Dziękuję za pomoc koledzy...
Miałem kiedyś Passata B5... na forum tego samochodu ludzie byli bardzo pomocni i odpisywali praktycznie natychmiast na potrzeby/problemy innych użytkowników Passatów...
Jestem użytkownikiem BMW, więc zarejestrowałem się tutaj, aby tak samo - pomagać innym posiadaczom BMW i od Nich tej pomocy oczekiwać. Nie doczekałem się jednak...
Jeśli chodzi o problem z moim autkiem, to padły styki w sterowniku pompy DSC.
Naprawa wysyłkowa to koszt 600 zł. (wybrałem firmę:
http://www.rapidauto.pl/)
Już nawet wszystko dogadałem, wymontowałem pompę ze sterownikiem z autka i prawie zabrałem się do pakowania przesyłki, ale postanowiłem jeszcze uciąć te koszty.
Na alledrogo poszukałem pompy o identycznych numerach. (połowa sprzedawanych pomp w nazwie już ma podany nr - jednak 2-gie pół tylko wchodzac w aukcję mozna było sprawdzić ich numery). Okazało się, że na tym portalu aukcyjnym są aż 3 sztuki z tym samym numerem. Jedna za 450 zł - po rozmowie telefonicznej Pani zeszła do 400 zł. Miałem wstępnie zaklepaną. Jednak znalazłem jeszcze dwie po 250 zł i kupiłem jedną z nich.
Po zamontowaniu kontrolki na zegarach nie znikły. Jednak w Inpie po skasowaniu pojawiły się inne dotyczące niewłaściwego nr VIN w sterowniku DSC i czujnika kąta skrętu.
Po kilku godzinach "zabawy" z INPĄ, DIS`em i Tool32 okazało się, że wystarczy skalibrować kąt skrętu i wszystkie błędy poznikały same (bez konieczności ich kasowania)

i mogę cieszyć się świetnym autkiem ze sprawnymi systemami wspomagania jazdy

Jeśli Ktoś ma podobny problem, to śmiało piszcie na PW, lub proszę o telefon 888 951 561.
Zawsze pomogę bezinteresownie - tak jak na forum Passata.
Mam nadzieję, że właściciele Beemek również potrafią sobie bezinteresownie pomagać.
Pozdrawiam wszystkich, którzy taką pomoc ofiarują !