Witam, z góry przepraszam jeżeli umieściłam post w nieodpowiednim miejscu mam nadzieje, że mi wybaczycie.
Niestety, zmagam się z ogromnym problemem. Rok temu zakupiłam BMW e36 316i M43 compact, wszystko było fajnie pięknie, ale po kilku miesiącach mój samochód zaczął za dużo palić, tj. 20l/100km po mieście czasami spalanie spada do 18l/100km ale jednak to jest chyba za dużo.

Nie wiem co mam robić, samochód był kilkakrotnie podłączony do komputera i niestety albo był problem z podłączeniem, albo komputer nie pokazywał żadnych błędów, podobno z sondą również było wszystko w porządku.
Czy istnieje jakiś inny sposób na sprawdzenie sondy? Czytałam gdzieś na jakimś forum że można ją odłączyć? co o tym sądzicie? Jestem kobietą, więc nie wiele wiem w tym temacie.
Kolejną diagnozą mojego mechanika było to, że wina może leżeć po stronie komputera który mógłby źle dawkować paliwo?
Najdziwniejsze jest to, że samochód bardzo dobrze jeździ! Obroty są odpowiednie, nie zauważyłam wycieków, nie czuję zapachu benzyny.
BARDZO WAS PROSZĘ O POMOC, SAMA NIE WIEM GDZIE MAM SZUKAĆ PRZYCZYNY TEGO OGROMNEGO SPALANIA