BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 22:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Skradziono moje Berlingo!!! 14.11.13 Puławy
PostNapisane: 20 listopada 2013, 21:56 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Kamil_ napisał(a):
Z ciekawostek: w przeciągu 5 dniu w Puławach zginęły już 4 Citroeny Berlingo.

O kurde :zdziwko: Masakra co to się wyprawia...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 7 lutego 2014, 17:41 
E34 lover

Rozbój w biały dzień! Jestem w plecy ok.23000zł Wycena WARTY pokrywa dokładnie tyle ile zostało jeszcze do spłaty leasingowi. Czyli wszystko co wpłacałem przez 2 lata, szlak trafił :wsciekly: W odpowiedzi z leasingu usłyszałem że dobrze że nie musiałem dopłacić. Ponoć trafiłem w możliwie najgorszym momencie z tą kradzieżą, czyli w połowie spłaty. Auto już spadło na wartości, a ty jeszcze po części spłacasz odsetki.
Człowiek jest coraz mądrzejszy... szkoda że takim kosztem. Moja przestroga: bierzecie auto w leasingu, oprócz AC potrzebnego dla leasingodawcy, dokupcie sobie takie dodatkowe ubezpieczenie od kradzieży auta leasingowanego.... ja dowiedziałem się o takiej możliwości dopiero dziś :wstyd: A patrząc po obecnych nowych przepisach VAT, to lepiej znaleźć sobie jakiś tańszy kredyt, który można spłacić bez dodatkowych kosztów w każdej chwili i kupić sobie auto na własność a nie być zależnym od zasranych naciągaczy.
Dziękuję dobranoc :(

PostNapisane: 7 lutego 2014, 17:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kamil niestety ale taka rzeczywistość weź pod uwagę wartość auta jak byś je chciał w tym momencie sprzedać i to co oni wypłacili na pewno nie będzie brakowało 23tyś zł może kilka tyś. Nowe auta tracą masakrycznie na wartości zwłaszcza francuskie.
Ogólnie z ubezpieczaniem aut w leasingu jest ciężki temat bo ubezpiecza się netto i wyceny są słabe jak znowu chcieli byśmy konkretnie ubezpieczyć to robi się bardzo drogo bo leasingodawca narzuca nam firmy ubezpieczeniowe a poza tym auta w leasingu traktowane są jak firmowe więc składka w górę.
Taką mamy rzeczywistość takie przepisy na każdym kroku każdy chce przedsiębiorce załadować w .... i wyssać z niego każdy grosz współczuję,że tak to się skończyło.
Pod względem AC leasing jest bardzo ryzykowny ciężko odzyskać jakiekolwiek pieniądze przy kradzieży czy szkodzie całkowitej i jeszcze to załatwianie przez 3 ręce bo przecież auto oficjalnie nie twoje.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1