Mały Baron napisał(a):
Poprzedni właściciel pisał że w aucie bylo ok 400 koni ale zmienił silnik na 3.0. Co wcześniej w niej siedziało, jakaś M- ka ?
To niestety był żart opisujący tą sytuacje

tz. transport silnika do domu
[ Dodano: 7 Październik 2007, 23:43 ]ROMSI napisał(a):
no no

wymiata napewno dobrze

od czego skrzynia i dyfer??
nie wiem tylko do czego ci ten stożek bez power boxu??
Ja tez mam do ciebie dwa pytania
1 od czego włożył byś tu do tego e36 z tym silnikiem obudowę filtra średnica wlotu 90mm i żeby było to w tamtych czasach do zdobycia
2 skąd wiesz ze nie ma nawiewu na filtr? (był!)
Można było wcisnąć tam obudowę filtra tylko od m3 ale i tak na KNie auto radziło sobie odrobinę lepiej
[ Dodano: 8 Październik 2007, 00:10 ]Wojtek-e36 napisał(a):
nie chce sie czepiac ale 330 ma 231 km + kolektor + chip + dolot jesli jest to naprawde dobrze zgrane to mogles uzyskac jakies 250 km maksymalnie, wiec nie wiem jakim cudem 250 km mialo by objechac 286 km m3 ? bo jakos za bardzo w to nie wierze, m3 jest mocniejsze ma 6 biegow mocniejsza szpere wiec troche to nie mozliwe ? no chyba ze probowales z jakims 328 325 z znaczkiem ///M

albo ta mka nie miala juz swoich mocy bo to poprostu nie mozliwe co piszesz, a tak to auto fajne silniczek super i napewno zapier**** dobrze ale w to ze da rade m3 to nie wierze

Trochę ci się pomieszało
1 nie każde bmw m3 w e36 ma 6 biegów! Jak sam wiesz tylko 3,2 a ty mówisz o 3,0 przytaczając moc 286KM a one miały 5 biegowe s.(6 biegowa skrzynia nie dokończa pomaga w sprincie bo główna różnica to to ze6 bieg jest tam nadbiegiem)
2 m3 nie ma mocniejszej szpery!!!!!!!!!(mocniejsza szpera jest w tym przypadku bardziej przydatna w lataniu bokiem)
3 jeżeli kiedyś mówiłem nabywcy ze to e36 dawało radę 286KM(jak ty to nazwałeś) to zapewniam cię ze cos w tym musiało być

choć przewaga bywała minimalna -długość

(start zatrzymany) w przypadku próby z rolowanego z niskich obrotów było ciut lepiej bo auto do 4,5 tys. obrotów odskakiwało znacznie 3 długości powyżej tych obrotów m3 zaczynało systematycznie powolutku zmniejszać dystans
Pozdrawiam i życzę spokojnej zimy