BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 07:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 781 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 40  Następna strona

Na jakÂą partiĂŞ oddasz swĂłj gÂłos?
Ankieta wygasła 4 września 2007, 23:09
Krajowa Partia Emerytów i Rencistów (KPEiR) 2%  2%  [ 2 ]
Liga i Samoobrona (LiS) 2%  2%  [ 3 ]
Partia Kobiet (PK) 1%  1%  [ 1 ]
Platforma Obywatelska (PO) 40%  40%  [ 53 ]
Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL) 2%  2%  [ 3 ]
Prawo i Sprawiedliwość (PiS) 23%  23%  [ 31 ]
Prawica Rzeczypospolitej (PR) 0%  0%  [ 0 ]
Lewica i Demokraci (LiD) 11%  11%  [ 15 ]
Inna 2%  2%  [ 3 ]
P******* nie idę 16%  16%  [ 21 ]
Liczba głosów : 132
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 12:20 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Jeztom napisał(a):
Bierute, trochę się z Tobą zgadzam i widze to, wszak myślę że sprawa jest demonizowana, szczególnie przez ludzi którzy czegoś się boją. (ja nie wskazuje nikogo) .

Jeztom, a ja się boję, że ktoś może mnie obserwować, podsłuchiwać, nagrywać, sprawdzać. Bo robią to urzędnicy i funkcjonariusze. Przed swoimi szefami będą rozliczani za skuteczność swoich działań, czyli za konkretną liczbę spraw. Jeśli będzie im brakować do limitu, myślisz, że zaryzykują utratę posady, czy naciągnięcie rzeczywistości? Ja nie mam wątpliwości, bo zwykły człowiek nie będzie mia szans z funkcjonariuszem przed sądem. Im bardziej rozbudowany system represji - tym więcej zatrudnionych urzędników, kontrolerów, funkcjonariuszy. Tym więcej powodów do oskarżeń, szantażu, łapówkarstwa (właśnie tak!), upadku szacunku dla autorytetu państwa i służb państwowych. Tak ja to widzę.

Ja rozumiem co to znaczy polityka prewencyjna państwa - ale, jeżeli np. statystycznie większość gwałcicieli to mężczyźni w wieku 25-40 lat, wykształcenie podstawowe, zamieszkali w miastach 10-50 tys, to nie powód, żeby podsłuchiwać wszystkich o takim profilu.

Ostatnio edytowano 6 października 2007, 12:23 przez bierute, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 12:21 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
Jeztom napisał(a):
stones1 napisał(a):
a dlaczego LEGO i pozostali wierni fani PiSu z kolei WSZYSTKO zawdzieczaja PiSowi?

A czy ja gdzies tak napisałem?
7 lat temu na rozkrecenie interesu kase zdobyłem nie zawdzięczajac nic ówczesnym rządom.

Co do wykańczania firm przez US to znam kilka przykładów, które pośrednio nawet mnie dotkneły, a działo się to za rządów SLD własnie.

pozdrawiam

Rozumiem ze teraz takich sytuacji nie ma? I że zwiekszanie kompetencji US, CBA, sluzy temu by takich sytuacji bylo jak najmniej?

Wracając do pierwszej części Twojej odpowiedzi, czyli co zawdzieczamy rządom PiS ? Poza "walką" z układem odstawianą pod sflustrowaną Polską publike ??

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 12:22 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 330i, było kilka
Kod silnika: M54B30
EniGmatiC napisał(a):
Jeztom,
nie masz pojecia jak to jest miec chorego członka rodziny i ledwo wyrabiac czasowo i finansowo na życie, wiec nie pier... nie pisz takich bzdur.

oj kolego, sam jestem Alergikiem od urodzenia, nie zazdroszcze nikomu kto posiada chore dziecko. Zanim skoczysz komuś tak jak skoczyłeś, to poczytaj o Agrfce jakie auta chce kupic i jakimi pieniędzmi na nie dysponuje, więc tak chyba źle finansowo u niej nie jest. Zresztą to nie moja sprawa.
nikt czasu nie ma, ale póki się swoje zdrowie ma trzeba się eksloatowac a nie oszczędzac.

pozdrawiam

http://www.ASO-BMW.pl[/b]
https://www.facebook.com/ASOBMW/

Sprzedam:
BMW X3 Sport Pakiet

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 12:24 

bierute napisał(a):
Jeztom napisał(a):
Bierute, trochę się z Tobą zgadzam i widze to, wszak myślę że sprawa jest demonizowana, szczególnie przez ludzi którzy czegoś się boją. (ja nie wskazuje nikogo) .

Jeztom, a ja się boję, że ktoś może mnie obserwować, podsłuchiwać, nagrywać, sprawdzać. Bo robią to urzędnicy i funkcjonariusze. Przed swoimi szefami będą rozliczani za skuteczność swoich działań, czyli za konkretną liczbę spraw. Jeśli będzie im brakować do limitu, myślisz, że zaryzykują utratę posady, czy naciągnięcie rzeczywistości? Ja nie mam wątpliwości, bo zwykły człowiek nie będzie mia szans z funkcjonariuszem przed sądem. Im bardziej rozbudowany system represji - tym więcej zatrudnionych urzędników, kontrolerów, funkcjonariuszy. Tym więcej powodów do oskarżeń, szantażu, łapówkarstwa (właśnie tak!), upadku szacunku dla autorytetu państwa i służb państwowych. Tak ja to widzę.

W Gorzowie zwiekszona liczbe patroli - zajmuje sie tym prewencja z zielonej gory :ok:

dwa miesiace temu jechalem z zapietym pasem, okolo 1:00 w nocy , zatrzymał mnie trzy osobowy patrol prewencji, we trzech wmawiali mi ze nie mialem pasów. Nie przyjąłem mandatu. Kilkanascie dni temu dostalem pismo z sądu nakazowego:

800 zł za niezapiete pasy.

Oto Prawo i Sprawiedliwosc :ok: hurrrra [cenzura].

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 12:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E84
Garaż: Było E36,E39,E60
stones1, nie jestem fanem PiSu.Zreszta nie umre jak wygra Po ,waznym jest to zeby jakas partia miała wiekszosc i zebysmy jako panstwo zaczeli isc w jednym kierunku.Bo bez wiekszosci w rzadzie bedzie dalej pupa zbita :dobani:

stones1 napisał(a):
dwa miesiace temu jechalem z zapietym pasem, okolo 1:00 w nocy , zatrzymał mnie trzy osobowy patrol prewencji, we trzech wmawiali mi ze nie mialem pasów. Nie przyjąłem mandatu. Kilkanascie dni temu dostalem pismo z sądu nakazowego:

tak oni byli napewno z PiSu na czole kazdy z nich miał napisane Prawo i Sprawiedliwość,nie moge juz słuchac takich bzdur

Ostatnio edytowano 6 października 2007, 12:27 przez LEGO, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 12:25 

Jeztom napisał(a):
EniGmatiC napisał(a):
Jeztom,
nie masz pojecia jak to jest miec chorego członka rodziny i ledwo wyrabiac czasowo i finansowo na życie, wiec nie pier... nie pisz takich bzdur.

, to poczytaj o Agrfce jakie auta chce kupic i jakimi pieniędzmi na nie dysponuje, więc tak chyba źle finansowo u niej nie jest. Zresztą to nie moja sprawa.

nie Twoja? Jednak chyba Twoja skoro tak się nią interesujesz. Przypomina mi to debaty telewizyjne z politykami i teksty:

"gdybym byl zlosliwy nazwal bym pana posla idiota, ale nie bede"

:ok: ten sam uroczy styl.

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 12:38 

LEGO napisał(a):
stones1,

stones1 napisał(a):

tak oni byli napewno z PiSu na czole kazdy z nich miał napisane Prawo i Sprawiedliwość,nie moge juz słuchac takich bzdur

bzdur? Nie igraj z ogniem :rotfl: :D

jesli nie wiesz to dzieki PiS Gorzów otrzymał posiłki policji z Zielonej Góry. No i chyba chłopcy musza się wykazac prawda?

A "oni" reprezentują władze, czy się myle?? Jeśli tak - oświeć mnie prosze.

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 12:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: M5
Kod silnika: nie wiem nie znam si
Bagor dlaczego w podpisie nie masz zdjecia kaczynskiego przeciez on tez nas oszukal i to nie jeden raz??

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 12:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E84
Garaż: Było E36,E39,E60
Ja nabieram dystansu do całej tej sprawy,nie bede kłucił sie z ludzmi z forum o rzeczy o ktorych i tak po miesciacu zapomnimy.Połowa tych opowiesci to i tak jest kiełbacha przedwyborcza i Polske moze uratowac tylko Cud.

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 13:01 
Jak widzę co się dzieje w telewizji to ręce opadają. Jak czytam że ktoś jeszcze po tym wszystkich chce głosować na PIS to wtedy opadają i ręce i nogi. Albo ten ktoś jest niewidomy i głuchy albo ma siebie i kraj w głębokim poważaniu. Teraz jeszcze sprawa CBA i dostępu do bazy danych ZUSu. Powoli szykuje się Państwo gdzie władza jest w rękach jednego człowieka który jeszcze jest nie s pełna rozumu.

To oczywiście prywatne zdanie :)

pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 13:14 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
Jeztom napisał(a):
EniGmatiC napisał(a):
Jeztom,

oj kolego, sam jestem Alergikiem od urodzenia, nie zazdroszcze nikomu kto posiada chore dziecko. Zanim skoczysz komuś tak jak skoczyłeś, to poczytaj o Agrfce jakie auta chce kupic i jakimi pieniędzmi na nie dysponuje, więc tak chyba źle finansowo u niej nie jest. Zresztą to nie moja sprawa.
nikt czasu nie ma, ale póki się swoje zdrowie ma trzeba się eksloatowac a nie oszczędzac.

pozdrawiam

mozna być alergikiem i alergikiem, dodatkowo miec astme, mozna miec Tate po dwóch zawałach, chorego na raka, choroba chorobie nie równa.
Dziwie sie wiec Twojemu beztroskiemu pisaniu o tych sprawach. Moze miałes to szczescie, że Twoi rodzice duzo zarabiaja i są razem, wspieraja sie. Inni moze są bardziej chorzy, wymagają wiekszej opieki i zaangazowania i maja tylko mame, która zarabia 900 zl. Co do auta to wydaje mi się, że agrafka pisała raczej w świetle tego co jej sie marzy, a nie tego na co ja stac, może miala lepszy moment, jednak krótkotrwaly.

wiecej dystansu do tych sparw kolego

pozdrawiam

Obrazek

Ostatnio edytowano 6 października 2007, 13:31 przez Enigmate, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 13:21 
Zacna persona forum

stones1 napisał(a):
bierute napisał(a):
Jeztom napisał(a):

W Gorzowie zwiekszona liczbe patroli - zajmuje sie tym prewencja z zielonej gory :ok:

800 zł za niezapiete pasy.

Oto Prawo i Sprawiedliwosc :ok: hurrrra [cenzura].

Mialem podobna sytuacje z ŻW (bylem wtedy żołnierzem zawodowym), ale chodziło o odległoś zparkowania od skrzyzowania (wg nich mniej niz 10m) w uliczce po której przejezdza 1 samochód na godzinę. Otóż wg nich jakie to niesamowite zagrozenie stworzyłem stawiając samochód 7 czy 8 metrów od skrzyzowania - nie bede przecież chodził z miarką ku...
zwykłe ch.....stwo

sprawa poszła do sadu 600 w plecy

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 13:26 
Zacna persona forum

Lego napisz mi proszę skad wziać pieniadze na start biznesu w wieku 20 -22 lat, majac dochód w rodzinie kilkaset zł na osobę. Z tego co zrozumiłem to sam rozkreciłeś biznes bez niczyjej pomocy??

Łatwo jest rozkrecic biznes majac na start 50 tys. zł, ale jak masz zero??

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 14:14 

EniGmatiC napisał(a):
Lego napisz mi proszę skad wziać pieniadze na start biznesu w wieku 20 -22 lat, majac dochód w rodzinie kilkaset zł na osobę. Z tego co zrozumiłem to sam rozkreciłeś biznes bez niczyjej pomocy??

Łatwo jest rozkrecic biznes majac na start 50 tys. zł, ale jak masz zero??

w UP mozesz dostac 13 tys. zl. bezzwrotnej pozyczki na uruchomienie wlasnej dzialalnosci...choc wiadomo na co to wystarczy... :/

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 17:58 
Zacna persona forum

Kornelio napisał(a):
w UP mozesz dostac 13 tys. zl. bezzwrotnej pozyczki na uruchomienie wlasnej dzialalnosci...choc wiadomo na co to wystarczy...

Staram sie już o to od 3 m-cy, ale w UP zamist pomagać to robia wszystko, żeby nie dać - przynajmniej tak jest u mnie :kwasny:
kiedyś juz o tym pisałem

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 18:34 
Specjalista

Cytuj:
i Polske moze uratowac tylko Cud.

Dosłownie przed chwilą w Łodzi Jereczek powiedział że w cuda nie wierzy :niepewny: .......przesłyszałem się, czy faktycznie to wykaczkał ??

.....straciłem nadzieję :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Dają 13 tys. ????? pytam komu ?????
Ilu żyrantów potrzeba i jakimi zarobkami muszą się wykazać......gdzie takich znależć do żyrowania pożyczki/kredytu ?????
Pożyczka jest...owszem, tak jak i kredyty w bankach......są, ale nie dla Wszystkich.

Jaką należy mieć optymistyczną świadomość, że interes z tych pieniędzy na iwestycję wypali ????? Jak należy się zabezpieczyć przed klapą interesu i fiaskiem ?????? Ile trzeba mieć odłożone, aby przetrwać martwy okres rozwoju interesu ??????

Czy w takich okolicznościach agrafga, zarabiając 900PLN/miesiąc i utrzymując samotnie dziecko, będące alergikiem i wymagające stałej opieki i medykamentów, jest w stanie odłożyć choć na jedno miesięczne utrzymanie.......w dodatku żyjąc w Warszawie ?????
Nie rozśmieszajcie mnie

"jest, ale nie dotykaj i nawet nie myśl o tym, że dostaniesz"
albo to.... "co Twoje to i moje, a co moje to NIE RUSZ"

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 18:46 

robertbmw napisał(a):
Dają 13 tys. ????? pytam komu ?????
Ilu żyrantów potrzeba i jakimi zarobkami muszą się wykazać......gdzie takich znależć do żyrowania pożyczki/kredytu ?????
Pożyczka jest...owszem, tak jak i kredyty w bankach......są, ale nie dla Wszystkich.

Jaką należy mieć optymistyczną świadomość, że interes z tych pieniędzy na iwestycję wypali ????? Jak należy się zabezpieczyć przed klapą interesu i fiaskiem ?????? Ile trzeba mieć odłożone, aby przetrwać martwy okres rozwoju interesu ??????

Dają każdemu kto przedstawi w miare sensowny biznesplan.Żyrantów najczęściej 1-2. Oprocentowania nie masz.Jedynym warunkiem bezzwrotnosci tejze pozyczki jest to, ze utrzymasz sie na rynku przez 12 miesiecy. Wiadomo ze te 13 tys. zl nie starczy na nic, ale majac jakies pieniazki na dzialalnosc grzechem nie skorzystac z "pomocy Państwa"...

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 19:07 
Specjalista

Cytuj:
Wiadomo ze te 13 tys. zl nie starczy na nic

No to po ptokach :przestraszony: . bo myślałem o solarium :rotfl: :rotfl: :rotfl:

....auto bym kupił, licencję zrobił i jako taksówka jeżdził spod hotelu Mariott....dobry biznes plan ?????? :P

....od klepania bidy, do własnego interesu...... a mam szansę być prezydentem :zdziwko: :hyhy:

"albo robisz coś wielkiego, albo nie robisz nic"....ciekawe, ciekawe :zakrecony:

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 19:25 
Zacna persona forum

Kornelio napisał(a):
w miare sensowny biznesplan

sensowny biznesplan nie ma z tym nic wspolnego, wierz mi. To musi byc bisnesplan wg ich widzimisie, a o uwadze (chociaz uwag jest kilka) dowiadujesz sie po 3 tyg. Poprawiasz, a po tyg dostajesz odpowiedz, ze nie bo cos tam. Składasz wniosek od nowa i to samo.

Pani, która to rozptruje zna sie na kazdym mozliwym biznesie jaki sobie wymyslisz i wie lepiej jak sie go powinno zaczynac, rozwijac(taka ku... alfa i omega). Nie wazne czy to jest mechanika samochodowa, biuro pisania pism, projektowanie w budownictwie (elektryka, budowlanka czy cokolwiek), zaklad kosmetyczny, czy sklep - ona wie najlepiej. To jest jakies grube nieporozumienie delikatnie piszac.
Jak piszesz biznesplan to uważaj, żeby nie był zbyt dobry i czasem nie pisz go zbyt trudnym słownictwem - istnieje duze prawdopodobieństwo, że nie zostanie zrozumiany. Urazisz pania, że jestes madrzejszy i ona Ci udowodni, że tak nie jest ;) zaje.....cie :ok:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 19:33 
Specjalista

Cytuj:
Pani, która to rozptruje

....rozumiem, że łapówka nie wchodzi w grę :znudzony:

A gdyby tak (skoro ta Pani tak dobrze się zna), poprosić prywatnie o przygotowanie takiego biznesplanu ????.......myślisz, że wniosek odpadnie :zdziwko:

:D

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 781 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 40  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1