R6 w mieście pali 12 i więcej. poniżej ciężko zejść. Chyba że ktoś rozgrzeje motor wsiada resetuje spalanie i robi trasy z prędkością 60km/h po mieście aż zrobi te 100km.
Dla przykładu podam moja 328i e 46 w mieście z 14-16 właduje. Na trasie ostatnio jadąc 40km normalną drogą z prędkościami 80-100km/h + 60km na s5 z prędkością 100km/h fakt samemu jechałem i 15l paliwa w zbiorniku więc bryka na pusto wg komputera spalanie 6.5 litra, przy bardzo delikatnym przyspieszaniu i stosując eco driving . Wskazania z komputera, ale raczej poprawnie pokazuje. Co niezmienia faktu iż paliwo niemieckie jest lepszej jakości i więcej idzie na ich paliwie na baku przejechać pomimo iż jak kolega wspominał są lepsze warunki do jazdy.
Pawelos napisał(a):
kupiec_fkl napisał(a):
Dokładnie te wskazanie z ekonomizera to jest dość niemiarodajne.
Pawelos napisał(a):
Tez mam 520 tylko z 2,2 i spalania ponizej 10l to w komputerze jeszcze nie widzialem. 2.5l manual palila mi tylko ciut mniej w miescie a na trasie porownywalnie.
Jedynie e36 320 pila mi 9l w trasie.
Jeżeli chodzi o średnie spalanie, a nie z ekonomizera to ja raz osiągnąłem wynik 7,4 litra na odcinku 100 km w trasie. Jeżeli jadę dynamicznie to 9 litrów spala, ale w trasie oczywiście

W mieście to nie ma mowy żeby poniżej 10 litrów zejść tu bym się zgodził. Co prawda ja mam 2.0, ale myślałem że 2.2 powinna palić mniej bo to nowszy silnik
Ale ja mam automata w kombi.
No chłopie ja mam w rodzinie 523ia touring i na trasie poniżej 8l nie ma szans zejść nawet jadąc wolno.
Więc jeżdząc takim samochodem jak by mi ktoś napisał 5,5 czy nawet 6l to bym go może nie wyśmiał w taki sposób jaki ty to robisz ale też miałbym fun. Mam aktualnie 4 bmw w rodzinie pod ręką prawie na co dzień i wiem ile dany silnik pali w danej budzie