Siemka!
W końcu zdecydowałem się pokazać Wam moje e34 w kolorze Arktissilber
Autko znalazłem na mobile.de, z opisu ogłoszenia i z tego co mówił sprzedający samochód zapowiadał się b. ciekawie. Długo się nie zastanawiałem, kupiłem bilet PKS i pojechałem w podróż do Mönchengladbach, czyli do miejsca, w którym znajdowało się auto (ponad 1000km od Łodzi).
Na miejscu oczywiście jak to u szwabów bywa, nie było już tak kolorowo. Samochód, który miał nie mieć rdzy (o czym sam zapewniał sprzedający przez tel, mało tego w ogłoszeniu było napisane jak byk ROSTFREI), okazało się, że ją ma i to w dość znacznych ilościach tzn, pod wlewem paliwa, na tylnym błotniku przy łączeniu ze zderzakiem i na jednych drzwiach przy rancie. Zwyzywałem szwaba, pokazałem mu wydruk z ogłoszenia i powiedziałem, ze zadzwonie po policje, jak nie opóści mi sporo z umówionej kwoty. Niemiec się posrał i się dogadaliśmy

. Całe szczęście, ze podłoga, progi itp są w na prawdę świetnym stanie.
Moim priorytetem była zdrowa buda, mechanika mnie mniej obchodziła, byle nie paćkać w karoserii, niestety byłem w kropce i musiałem wziąć auto, bo nie miałem jak wrócić

. Cała droga przebiegła b. w porządku, auto spaliło 7,5l/100km, więc super moim zdaniem.
Dużym plusem auta jest pełna historia serwisowa, różne nataki ręcznie pisane z dokonanych napraw, przeglądy TUV, KOMPLET kluczy w bagażniku i co najważniejsze, nowy NIGDY nie używany zapas na ORI feldze 16", Bemka do samego końca śmigała na oleju 5w30, mimo prawie 300tkm nalotu. Jeden właściciel od nowości.
Co w samochodzie zrobiłem? było tego trochę, ale wszystko eksploatacja, więc nie mam pretensji do auta:
-tuleje belki tylnej, Lemfroder
- łączniki przód (wymienione nie potrzebnie, bo jak się okazało stuka maglownica), Lemforder
- olej Valvoline 5w40
- wszystkie filtry, MANN
- jeden amortyzator NIVO (miał luzy na trzpieniu)
- termostat (profilaktycznie), Wahler
- pompa wody (jak wyżej), SKF
- uszczelka dekla zaworów + plus gumowe podkładki pod śruby, VR
Do zrobienia, w planach
- blacharka, koniecznie przed zimą
- maglownica
- jakaś fajna skórka w b. dobrym stanie (jak by ktoś miał, to proszę się odezwać na PW)
- może pełne OBC?
- obszyć sufit na czarno
- lekko obnizyć przód
- na przyszły sezon BBS RC 17"
Autko mam 4msc, śmignęło juz ponad 4tkm, na razie nigdy nie zawiodło, dowoziło komfortowo z punktu A do B bez zająknięcia, mam nadzieje, ze tak pozostanie

Będę się starał systematycznie uzupełniac galerie itp, póki co zamieszczam parę fotek zrobionych na szybko, jak i tych z wakacji:

A tutaj z kumpla e39 na wakacjach:

Pozdrawiam, Rafał