Witam
tak jak w temacie, prosze o pomoc moze ktos z czyms takim sie wczesniej spotkal i moze na cos naprowadzic
Pierwsza sprawa to to ze odpalajac wczoraj auto zauwazylem ze zapalily sie swiatla mijania, nie da sie ich zgasic, pala sie tez pozycje i swiatla stopu przy hamowaniu, inne swiatla jak i kierunki nie dzialaja
swiatla w srodku sie swieca normalnie ale podswietlenie deski nie dziala
wyjalem modul LCM okazalo sie ze jedna kostka byla bardzo zasniedziala, oczyscilem to ale niestety nie pomoglo
wiec podpialem komputer, nie moge sie polaczyc, przy probie wejscia w ten modul wyskakuje blad

wszedlem chyba w modul zegarow czy cos takiego no i tam pokazal sie blad LCM:

co teraz zrobic?
Druga sprawa to spalanie w moim aucie jest dosc spore jak na 2.8 a mianowicie 1zł=1km czyli tankujac od 0 za 100 zl przejade rowno 100 km

i znow bedzie zero
sprawdzilem wiec komputerem bledy no i jest blad chyba grzalki pierwszej sondy
sprawdzajac jej wartosci wyszlo ze sonda stoi w miejscu a druga pracuje( napiecie sie zmienia) wiec nalezy wymienic sonde, jaka nalezy kupic? uniwersalna?
a moglby ktos zerknac na pozostale wartosci ? dwie sa grubo poza skala czym to moze byc spowodowane?
pierwsza sonda to ta przed katem?

nie screenow bo laptop.ma 15 lat i nie da sie ich z niego zrzucic mam nadzieje ze fotki sa widoczne bo pisze z telefonu
trzecia sprawa to to ze w nogach pasazera po ten obudowie slupka leci mi woda, skad ona tam sie moze brac zeby pol auta na darmo nie rozbierac??

zdjecie jest z e46 ale tam tez mi leci w tym miejscu wiec o co chodzi

leci po tym plastiku zakrzywionym
pozdrawiam