Witam, jestem tu nowy, jeżeli zły dział itp to proszę o poprawę. Co do BMW jestem jeszcze żółtodziobem, a piszę do was z następującym problemem. Jestem posiadaczem BMW E46 COMPACT 320TD '02r 2.0diesel 150KM od zaledwie dwóch miesięcy i że tak to delikatnie ujmę, denerwuje mnie otwieranie bagażnika z kluczyka.... i tylko z kluczyka, nie mogę otworzyć przy odpalonym silniku, zawsze jak jadę i chcę np. kogoś wysadzić i podać mu bagaże to muszę zgasić, wyciągnąć kluczyk ze stacyjki i wtedy dopiero otworzyć bagażnik. Nie wiem czym to jest spowodowane, czy wszystkie E46 Compact tak mają? Jest to o tyle uciążliwe, że jak wiozę np 3 osoby studiujące, każda ma bagażę i potem wysadzam w 3 różnych miejscach, to muszę się 3 razy zatrzymywać, gasić, wyciągać, odpalać itd...Może to być też spowodowane tym, że początkowo samochód był zarejestrowany na ciężarowy bo ktoś go brał sobie na firmę i nie miał takiego wyposażenia? Może jestem na tyle głupi, że idzie otworzyć jakoś ten bagażnik z tyłu, a nie potrafię? Rozglądałem się za przyciskami i nigdzie nie zauważyłem takiej możliwości. I ostatnie pytanie czysto techniczne czy jest możliwość zamontowania takiej opcji żebym przyciskiem ze środka samochodu mógł otworzyć bagażnik, bez gaszenia samochodu? Jaki byłby poziom trudności montażu takiej opcji oraz koszt?
|