cichyone napisał(a):
Piękny kombiak, moje marzenie,właśnie w takim wydaniu,wnętrze wygląda rewelacyjnie,po kupnie takiej maszyny to chyba przez jakiś czas bym w niej spał (a jest gdzie komara przydusić).
ps. felgi 2 zdjecie
Hehe, spać nie spałem ale co wdusiłem kick downa to banana z twarzy przez kilka minut pozbyć się nie mogłem i nie tyle o moc tu chodzi ale o brzmienie silnika V8, które wyjątkowo na mnie działa

Co do felg to też te drugie najbardziej mi pasują i nawet mam taką jedną z rezerwy

fomicz napisał(a):
Masz zawieszenie Nivo? Jezeli tak to mozesz pokazac jak weszla ci butla 60 l? Gdzie zamontowali sterowanie od nivo?
No więc miałem opcje przeniesienia kompresora z osłaniającą go kopułą na gorę zbiornika kosztem rezygnacji z pojemnika na różne duperele, który jest pod podłogą bagażnika i kosztem mniejszego zbiornika. Wybrałem jednak większy zbiornik 60l, który wszedł na styk, niestety musiałem zrezygnować z obudowy kompresora, a on sam został obłożony matą wygłuszającą i wciśnięty między zbiornik a ściankę komory na koło zapasowe. Nie wygląda to ani trochę estetycznie ale kompresorek jest nieruchomo i chyba dobrze mu tam, narazie się nie skarży

mike_r6 napisał(a):
Fele 2 od gory widuje co jakis czas na jednym takim e39. Wygladaja na solidne i na zywo niezle sie prezentuja.
Te na samym dole takie sobie, lepsze bylyby te, co Tomas_M5 zaproponowal.
Jak już wczoraj wspominałem nie chcąc z auta robić taczek jednak zostaje przy 17 a te co Tomas_M5 pokazał mimo iż zajefajne to niestety są to 18-ki

Jeszcze taki wzór chodzi mi po głowie:

Kucharz napisał(a):
Cobi, dobry gazownik sam powinien to zrobić lepiej, bez Twojej wskazówki
Nie dzielił bym gazowników na dobrych czy złych pod tym względem. Jak pisałem nie pomyślałem o ukrywaniu instalki, ani jej widok mi nie przeszkadza. Zawsze to łatwiejszy dostęp w razie ewentualnej awarii. Długo zbierałem informacje o instalacjach i gazownikach w Krakowie, głównie na forach BMW, Mercedesa, Audi i Jeepa i zdecydowałem się na najbardziej polecany warsztat gdzie jak widać może ukrywanie podzespołów nie jest dla nich priorytetem, a poprawność montażu i kalibracja do których nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń, ...przynajmniej narazie.

Co do chowania kompa pod filtr przeciwpyłkowy to czy ja wiem czy to taki dobry pomysł, zauważyłem że komp od gazu wydziela dużo ciepła i mimo że ma on swój wyłącznik term. to czy nie było by tam za gorąco?