BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 13:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Kupno e36 - pomocy...
PostNapisane: 9 października 2007, 23:32 
Witam!
Mam zamiar w najbliższym czasie kupić sobie e36 (koniecznie z klima) - niestety nie mam za dużych funduszy - max 12 tys.

Na allegro wypatrzyłem dwie interesujące coupe:
-->LINK 1<--

-->LINK 2<--

Może ktoś zna te autko? Można powiedzieć coś o nich na podstawie zdjęć/opisu?
A może ktoś mieszka w okolicy i mógłby je obejrzeć (oczywiście zwracam za benzyne ;) )

Bedę wdzięczny za każdą pomoc..

Pozdrawiam
Piotrek

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2007, 23:44 
cudów nie ma, w opisie każdy pisze co chce. zwłaszcza, że obydwie fury były przerabiane, to sugeruje, że należy się im bliżej przyjrzeć. może ktoś się znajdzie z okolic i zobaczy od środka :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2007, 14:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
Tak jak czarny mowi...ktos to na zywo musi obejrzec...
Ja Ci moge swoja sprzedac :]...o 2 tys taniej i masz pewnosc, ze jest w doskonalym stanie :]

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2007, 23:27 
Wielkie dzieki za pomoc:)

Zastanawiam sie nad tym czy warto kupowac cos jezdzonego w polsce i po modyfikacjach - postaram sie znalezc cos z zachodu..
Myslalem o TEJ z Warszawy..
Co o niej myslicie?
Co prawda ma 260 tys przebiegu (ale moze przynajmniej nie krecony ;) ), brak zdjec srodka a koles pisze ze sprzedaje z powodu wyjazdu ale moze sie tez zamienic...
Czy ktos moglby ja obejrzec? Niestetyauto moge kupic tylko w niedziele z powodu braku czasu kiedy indziej, wiec jezeli byloby ok moglbym wybrac sie po nie w weekend..
Bede wdzieczny za uwagi :)
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2007, 11:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
kto kupuje dla siebie auto a potem sprzedaje z powodu wyjazu?? a co najlepsze chce sprzedac z powodu wyjazdu lub zamienic na inne. to po co wogle sprzedaje?

podejzane to ogloszenie a na zdjeciach nic nie widac. specjalnie?

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2007, 11:25 
GP-T1000 napisał(a):
podejzane to ogloszenie a na zdjeciach nic nie widac. specjalnie?

tez mam co do tego obawy - dlatego wlasnie szukam kogos kto moglby ja obejrzec bo szkoda mi jechac z poznania do warszawy zeby wracac z pustymi rekami..

pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2007, 18:00 
Forumowicz

Moje BMW: e46 330ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=158221
Hej

Moim zdaniem źle się do tego w ogóle zabierasz. Zakup auta to nie jest kupno dywaników do bryki, które jeśli okażą się do bani wyrzucisz na śmietnik i będziesz szukał innych. Czyli wniosek z tego taki, iż najpierw należy obejrzeć przynajmniej z kilka sztuk by nabrać jako takiej wiedzy co obecnie jest na rynku i w jakim stanie, za ile i co ogólnie sobą reprezentuje.

Więc albo kupisz od kogoś np. z forum, kto ma narawdę dużo postów i nie jest tutaj przypadkową osobą, dzięki czemu będziesz wiedział gdzie i kogo ścigać jeśli coś będzie nie tak oraz taka osoba ma myślę za dużo do stracenia by wciskać kit innemu forumowiczowi. Przynajmniej tak mi się wydaje, że w takim miejscu oszustwo nie powinno mieć miejsca. Zatem wybór by kupić furkę od kogoś z forum czy z podanego przez Ciebie przykładowego ogłoszenia z Allegro dodatkowo od osoby z zerową ilością komentarz, nie obraź się, ale jest śmieszne i nielogiczne.

Sądzę, że powinieneś to przemyśleć bo zakup auta niesie z sobą naprawdę wiele aspektów, które bardzo często dla kupującego mogą oznaczać poważne kłopoty.

... i nie kupuj bryki na wariata bo niby tylko w niedzielę masz czas, bo jeśli kupisz jakiś badziew to potem takie cudo zabierze dużo więcej czasu i mamony :rotfl:

A więc, na spokojnie... :)

Było: '91 E34 535i
Jest: '01 E46 330ci TITANSILBER METALLIC (354) http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=158221

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1