BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 23:36

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [e46] Jaki głośnik do skrzyni
PostNapisane: 28 lipca 2013, 22:14 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
cursor napisał(a):
Helmudo napisał(a):
p. głośniki Peiyinga, w skrócie PY.

Szczurek zapewne też, tylko gdzie tu jakość?

I jak widać dobrze pomyślałem - szkoda pieniążków na tak lipne komponenty.

Nie którym się po prostu podoba łupanie a innym granie :hyhy:

Mierzyliśmy kiedyś moc monoblocka to producent podaje dane jeśli chodzi o tą firmę z kosmosu ponieważ jest to wszystko mocno zawyżone :]

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 29 lipca 2013, 04:20 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 318i
cursor napisał(a):
Helmudo napisał(a):
Uważam, że BL300A10 gra bardzo przyzwoicie i ma niezły stosunek jakości do ceny.

Zawieszenia MTS i TA Technix przez wielu też mają niezły stosunek ceny do jakości. Szkoda tylko, że takie opinie z reguły wyrażają osoby, które nie miałem do czynienia z czymś na prawdę dobrym

"coś naprawdę dobre" to wyrażenie równie subiektywnie abstrakcyjne jak "coś naprawdę piękne"- rozumiejąc dobre jako (barwa, nasycenie dźwięku)

Każdy ma prawo do własnej opinii, nie ważne czy testowały 100 podobnych produktów czy też nie miały do czynienia z czymkolwiek innym! :)

PostNapisane: 29 lipca 2013, 07:12 
Specjalista

Moje BMW: Vectra B
Kod silnika: X20XEV
Helmudo napisał(a):
Każdy ma prawo do własnej opinii, nie ważne czy testowały 100 podobnych produktów czy też nie miały do czynienia z czymkolwiek innym!

Tylko, jeśli taka osoba nie ma punktu odniesienia jakim jest lepszy sprzęt to gdzie tu obiektywizm.

Wiadomo, w większości przypadków pojawienie się sporej ilości basu to jedyne co użytkownika interesuje i nie ma co na siłę nakłaniać kogoś, żeby zaczął słuchać muzyki zamiast ją czuć.

Temat zszedł na boczny tor, a autor tematu do tej pory nie zmierzył wymiarów skrzynki i portów, a moim zdaniem nawet do tej skrzynki dałoby się coś dobrać. Nie podał także oznaczenia wzmacniacza, więc tak naprawdę nie wiadomo jaką moc on generuje i czy to jej niedobory są powodem małej ilości basu.

Odnośnie rozmowy o peiyingu to przypomniało mi się takie powiedzienie:
"Jeden lubi słuchać, drugi jak go słyszą. Ot taka sobie różnica.... "

PostNapisane: 29 lipca 2013, 07:45 

Istotną rzeczą przy wyborze takich sprzętów jest ODSŁUCH. Wiadoma sprawa iż każdy ma inny słuch inny gust... to co dla jednego gra fajnie ładnie pięknie i w zupełności wystarcza to dla drugie może nie grać w ogóle :P

PostNapisane: 30 lipca 2013, 07:30 
Pierwsze kroki

cursor napisał(a):
Helmudo napisał(a):
Każdy ma prawo do własnej opinii, nie ważne czy testowały 100 podobnych produktów czy też nie miały do czynienia z czymkolwiek innym!

Odnośnie rozmowy o peiyingu to przypomniało mi się takie powiedzienie:
"Jeden lubi słuchać, drugi jak go słyszą. Ot taka sobie różnica.... "

Szanując Twoje zdanie, znając to powiedzenie, nijak mi ono nie pasuje do PY" ;-)

PostNapisane: 30 lipca 2013, 07:39 
Pierwsze kroki

Szczurek1986 napisał(a):
Istotną rzeczą przy wyborze takich sprzętów jest ODSŁUCH. Wiadoma sprawa iż każdy ma inny słuch inny gust... to co dla jednego gra fajnie ładnie pięknie i w zupełności wystarcza to dla drugie może nie grać w ogóle :P

DO KŁA DNIE!

Najważniejsze, żeby właściciel CA był zadowolony- nie ważne czy ma tam sprzęt za 2, 5, 10, 30 tys... i jakiej marki.

Kiedyś skoczyłem ze spadochronem z 4 000m. Było super. Większość znajomych była bardzo ciekawa moich odczuć, relacji. Ale kolega, który już trochę skaczę powiedział, że 4 tys. to nie skok- prawdziwy skok to 7 tys. m i to w nocy ;-)

PostNapisane: 30 lipca 2013, 07:43 

Co nie zmienia faktu że PY nie gra dobrze dla większości słuchaczy, wychodzę z założenia że jak robić granie to tylko na dobrych przetwornikach :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1