BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 18:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 781 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 40  Następna strona

Na jakÂą partiĂŞ oddasz swĂłj gÂłos?
Ankieta wygasła 4 września 2007, 23:09
Krajowa Partia Emerytów i Rencistów (KPEiR) 2%  2%  [ 2 ]
Liga i Samoobrona (LiS) 2%  2%  [ 3 ]
Partia Kobiet (PK) 1%  1%  [ 1 ]
Platforma Obywatelska (PO) 40%  40%  [ 53 ]
Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL) 2%  2%  [ 3 ]
Prawo i Sprawiedliwość (PiS) 23%  23%  [ 31 ]
Prawica Rzeczypospolitej (PR) 0%  0%  [ 0 ]
Lewica i Demokraci (LiD) 11%  11%  [ 15 ]
Inna 2%  2%  [ 3 ]
P******* nie idę 16%  16%  [ 21 ]
Liczba głosów : 132
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2007, 22:22 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
Kucharz napisał(a):
atrakcyjna gospodarka to jedno, a obłąkanie Kaczyńskich odstraszające inwestorów to drugie, i wtedy na nic ranking

Bagor, po dwóch latach rządu PiS, czuje się jak w państwie totalitarnym i na zadane przez Ciebie pytania odpowiadam podobnie jak Stones, ale Ty i tak udzieliłeś sobie odpowiedzi

Dla Bagora odpowiedź jest OCZYWISTA :ok:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2007, 22:26 
Specjalista

Moje BMW: E-36 320i Touring 95
Kod silnika: M52b20
Jeżeli,wszyscy będziemy mieli odwagę aby oddać swói głos w zgodzie z własnym sumieniem a nie pod wpływem mediów lub paczki kolegów .TO WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE.Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2007, 22:28 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Bagor napisał(a):
Tak niby źle za PiSu, a Polska zajęła drugie miejsce na najatrakcyjniejszą gospodarkę.

Czy Ty naprawdę wierzysz, że to jest zasługa PiS?? A co oni w tym kierunku zrobili? Uprościli system podatkowy? Ułatwili życie przedsiębiorcom?? NIE!! A wręcz przeciwnie.

Bagor, zerknij łaskawie tutaj: http://nt.interia.pl/komp...mputerow,995282 i powiedz, co o tym myślisz?
Nieudolność, nieudolność i jeszcze raz nieudolność. To nie jest odosobniony przykład.

No, chociaż może i masz trochę racji - PiS nie zaszkodził za bardzo gospodarce głupimi decyzjami. To jak w dowcipie o marynarzu, który uratował od śmierci załogę - zabił kucharza. 21 października to my będziemy mieli właśnie okazję zrobić to samo.

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2007, 22:30 

ryszard55 napisał(a):
Jeżeli,wszyscy będziemy mieli odwagę aby oddać swói głos w zgodzie z własnym sumieniem a nie pod wpływem mediów lub paczki kolegów .TO WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE.Pozdrawiam

Tak właśnie Panie Ryszardzie zamierzam zrobić. Panu za to zycze powodzenia w wyzwalaniu się spod wpływów pewnego dyrektora.

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2007, 22:32 

Stones, Kucharz :zdrowko:

Rozwoj gospodarczy to nie zasluga Kaczyńskich tylko wolnego rynku i tego że jesteśmy u Unii. PiS wiele ustaw gospodarczych nie wprowadził...

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2007, 22:37 
Specjalista

Cytuj:
Myślisz

...nieeeee.....ja już nie myślę......myślałem kiedy w polsce siedziałem i niewiedziałem co zrobić, bo wszędzie jedno wielkie G....

a co do rządów.
Niezależnie od ugrupowania, które rządziło i będzie rządzić, jeżeli kwestia wizerunku samej polski w gospodarce światowej i różnych rankingów będzie przekładana ponad życie, a raczej przeżycie każdego obywatela to nigdy nie będzie dobrze Nam rodakom.

Nikt się biednym społeczeństwem nie przejmuje i każdy ma to gdzieś......jakby na to nie patrzeć każdy jest potencjalnym podatnikiem i im więcej osób pracuje i zarabia także więcej, tym większe wpływy do skarbu państwa. Tym czasem ludzie zarabiają i aby starczyło dorabiają gdzie popadnie i co gorsza BEZ OPODATKOWANIA.

Co chwila słyszę, że gdzieś kogoś przyłapali na czymś na sprowadzaniu i sprzedaży spirytusu, papierosów, paliwie itp i wyliczają ile to rząd na tym stracił.......a ile rząd stracił na dorabianiu sobie ludzi ??
Jeden problem rodzi drugi: łapówkarstwo, oszustwa, kradzieże, szerzy się bieda, powiększa się patologia społeczna i kółko się zamyka tocząc coraz to większy okręg.
Państwo pieniędzy niema, bo niby z czego, jak kasa umyka im przez palce......ciężko szukają dziury w całym, aby uszczpnąć choć grosza, a tak naprawdę poważne pieniądze przemykają im koło nosa.

Czy takie mają być rządy, które nie rozumieją że to cały naród i każdy obywatel jest potencjalnym żródłem gromadzenia się pieniędzy w skarbcu i im więcej ludzi w kraju, tym bardziej korzystniejsze wpływy.......tu chyba także jest pewien okrąg, toczący się w sensie pozytywnym dla rządu, podatników i zwykłego obywatela.

Niestety, zamiast inwestować w to co najważniejsze, najważniejsze stało się branie i tylko branie coraz więcej.

Dlatego też Irlandia robi ogromne postępy w rozwoju po BIEDZIE jaka tu jeszcze niedawno panowała i na temat polityki nikt tu nie rozmawia ! ! !

Jak już pisałem....."i pałą i pałą i pałą przez łeb"

Ostatnio edytowano 18 października 2007, 22:45 przez robertbmw, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2007, 22:40 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Bagor, wnioskuję, że to Twoja pierwsza, może druga kampania wyborcza w życiu. mimo to, już widać, że imponuje Ci Jacek Kurski, reprezentujesz bowiem podobny styl wypowiedzi. mi taka forma nie odpowiada. nie odnoś się zatem do moich wypowiedzi na forum, albo ich w ogóle nie czytaj, bo najwyraźniej albo nie potrafisz ich zrozumieć, albo zacytować. obydwie możliwości eliminują Ciebie jako dyskutanta.

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2007, 22:41 
Specjalista

Może to sumienie zabrzmiało patetycznie ale czy kolega Stons ma na myśli Ojca Dyrektora

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2007, 22:43 

ryszard55 napisał(a):
Może to sumienie zabrzmiało patetycznie ale czy kolega Stons ma na myśli Ojca Dyrektora

to juz prosze sobie samemu odpowiedziec, komu zawdzięcza Pan swoje poglądy i dlaczego osoby o odmiennych poglądach uważa Pan za ludzi z wypranymi "MUZGAMI" .

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2007, 23:06 

Stones na prezydenta!!! :hyhy: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2007, 23:31 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Popieram !!

P.S. MAciek, lepiej miec wyprany MUZG niz MUSK :D

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2007, 23:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Stones, Kucharz brawo za konkretne argumenty i kontrargumenty. bagor z ryszardem sami siebie pograzaja w tej dyskusji, tak jak kaczynscy w swoich rzadach. ale tak jak mowil kwiasniewski to sie na nich zle obije, jak nie teraz to z czasem.
kaczynscy mowia o SB a z CBA robie drugie SB. to co zrobili z sawicka to jest poprostu chore i dziwi mnie slepota innych ze nie widza ze to jest tandetny chwyt wyborczy. pokazac jacy to przeciwnicy sa brudni a oni czysci.
ryszard pisze o praniu mozgow przez media, a co robia kaczynscy, nie maja wplywu na wolne komercyjne media to kieruja TVP. jakos wszystko zle co sie tyczy opozycji jest napietnowane w TVP a wpadki pisu, ledwo ich sie mozna doszukac.
kaczynscy maja kompleksy i lecza je wladza nie raz to udowodnili, chocby zaslaniajac nazwe lotniska w gdansku

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2007, 23:37 
Specjalista

stones1 napisał(a):
ryszard55 napisał(a):

to juz prosze sobie samemu odpowiedziec, komu zawdzięcza Pan swoje poglądy i dlaczego os
by o odmiennych poglądach uważa Pan za ludzi z wypranymi "MUZGAMI" .
Kolego Stons moje poglądy kształtowała Polska Ludowa od Gomułki do Kwaśniewskiego wszyscy po kolei obiecywali dobrobyt sprawiedliwość .Za wyprane muzgi przepraszam nie chciałem nikogo obrazić

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2007, 09:14 

............

Ostatnio edytowano 19 października 2007, 09:35 przez stones1, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2007, 09:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
.............

ryszard55,
od jakiej strony znasz WSI, że uważasz, że to jak zostało zlikwidowane WSI przez Macierewicza (i Kaczyńskich) i przekształcone, raczej powołane SKW i SWW podajesz za pozytywne działanie?? Zostało zrobione to nieudolnie, niekompetentnie i w sposób zagrazajacy wielu czynnym agentom i misjom. Mozna by tu sie rozpisywać na ten temat ale zabrakło by miejca na serwerze.
Wystarczy, że robił to człowiek, który nie ma o tym zielonego pojęcia (ukończył studia historyczne na Uniwersytecie Warszawskim) - to co zrobili Kaczyńscy i Macierewicz to nie zdarzyło sie nigdzie na świecie w cywilizowanym kraju.

Obrazek

Ostatnio edytowano 19 października 2007, 10:04 przez Enigmate, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2007, 10:26 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Na temat likwidacji WSI to może lepiej posluchac kogos zza granicy, jak Brzezinskiego Zbigniewa, bylego doradcy prezydenta USA, a nie szczekania Kwacha czy Tuska.

Poza tym tu trzeba miec krótką pamięć, bo niedawno, 2-3 lata temu opisywne bylo w Rzeczpospolitej, GW i innych sprawa mafii paliwowej.
Jak zakladano lewe spólki, wymuszając ich zalożenie i obsadzając oficerami WSI, by wyprowadzać kasę. To wszyściutko bylo dokladnie poopisywane.
Rozumieć mam że ci co teraz piszą o tym że liwidacja WSI to skandal, te 2 -3 lata temu bawili sie jeszcze klockami ??

Mega-klamstwo ostatnich dni:

Po ujeciu poslanki Sawickiej, i jej przyznaniu sie do rzekomego oczarowania osobą agenta CBA, padlo stwierdzenie od niektorych publicystów, że w obliczu bliższej relacji międzyludzkiej, KAŻDY móglby zostaniec niejako zmanipulowany i KAŻDY móglby zejść na zlą drogę.

KŁAMSTWO do kwadratu !
Takie samo klamstwo, jak to używane w odniesieniu do wspólpracy z SB.
To ulubione zajęcie świń, udawadnianie i oglaszanie, że wszyscy wokól to też świnie.
I nie jest to utopia, bo nie wszyscy wpólpracowali z SB, i nie wszyscy się korumpują.

Rozwój gospodarczy bo weszlismy do UE ?
:rotfl: :rotfl:
Z tgego wchodzenia do UE nic sobie jakos nie robią koncerny i inwestują tam gdzie jest po prostu tańsza sila robocza.
Zapytajcie Chinczyków, kiedy wejdą do UE ?

Wyrównywanie poziomu życia w UE, plus tani dolar skutecznie wypędzi z Polski nowe inwestycje za pare lat.

Wywiad z szefem GM na Polske - o inwestycjach

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Ostatnio edytowano 19 października 2007, 10:44 przez Boogie, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2007, 12:05 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 330i, było kilka
Kod silnika: M54B30
GP-T1000 napisał(a):
ale tak jak mowil kwiasniewski to sie na nich zle obije, jak nie teraz to z czasem.
kaczynscy mowia o SB a z CBA robie drugie SB. to co zrobili z sawicka to jest poprostu chore i dziwi mnie slepota innych ze nie widza ze to jest tandetny chwyt wyborczy.

tak, akurat Kwasniewski najlepiej wie co robić żeby się przypodobać ludziom wpływowym, żeby się na nim źle coś nie odbijało w przyszłości :super:

a co do drugiej czesci zdania...

biedna Sawicka, oj biedactwo, jakby ten macho zasugerował jej dobrowolne wskoczenie do ognia, to pewnie też by uległa ... żałosne.

http://www.ASO-BMW.pl[/b]
https://www.facebook.com/ASOBMW/

Sprzedam:
BMW X3 Sport Pakiet

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2007, 14:29 
Cytuj:
Budowanie nowej Polski nie jest możliwe na starych podwalinach. Polskę zżera korupcja, nie da się tworzyć nowoczesnej, normalnej Polski z korupcją w tle. Nie "jara" mnie jak kogoś zatrzymują, ale cieszy mnie, że jest o następnego niegodziwca mniej. Wolę żeby walka z korupcją była priorytetem, niźli korupcja grała pierwsze skrzypce.

Ale o jakim niegodziwcu my tu mowimy? Co to wogole to CBA jest?Ostatnio byl strazak ktory podpalal i gasil i bral za to gotowke i co zrobili? Zamkneli go w wiezieniu.A co to CBA robi? Podaje pani Sawickiej 50 tys zl i chce ja zamknac? Czy to nie to samo? Powinni zamknac CBA bo robi to samo co ten strazak,niech sie zajma czyms konkretnym a nie wszystko jest ustawone ukartowane,totalna prowokacja a pozniej do tv i ze to oni niby tacy szlachetni sa.Kurcze krew mnie zalewa jak na to patrze.

Tak samo telewizja polska.Nie pamietam dokladnie ale premier w ostatnim tygodniu byl na antenie okolo 4 godzin i PiS byl okolo 17 godzin a platforma 6,5 (mniej wiecej) i gdzie tu sprawiedliwosc?

Albo prywatyzacja sluzby zdrowia,co oni od tego chca?
Co mnie to obchodzi czy ja ide do prywatnego lekarza czy nie? Place skladke i ide sie leczyc,ide do panstwowego szpitala i mnie olewaja bo tam zarabiaja grosze to co sie beda przejmowac pacjentami,a dlaczego zarabiaja grosze?Bo za malo skladek,za niskie,nie ma kasy.Ide do prywatnego lekarza i chce sie leczyc i co? Wszedzie milo szybka obsluga,czysto i ladnie,a dlaczego? Bo w prywatnym szpitalu jak ide wyleczyc grype czy na operacje wyrostka robaczkowego to placi za mnie panstwo,ale... przychodza tam tez na operacje plastyczne ludzie ktorzy zostawiaja kupe kasy,przychodza tam bogaci ludzie na leczenie ktorzy zostawiaja kupe kasy,przychodza ludzie ktorzy maja zachcianke przyjsc do lekarza i zostawic kupe kasy bo chca no nie wiem np sprawdzic czy im cos nie dolega wiec taki szpital nie dosc ze ma kase od panstwa bo ja przyszedlem wyleczyc grype to jeszcze ma dodatkowo kupe kasy od ludzi ktorych na to stac i wala jakies tam skladki na leczenie i dlatego taki szpital moze zaplacic wiecej np pielegniarkom ktore automatycznie zarabiajac wiecej beda sie lepiej dla mnie staraly mnie bedzie przyjemniej i wogole wysztko bedzie zrobione szybciej i lepiej bo przeciez to jest biznes,a ten kto bedzie wlascicielem takiego szpitala bedzie sie staral zeby do niego przychodzilo coraz wiecej ludzi i bedzie sie staral o dobra renome i o to zeby ludzie do niego wlasnie przyszli a nie gdzie indziej.

Ja to widze w ten sposob ze polska to jest firma taka duza firma i nie da rady nia rzadzic iles tam osob z wladzy,taki czlowiek jak jarek na czym on sie zna,na budowe autostrad?No moze nie on ale pewnie ma czlowieka od tego,a czlowiek sie zna?No moze sie zna ale czym on ma to zrobic? Lopata? No pewnie nie,wiec musi i tak isc do firmy ktora ma setki tysiace ton ciezkiego sprzetu i ktora to za niego zrobi,ale firma ktora bedzie to robic bedzie sie starac? No pewnie nie bo po co komus ma zrobic dobra droge?Co bedzie robic jak zrobi droge niezniszczalna? No wlasnie,wiec robi tak jak robi bo to przeciez dla panstwa a nie dla firmy,a gdyby ta firma sama droge zrobila dl a siebie sama by sobie ja renmontowala to pewnie by sie lepiej postarala bo przeciez to dla firmy zysk,a ja zwykly zjadacz chleba chce tylko miec cale felgi i doleciec z wawy nad moze w 2,5 godzniny na weekend i mam to w ***** do kogo ta droga nalezec,bo pewnie i tak za nia zaplace i tak wiec wisi mi to.

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2007, 15:56 
Forumowicz

Moje BMW: E60 530xi
Kod silnika: N53
Bagor napisał(a):
bierute napisał(a):
i tu się objawia niezdrowa obsesja PIS i jej wodza. autostrady - tak, ale w taki sposób, żeby nikt na nich nie zarobił. chyba wszyscy, którzy słuchali debaty byli tego świadkami. pies ogrodnika i tyle. tyle, że normalne to to nie jest... trafna była obserwacja, że wódz nie lubi bogatych... bo co robi bogaty? po pierwsze, trzyma kasę na koncie. na co może wydać? fajne mieszkanie... fajna fura... imprezki... laski... podróże... wszystko to, z czym wódz nigdy nie miał do czynienia... pies ogrodnika... to znaczy, nie pies, bo psów się boi. kot.

bierute, wiesz, że można być bogatym duchowo? Można być również bogatym materialnie, jak i duchowo. Można być też tylko bogatym materialnie, ale to jest najgorsza opcja z mozliwych. Obawiam się, że tak właśnie jest w Twoim przypadku. Jakie to ma znaczenie, że premier nie ma konta? Według Ciebie lepiej było, jak politycy SLD mieli lewe konta w Szwajcarii? Lepiej było jak za SLD nie budowano autostrad, a kasa mimo to znikała? Przepisy budowania autostrad, przetargów należało zmienić. Bez tego nigdy byśmy nie ruszyli. Teraz mamy już porządne podstawy i budowa jest tylko formalnością. Zresztą autostrady i drogi szybkiego ruchu są budowane, wystarczy przejechać się po Polsce. PiS rządził tylko 2 lata, więc autostrad w takim czasie za wiele się nie wybuduje. Jakby rządzili całą kadencję, to efekty by były.

Dwie sprawy:

Jak ma się to co piszesz do tego, że jednocześnie z ograniczeniem budowlanymi w inwestycjach drogowych mających niby ograniczyć korupcję podpisano specjalną ustawe dającą możliwość kontraktowania umów budowlanych związanych z Euro z pominięciem procedury przetargowej. Przecież to paranoja, budować będą koledzy kolegów, a wszystko najdrożej jak się da bo to MUSI być do 2012 roku gotowe więc bez względu na koszta i tak będą budować. TO jest korupcja ^2 i to pis dał wolnąręke w tym temacie.

Druga srawa co do tych dróg, jak już te dwie pierdoły wybudują coś tych autostrad to i tak nimi nie pojeździsz bo ich system inwigilowania kierowców zajrzy ci nawet w dupe przez rure wydechową więc nie ciesz się za bardzo na śmiganie po drogach.

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2007, 16:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
w temacie służby zdrowia to PiS stosuje w tym przypadku demagogię do kwadratu, oskarżając PO o chęć prywatyzacji służby zdrowia w momencie gdy 80% jest już i tak prywatne :)

ale oczywiście lepiej robić jak min. Jasiński, przez dwa lata nic nie prywatyzując, ja to się nawet dziwię, że oni jeszcze nie zaczęli nacjonalizować jak komuniście, wszak w innych obszarach władzy do nich właśnie PiS się upodabnia

Obrazek

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 781 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 40  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1