tablecie też mam tomtoma, który jest 100razy przyjemniejszy w obsłudze. Tableta nie noszę ze sobą, Peying jest na stałe w E46. Jak potrzebuję nawi nagle to nigdy nie mam ze sobą. Jeżdżę albo e46 albo e38 albo R129 albo jednym z dwóch służbowych albo jeszcze innymi - dla mnie navi w telefonie to konieczność.

PostNapisane: 15 listopada 2014, 10:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
Witam.

Odświeżę troche temat :)

Potrzebuje taniej, niezawodnej nawigacji. Mam w smartfonie yanosika ale niestety telefon LG L9 zaczal mi strasznie mulic nawet po hard resecie. Kolejna sprawa, ze zawsze ktos do mnie dzwoni jak jestem gdzies w centrum miasta co jest strasznie irytujace. Dlatego zdecydowalem sie na zakup osobnego urzadzenia zeby prowadzilo mnie spokojnie z punktu a do b.

I teraz pytanie. Co wybrac, zeby chcialo dzialac, bylo przyjemne w obsludze i niedrogie? Pierwsza mysle to garmin. Mialem kiedys w starej nokii garmina i byla to wg mnie najlepsza nawigacja jakiej uzywalem. Co polecicie? Jakis konkretny model? Moze inna firma? Sprzet ma byc tylko nawigacja bez zbednych bajerow typu mp3, gry czy cos tam innego :)

W tej chwili mysle najbardziej nad ta nawigacja: http://allegro.pl/garmin-nuvi-40-lm-lad ... 47703.html

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1