Caarl napisał(a):
Maciek86 napisał(a):
Pochylić się muszę jedynie nad zawieszeniem bo przy okazji dłuższej trasy (wypad 4 osoby +bagaż) przy moich 19'' na poprzecznych uskokach na jezdni zdażało sie dobić kołem niestety- podpowiedzcie prosze rozwiązanie- czy warto zakładać gumy w sprężynki? Dodam że amorki są sprawne sprężynki eibachy założone jeszcze przez poprzedniego wlaściciela w lutym tego roku.
Siemasz,
a jakie masz założone te Eibachy - Pro-Kit (czarne) czy SportLine (czerwone)? W przypadku tych pierwszych to dobijanie powinno być sporadyczne przy dociążeniu. Przy tych drugich to raczej będzie normalka. Tym bardziej, że masz 19".
Jeśli sprężyny są młode to może rozważ wymianę na standardowe (np. Lejsofors) lub m-pakietowe (ja bym tak zrobił). Przy tych drugich auto nie straci sportowego zawieszenia, a nie powinno dobijać jak przy innych sportowych. Tym bardziej, że masz 19" to będzie trochę źle wyglądało przy standardach. Nie powinieneś mieć problemu ze sprzedażą uzywek Eibacha.
Pzdr,
Caarl
Witam, dawno nic się tu nie działo, ale że wakacje się zaczynają i czas auto do wyjazdów przygotować, wrócił temat sprężyn, potrzebuję wymienić moje obecne sprężyny- Eibach Pro-Kit (czarne z oznaczeniem X/W) na coś trochę bardziej komfortowego bo przy naszych drogach ta sztywność zawieszenia trochę daje popalić (jeśli ktoś kojarzy fajne połaczenie sprężyny+amorki tez chętnie wysłucham bo moze warto będzie komplet zrobić), zaznacze tylko ze auto nadal buja na 19''
z góry dzięki za odzew