BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 14:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Rejestracja anglików
PostNapisane: 8 listopada 2013, 23:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: C400 4matic
Oj naogladamy sie niedlugo emek,amg i innych szybkich aut na naszych pieknych drogach(za kierownica mlodziutki wiesniak w M3 e46 za 20 patykow ktory bedzie szpanowal pod remiza)Wydaje mi sie,ze media beda kazdy wiekszy wypadek z udzialem anglika naglasniac,tylko co to da...raczej nic.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 8 listopada 2013, 23:21 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Tak jak i teraz masowo sprowadzaja te Mki i przekladaja... jakos nie widac zbyt wielu.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 9 listopada 2013, 01:11 
Zacna persona forum

Moje BMW: F11
skończyły się już te czasy kiedy anglik można było łykać za bezcen, teraz za 200-300 funtów to można mieć nissana micre a nie bmw 328, wydaje mi się że cała ta panika jest wasza nad wyrost, bo prawda jest taka, że w Polsce idzie taniej kupić anglika niż w Anglii
ja miesiąc temu szukałem jakiejś e46 w coupe dla siebie w UK i suma summarum znalazłem lepszą ofertę w Niemczech, a w Londynie siedzie od 16 roku życia wiec chyba trochę oblatany jestem
ale nawet jak kupie jakieś zaruchane e46 za 1200 funtów, dochodzi ubezpieczeni i transport (na tirze 400f) i mam coupete z 1.8 pod maską i totalną biedą z zewnątrz jak i w środku.
jak już ktoś powiedział prawda jest taka, że stuzłotowe mandaty za przekroczenia prędkości i fotoradary tylko poza ternem zabudowanym to jakaś żenada dla bezpieczeństwa. Osobiście Polske po każdym powrocie z UK traktuje jak tor wyścigowy, z jednej strony jest to fajne czuje się się tu człowiek wolny, może się wyszalać powyprzedzać, z drugiej strony w UK na drodze czuje się bardziej bezpieczny, ale osrany, że któraś kamera złapie mnie nawet na rozmowie przez telefon, gdzie w PL jak patrze to chyba co piąty kierowca ma przy uchu telefon :rotfl:

PostNapisane: 9 listopada 2013, 01:43 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
mile_end napisał(a):
skończyły się już te czasy kiedy anglik można było łykać za bezcen, teraz za 200-300 funtów to można mieć nissana micre a nie bmw 328, wydaje mi się że cała ta panika jest wasza nad wyrost, bo prawda jest taka, że w Polsce idzie taniej kupić anglika niż w Anglii
ja miesiąc temu szukałem jakiejś e46 w coupe dla siebie w UK i suma summarum znalazłem lepszą ofertę w Niemczech, a w Londynie siedzie od 16 roku życia wiec chyba trochę oblatany jestem
ale nawet jak kupie jakieś zaruchane e46 za 1200 funtów, dochodzi ubezpieczeni i transport (na tirze 400f) i mam coupete z 1.8 pod maską i totalną biedą z zewnątrz jak i w środku.

Skoro idzie kupić taniej niż w Anglii, to się kupi. Skodę A4, Gulfa pińć, Passerati 2.0 TDI, wszystko młodsze rocznikowo niż analogiczne modele wywlekane spod prasy w Hamburgu. I wtedy się zacznie, bo przecież mam kilkuletnie auto, ma dużo trzyliterowych skrótów, można cisnąć 150 km/h na jednopasmówce i wychylać się kontrolnie zza autobusu, żeby sprawdzić czy można już wyprzedzić. Czysta zgroza.

Zenki i Mietki śmigające lawetami nie wożą angielskiego złomu TIRami ani nie ubezpieczają niczego, bo po co. Aby tylko weszło jak najwięcej na pakę i dzida do kraju.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 9 listopada 2013, 19:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: nie lubi znaków :(
Kod silnika: mityczny
Garaż: in progress
jonas napisał(a):
mile_end napisał(a):
Skoro idzie kupić taniej niż w Anglii, to się kupi. Skodę A4, Gulfa pińć, Passerati 2.0 TDI, wszystko młodsze rocznikowo niż analogiczne modele wywlekane spod prasy w Hamburgu. I wtedy się zacznie, bo przecież mam kilkuletnie auto, ma dużo trzyliterowych skrótów, można cisnąć 150 km/h na jednopasmówce i wychylać się kontrolnie zza autobusu, żeby sprawdzić czy można już wyprzedzić. Czysta zgroza.

imo nie będzie ich zbyt wiele, bo będą się wstydzić przed sąsiadem, że anglikiem jeżdzo :D
za to sporo może się pojawić "ciekawych" samochodów, mocne subaryny i rwd nissany. Tu będzie większy problem raczej niż w przypadku passerati, ale z drugiej strony gościu będzie tak samo pajacował w mocnym przegnitym sx`ie jak pajacował(by) w golfie tdi. :znudzony:

Pożyjemy, zobaczymy

PostNapisane: 9 listopada 2013, 20:02 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
Czego tu się wstydzić, jak udało się wyrwać okazję od angielskiego dziadka-lekarza, co wchodził do auta tylko radia posłuchać? To powód do dumy, rocznik 2009, przebieg 180k km, full opcja bez skóry, a zapłaciłem tylko 15k złotówek po opłatach. Szpan na całą wieś i te zawistne spojrzenia mniej obrotnych sąsiadów, ha!

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 10 listopada 2013, 13:02 
Forumowy terrorysta

Miłosz napisał(a):
renoraines, a wyobraź sobie że jak jadę na mazury z gdańska to mam dosłownie pół drogi - czyli to co masz wyżej na zdjęciu dzielisz na pół wstawiasz znak zwężenie drogi i wszyscy mają być zadowoleni i jechać bezpiecznie w dwie strony. Zdarzyło mi się już złożyć lusterko o krzaki bo jakiemuś baranowi się bardzo spieszyło i to jak wychodził z zakrętu... a teraz ... nie chce sobie wyobrażać że będzie tamtędy jechało auto z kierą po prawej stronie. Barany nie potrafią jezdzić z normalnie przystosowaną kierownicą a co dopiero takim anglikiem.

...pobocza brak i bum, pół biedy, gdy bez uszczerbku na zdrowiu. A propos zdrowia, przypomina mi sie wypowiedz forumowego intelektualisty, ktory twierdził, ze obowiazkowe OC, skladki zdrowotne itd ograniczają jego swobody obywatelskie. Na pokrycie kosztów leczenia i naprawe aut chwilowka ? :rotfl:

PostNapisane: 10 listopada 2013, 16:02 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
renoraines napisał(a):
...pobocza brak i bum

obrzeża "drogi" równo obsadzone w drzewa więc nawet nie ma jak wylecieć po za drogę ... polska nie jest przystosowana ani techniczne ani mentalnie na takie rozwiązania

PostNapisane: 10 listopada 2013, 19:37 

W Alpach w tunelach to nawet drzew nie ma tylko lita skała, to dopiero jest niebezpieczne.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 11 listopada 2013, 17:47 
Specjalista

Tomek napisał(a):
W Alpach w tunelach to nawet drzew nie ma tylko lita skała, to dopiero jest niebezpieczne.

Nie porównujmy gówna do miodu :hyhy:

PostNapisane: 11 listopada 2013, 17:54 

Też wolę Mazury :)

PostNapisane: 11 listopada 2013, 17:57 
Specjalista

Tomek, hehe , ale wracając do tematu , nie dojrzeliśmy do takich rozwiązań ;)

PostNapisane: 12 listopada 2013, 04:12 
Poszukaj zanim zapytasz

Jak widzę gościa w angliku który próbuje wyprzedzić tira na wąskiej i krętej drodze to jestem stanowczo przeciw...

PostNapisane: 12 listopada 2013, 17:45 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 523i
Miałem okazje anglikiem jeżdzić w PL. Miasto czy trasa dwujezdniowa, żadnego problemu. Fakt jest ciężko na jednojezdniowej, ale wystarczy że pomyślisz, zachowasz większy odstęp od poprzedzającego pojazdu i już możesz powoli sobie radzić. Na wszystko jest sposób.

Lecz martwi mnie to, że niektórzy nie ogarniają auta LHD przy wyprzedzaniu..

PostNapisane: 13 listopada 2013, 22:35 
Zacna persona forum

Jak głupki dostaną coś mocnego w cenie słabego to będzie jazda. :cwaniak:

PostNapisane: 16 listopada 2013, 02:26 
Częsty bywalec

Moje BMW: E92 335i
Kod silnika: N54B30
podziobny napisał(a):
Fakt jest ciężko na jednojezdniowej, ale wystarczy że pomyślisz,

No właśnie rozchodzi się o to, że z tym ostatnim u niektórych może być największy problem...

PostNapisane: 20 listopada 2013, 19:50 
Częsty bywalec

Moje BMW: 328ci,330Cab, X6 sd
Kod silnika: m52b28tu, m54b30
Z racji tego, że jestem na etapie przeróbki anglika e46 mogę się wypowiedzieć. Jazda takim autem po trasie nie robi wielkiego problemu,najgorzej jest w miastach. Czy się opłaca hmm różnie zależy czy odstawisz auto to warsztau i chcesz odebrać na gotowo. Jeśli sam zaczniesz szukać gratów to już lepiej. W przypadku coupe największy problem jest z luterkami bo trzeba zmienić na europę i są cholernie drogie. Jest masa "profesjonalistów' którzy chcą zakłądać imitacje zamków itd :wstyd:
Ja swoją kupiłem w kraju za 5 tys, szacuje, że bez lusterek wyjdzie 10 tys do opłat, które z racji tańszego auta z UK będą mniejsza niż w przypadku DE. Po przekładce napisze ile wyszło i jak wyszło. :) Silnik 2.8 z manualem.
Obrazek

PostNapisane: 20 listopada 2013, 20:28 

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Nie przekładaj... poczekaj na nowelizację a będzie jeszcze taniej :P

PostNapisane: 21 listopada 2013, 15:01 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Zakov328 napisał(a):
podziobny napisał(a):
Fakt jest ciężko na jednojezdniowej, ale wystarczy że pomyślisz,

No właśnie rozchodzi się o to, że z tym ostatnim u niektórych może być największy problem...

Nawet powiedziałbym, że nie może być ale jest problem. Nie myślą w autach z kierownicą po lewej stronie a co dopiero będzie, jak taki kretyn wsiądzie do angola..

PostNapisane: 21 listopada 2013, 15:10 
Forumowicz

Już widzę tych naje*anych Andrzejów na wsi w Passacikach B5 1.9TDI RHD za 2000zł i chudych dresów katujących angliki E39 i wyprzedzających na oślep na krajówkach...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1