maaaad napisał(a):
"Informatorzy zaznaczają, że posłanka wiele rzeczy mówiła tylko po to, by zrobić wrażenie osoby bardzo wpływowej." - to cytat z jednego z tych artykułów.
Skoro chciała robić dalsze interesy, bardziej poważne (nawet w Warszawie), to musiała mieć jakieś dojścia w kierownictwie PO. Bez jakichkolwiek "pleców" nie byłoby to możliwe. Myślisz, że w jakim celu starała się o finansowanie mieszkania w Warszawie, a nie chciała mieszkać w pokoju sejmowym? Bo w hotelu sejmowym odnotowuje się gości? Sawicka przecież już wcześniej miała na bakier z prawem i jej nie wyrzucono. Osoby z PO ona dobrze zna, bo z większością z nich poznała się już w Unii Wolności (później w PO).
maaaad napisał(a):
W każdej partii znajdzie się jakaś zakała, gadzina. Ale to, że sobie jakieś chore, obłąkane babsko coś ubzdurała, to nie znaczy, że całe PO takie jest.
Ja to doskonale rozumiem, ale w PO jakoś od zawsze są tego typu problemy. Układ warszawski tworzyło właśnie PO wraz z SLD. Teraz mamy to samo, za Lecha Kaczyńskiego dyrektorzy byli bezpartyjni, jeden partyjny, a teraz jest zupełnie na odwrót - wszyscy partyjni i jeden bezpartyjny. Gronkiewicz-Waltz obsadza wszystko swoimi ziomkami, a co gorsza bez konkursu. Mówisz, że całe PO takie nie jest, a ja się pytam dlaczego kierownictwo PO tak jej broni?
bierute napisał(a):
i tu się objawia niezdrowa obsesja PIS i jej wodza. autostrady - tak, ale w taki sposób, żeby nikt na nich nie zarobił. chyba wszyscy, którzy słuchali debaty byli tego świadkami. pies ogrodnika i tyle. tyle, że normalne to to nie jest... trafna była obserwacja, że wódz nie lubi bogatych... bo co robi bogaty? po pierwsze, trzyma kasę na koncie. na co może wydać? fajne mieszkanie... fajna fura... imprezki... laski... podróże... wszystko to, z czym wódz nigdy nie miał do czynienia... pies ogrodnika... to znaczy, nie pies, bo psów się boi. kot.
bierute, wiesz, że można być bogatym duchowo? Można być również bogatym materialnie, jak i duchowo. Można być też tylko bogatym materialnie, ale to jest najgorsza opcja z mozliwych. Obawiam się, że tak właśnie jest w Twoim przypadku. Jakie to ma znaczenie, że premier nie ma konta? Według Ciebie lepiej było, jak politycy SLD mieli lewe konta w Szwajcarii? Lepiej było jak za SLD nie budowano autostrad, a kasa mimo to znikała? Przepisy budowania autostrad, przetargów należało zmienić. Bez tego nigdy byśmy nie ruszyli. Teraz mamy już porządne podstawy i budowa jest tylko formalnością. Zresztą autostrady i drogi szybkiego ruchu są budowane, wystarczy przejechać się po Polsce. PiS rządził tylko 2 lata, więc autostrad w takim czasie za wiele się nie wybuduje. Jakby rządzili całą kadencję, to efekty by były.
Argument, że psów się boi jest również nie trafiony. Ostatnio oglądałem reportaż o Kaczyńskim, jak był jeszcze młody. Na kanapie obok niego siedział pies, którego głaskał. Obok również był kot

Kaczyński dokarmiał psy i koty w swojej dzielnicy. To świadczy o jego dobroci oraz wielkiej inteligencji emocjonalnej. Mahatma Gandhi, Dalajlama, Matka Teresa, Jan Paweł II itd. Czy Ci ludzie są/byli gorsi od Kulczyka, bo nie mieli/mają wielkiego majątku? Kaczyński zresztą ma 58 lat, nie musi znać się na nowoczesnej technice, czy mieć konta. Ważne, że robi coś dla Polski i wbrew powszechnej opinii idzie mu to bardzo dobrze. Ogólnie w Twojej wypowiedzi jest wiele złośliwości i zwykłej chorobliwej zawiści. Atakujesz tzw. obyczajówką. No cóż, niektórzy swą małość (bynajmniej nie fizyczną) w jakiś sposób muszą rekompensować.
maaaad napisał(a):
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4585329.html
Zaraz się posypią gromy za przytaczanie "żydowskiej" gazety

.
Układy i układziki są WSZĘDZIE, nawet w PiS, czy to się komuś podoba, czy nie. Więc skoro nie widać róznicy...

Kumasz już Bagor, dlaczego wszystkie partie są dla mnie BE? Teraz tylko trzeba wybrać tę najmniej BE.
Co Ty w ogóle dałeś za link? To ma być jakaś afera? Zwykłe pomówienie, nawet dowodów na to nie ma. Świadczy raczej o Piterze, która jest przekupna. Nikt, nigdy nie udowodnił Kaczyńskim, że wzięli łapówkę, że działali na szkodę państwa. Nie mieszaj spraw błahych z ważnymi. Nie ta ranga. Strzeliłeś z kapiszona, a ja wytoczę armatę. Co powiesz na to:
http://www.tvn24.pl/-1,1525072,wiadomosc.html
Kopacz, Picheta, Jarosław Wałęsa, Pitera (wcześniej pisałem, że to jej dobra znajoma), Schetyna. Sama czołówka. Nie widzisz powiązań? Nie łączy Ci się to w jedną całość?
Nadal nie rozumiesz dlaczego Platforma miała w programie prywatyzację służby zdrowia? Dlaczego nagle wycofali się z tego pomysłu? Czyżby Sawicka wydała ich plan? Jeśli nadal masz ciemno przed oczami, to posłuchaj, co mówiła Sawicka:
"ja mam grupę ludzi, to nie jest duża grupa ludzi, bo nas jest troje”. (...) „Którzy mają, tworzą, wiadomo, prawo i tak dalej, ale przede wszystkim mają ogromną wiedzę na temat tego, co będzie w przyszłości, czyli prywatyzacja jednostek organizacyjnych służby zdrowia”. (...) „Będzie racjonalizacja sieci szpitali, będą samorządy zbywały majątki trwałe, czyli będą i sprzedawać i przekształcać szpitale w spółki prawa handlowego” (...) „No wiadomo, że będzie medycyna prywatna, będą szpitale prywatne. Od czego sie będzie zaczynał? Od tego, że trzeba będzie stanąć do przetargu i kupić szpital”. (...) „Natomiast, jeżeli będzie y..., na przykład, ze szpitala czy przychodni tworzona spółka prawa handlowego, to przejmujesz i budynek i strukturę i ludzi”.
Jak widać nieźle można się na prywatyzacji szpitali dorobić
Kolejny znaczący cytat:
"K**** mać, tyle mam układów teraz wypracowanych i to wszystko w łeb weźmie, bo nie problem byłby, gdybyśmy my wzięli władzę (...) Tylko problem jest, jak oni jeszcze raz wezmą władzę (...)."
Przecież z tego jasno wynika, że PiS stoi na drodze do ich korupcyjnych interesów

Teraz drogi maaaad rozumiesz, kto jest większym złem? Idźcie i głosujcie na PO. By żyło się IM lepiej...
CBA zrobiło kawał dobrej roboty, zatrzymało Sawicką, osobę wyjątkowo niegodziwą. Ale niektóre media, politycy SLD, PO próbują społeczeństwu wmówić zupełnie co innego. Sawicką, tak samo jak Blidę kreuje się niemal na męczennicę. A prawda jest jedna, prosta i oczywista - obie brały łapówki. Jednym słowem mówiąc oszukiwały i okradały naród. Nie rozumiem jak można kogoś takiego bronić, jak np. Olejniczak na konferencji, takimi słowami: "zostawcie posłankę Sawicką w spokoju". Przecież to brzmi jak "zostawcie korupcję w spokoju". Na usta aż cisną się niecenzuralne słowa i nóż się w kieszenie otwiera. Czasy gdzie każdy mógł kraść minęły, nie ma zgody na łapówkarstwo. Dlatego niektórym tak to CBA przeszkadza i chcą jego zliwkidowania. To, co się dzieje teraz w Polsce można nazwać tylko obłędem. Ucziwość postrzega się jako nieuczciwość, łapówkarsto jako coś naturalnego, coś co należy zostawić w spokoju. Chore.
Ja nie wybieram pomiędzy mniejszym złem. Ja wybieram prawo i sprawiedliwość, czyli PiS.