Witam. Problem dotyczy modelu e39 535i z automatyczną skrzynią biegów z silnikiem m62b35 bez vanosów. Po odpaleniu auta chodzi przez 3 sekundy i gaśnie tak dwa trzy razy za czwartym razem chodzi już normalnie, dzieje się tak nie zawsze czasem odpali za pierwszym razem ale przez cały czas jest zamulone nic nie chce jechać. Po podłączeniu komputera jeden błąd stały czujnik wałka rozrządu, błędu nie da się skasować na odpalonym silniku. Po zamontowaniu nowego oryginalnego czujnika dalej tak samo jak na starym, jeszcze podmieniłem z dobrych aut te czujniki i bez zmian. Sprawdziłem ustawienie rozrządu na 100% jest dobrze. Podpiąłem oscyloskop pod te czujniki i wszystkie dobre. Wymieniłem sterownik silnika i dalej nie da się skasować błędu. Zmierzyłem napięcie od sterownika do czujnika i na włączonym zapłonie jest 12volt nie wiem jakie powinno być prawidłowe. Co mogę jeszcze sprawdzić, co może być przyczyną tego błędu? Połowa mechaników załamała ręce nikt nie wie co mu dolega. Proszę o pomoc.
|