Witam!
Mam kilka pytań do was mam nadzieje ze coś mi pomożecie....z Góry dzieX
Posiadam BMW e36 z 1991r. 318...w benzynie
Mam kilka problemow z nim ale pierw chcialem poradzic sie was zeby niebylo ze pojde do mechanika i on mi nawymysla w h... dupereli.
1. Niewiem czy to jest luz w wale napedowym czy tez w moscie...dodam ze most byl wymieniany w niemczech przez jakiegos arcy mechanika niemieckiego--.-- a problem mam z nim taki ze przy jezdzie na luzie i malych predkosciag czuc szarpanie lekkie i stukanie tak jakby byl to luz ale niewiem czy na wale czy tez w moscie...dodam ze krzyzak jestdobrze umiejscowiony i niewyczowa sie w nim luzu.Co to moze byc?
2.Drugi problem jaki mam to drgania samochodu odczuwalne nawet w srodku samochodu czuc jak fotele sie trzesa...a wystepuja one na 2 biegu przy 2,5tys obrotow...i to za kazdym razem chyba ze mocniej dodam gazu to jest mozliwosc ze ten pulap obrotow przejdzie bez trzesien.Co to moze byc?
3.Kiedys moze moja bejca miala kopa a teraz niejest tak jak powinno byc...niewiem czy to wina tego walu czy czego...bo jesli chce przyspieszyc to niezawsze moge...poniewaz jesli za duzo gazu dodam to obrotosciomierz idzie i samochod wchodzi na wysokie obroty i idzie w gore sam obrotosciomierz a samochod wogole nieprzyspiesza (tak jakby wchodzil na "luz" i same obroty szly w gore).Mechanik mowil ze moze to byc wina sprzegla ze tarcza z zaciskami do wymiany.Mozliwe to?
4.Ostatnim problemem jest to ze cos mi wycieka jakies plynyniewiem czy to olej czy co.Wyciekanie plynow moge sprecyzowac w okolice przedniego mostu cos kolo tego niewiem czy to nie czasem ze skrzyni biegow.
Tak wiec prosze pomozcie mi chociaz cos dopowiedzcie bede wdzieczny. Pozdrawiam i dzieki