BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 13:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E60] benzyna automat dziwne przyspieszenie
PostNapisane: 31 października 2013, 21:28 
Pierwsze kroki

Witam!

Czy skrzynie automatyczne w e60 sa w jakis dziwny sposob sterowany a jesli tak czy da sie to zmienic. Po pierwsze niekiedy proponuje start z 3 bieg a poza tym czasem ewidentnie niemal wyrwie z zatrzymanego a inym razem ewidentnie wolniej przyspiesza. Nie wiem czy jest to zwiazane z nawierzchnia bo i tak zwsze do 100 mrygaja kontrolki ale ja odnosze wrazenie jak by raz lepiej raz gorzej rozpedzalo. Nadmienie moje bmw to 550i.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: E60 benzyna automat dziwne przyspieszenie
PostNapisane: 31 października 2013, 23:47 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 540i
Garaż: Volvo S40 II 2.0d
asia napisał(a):
Nadmienie moje bmw to 550i.

Jest gdzieś galeria ? :P

Co do przyśpieszenia to wyłącz kontrole trakcji i zobacz czy auto lepiej się rozpędza. Jeżeli kontrolki mrygają (obstawiam, że od kontroli trakcji) to znaczy, że pewnie kontrola trakcji ciągle musi ingerować co za tym idzie być może spowalnia bardzo auto na gorszej nawierzchni.

Tytuł: Re: E60 benzyna automat dziwne przyspieszenie
PostNapisane: 1 listopada 2013, 04:24 
Zacna persona forum

Kod silnika: 2,0 T
Zrób film i pokaż o co chodzi, bo cieżko zrozumieć na czym polega problem. Na tym że kontrola trakcji raz mocniej ogranicza i przychamowuje, innym razem załącza się ale nie dławi aż tak samochodu ?

asia napisał(a):
Po pierwsze niekiedy proponuje start z 3 bieg a poza tym czasem ewidentnie niemal wyrwie z zatrzymanego

Bo ruszając spokojnie może ruszyć z 2go biegu lub ruszyć z jedynki i praktycznie natychmiast w niewyczuwalny sposób zmienić na 2 i ma wtedy większego muła niż startujesz z kick downa

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1